Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kynnet hehkuvat tänä kesänä lämpimän keltaisina – superkoristeellisuus on jäänyt pois muodista

Kynsitrendit: Käytännölliset muodot ovat suosituimmat.

Superkoristeelliset kynnet ovat jääneet pois muodista. – Yhteen kynteen saatetaan haluta jotain koristetta, mutta ei kaikkiin. Ykköskoristeet ovat kristallit. Tänä kesänä on tehty paljon myös kukkia ja perhosia, artistit Aet Kase-Ahtiainen ja Kirsi Karvinen Aetz Nailzzista kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Kynsitrendit saattavat muuttua vauhdikkaasti – jopa kuukausittain.

– Jokin aika sitten teimme pantterikynsiä useita joka viikko. Sitten innostus loppui kuin seinään. Joku näkee kuvassa kivat kynnet ja haluaa samanlaiset. Pian idea lähtee kiertämään, ja hetken ajan kaikki haluavat samanlaiset, artistit Aet Kase-Ahtiainen ja Kirsi Karvinen kynsistudio Aetz Nailzzista kertovat.

Vaikka koristelulla ja väreillä saatetaan hullutella, on jo pidemmän aikaa muodissa ollut pituudeltaan ja muodoltaan varsin luonnolliset kynnet.

– Asiakkaamme ovat työssäkäyviä, joten halutaan käytännölliset kynnet, joilla voi tehdä töitä. 99 prosenttia haluaa myös lievästi pyöristetyn kärjen, ei neliskanttista, Kase-Ahtiainen sanoo.

Reilut puolet Aetz Nailzzissa tehdyistä kynsistä ovat geelilakkauksia ja luonnonkynnen vahvistuksia. Rakennekynsiä tehdään vähemmän.

Geelilakkaukseen tulee pohjageeli, värikerrokset ja kiiltogeeli. Lakkaus pysyy hyväkuntoisena 2–3 viikkoa. Sen jälkeen se pitää uusia tai poistattaa ammattilaisella. Luonnonkynnen vahvistukseen tulee paksumpi pohjageelikerros. Luonnonkynnen vahvistus on pitkäkestoisempi kuin perinteinen geelilakkaus. Vahvistuksen yleinen huoltoväli on 3–4 viikkoa.

Nyt suositaan kärjen liuku- värjäystä.

– Luonnonkynnen vahvistus kannattaa valita, jos käyttää käsiään paljon, Karvinen suosittelee.

Rakennekynnet valitaan, jos luonnonkynnen pituus ei riitä ja halutaan pidemmät kynnet. Rakennekynsimateriaalina käytössä ovat geeli, akryyli ja akryyligeeli.

Värimaailma vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Kevättä kohden suositaan värikkäämpää.

– Ensin tulevat pastellisävyt. Tässä vaihetta kevättä ollaan jo neonväreissä ja kesää kohden värit kirkastuvat. Tämän kesän selvä hittiväri on ollut keltainen eri sävyissään: pastellia, neonia, glitteriä ja mattaa. Sävyt alkoivat lämmetä jo viime kesänä, mutta näin suurta innostusta keltaista kohtaan en aiemmilta vuosilta muista, Kase-Ahtiainen sanoo.

Useimmiten kynsissä suositaan yksiväristä lakkausta. Klassinen ranskalainen lakkaus on toki kestosuosikki, joka ei mene ikinä pois muodista.

– Klassista versiota, jossa on valkoiset kynnenkärjet, tehdään tällä hetkellä vähemmän. Nyt suositaan kärjen liukuvärjäystä ja väreinä ovat vihreä, pinkki, oranssi, keltainen. Niitä tehdään ainakin kahdet joka päivä, Karvinen kertoo.

Kauneudenhoito

Öljyä iho ja kynnet kuntoon

Tärkein kynsien hoitotuote on kynsinauhaöljy. Se ehkäisee kynsiä ympäröivän ihon repeilemistä ja halkeilua. Öljy pitää myös luonnonkynnen joustavana ja ehkäisee liuskoittumista. Suosi luonnonpohjaisia öljyjä, ei mineraalipohjaisia.

Käsiä kannattaa rasvasta usein. Etenkin nyt, kun käsiä pestään usein.

Kynsien lyhentämiseen suositellaan leikkauksen sijaan viilausta.

Kynsien viilauksessa kannattaa suosia mahdollisimman hienoa viilaa. Suositus on, että viilaa olisi karkeudeltaan vähintään 240 gritiä tai enemmän (mitä pienempi luku, sen karkeampi).

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut