Viikon tyyli: Hyvinkääläinen Sonia Reijonen suosii vastuullisia ja mukavia vaatteita: "Vaatteen pitää tukea olemista, ei rajoittaa sitä"

Viikon tyyli: Sonia Reijonen leikittelee tyyleillä, väreillä ja kuoseilla.

Sonia Reijosen mukaan hänen pukeutumiseensa vaikuttaa kulloisenkin päivän fiilis ja mukavuus. – Vaatteet ovat myös kiva tapa ilmaista itseään. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkääläisen Sonia Reijosen tyyliä voisi kuvalla omaperäisen värikkääksi. Nauraen hän toteaa, ettei osaa ottaa säätä ikinä huomioon. Asia tulee puheeksi, kun kesken puistossa tehdyn haastattelun saamme niskaamme kipakan raekuuron.

Reijosen mukaan pukeutuminen lähtee hänellä aina fiiliksestä, mitkä värit ja tyylit aamulla häntä puhuttelevat.

– Eniten tykkään maanläheisistä sävyistä, mutta yhtälailla voin laittaa päälleni kirkkaan punaista. Ainoastaan sinistä käytän todella harvoin. En vain osaa käyttää sitä. Tykkään paljon myös erilaisista kuvioista.

Rakkaus erilaisia kuvioita kohtaan koskee lähinnä vintage- ja retrovaatteiden kuoseja.

– Ei mitään tasaraitaa. Minulla on yksi tasaraitahuppari, mutta siinä on eri värejä, joten ihan perinteinen tasaraitavaate se ei ole, Reijonen tarkentaa.

Hauskaa on myös yhdistellä erityylisiä vaatteita. Päälle voi sujahtaa aamusella värikkäät ja kuosilliset hippihenkiset haaremihousut yhdistettynä vaikkapa kauluspaitaan.

– Pukeutuminen on hyvä tapa ilmaista itseään.

Vaatteista miellyttävät sekä housut että hameet, kunhan vaatteet ovat mukavat päällä. Vaatteessa on oltava helppo liikkua.

– En tykkää, että housut kiristävät tai että joutuu istumaan kuin posliinikaupassa. Vaatteen pitää tukea olemista, ei rajoittaa sitä.

Reijonen kertoo, että monet hänen vaatteistaan ovat ystävien ja tuttavien vanhoja. Nyt päällä olevat housut ovat teatterikaverilta.

– Hän ei enää käyttänyt näitä, joten otin ne käyttööni. Minulla on paljon myös äitini vanhoja vaatteita. Erityisen rakas on äidiltä saatu 1970-luvun kauluspaita, jossa on mansikkakuvioita. Se istuu minulle hyvin ja erittäin rakas.

Vanhoissa vaatteissa ihanaa on, että niihin liittyy muistoja.

– Tällä hetkellä päälläni oleva paita on Paha Ada -lyhytelokuvan päänäyttelijän päällä, kun teimme elokuvaa yhdessä Kulttuuriseura Vilkastuksen, Red Carpetin ja Elise Oy:n kanssa.

Vaatteet Reijonen kertookin hankkivansa mieluiten käytettyinä.

– Yritän pyrkiä vaatteissani vastuullisuuteen ja eettisyyteen. Minuun vaikutti syvästi seitsemän vuotta sitten Bangladeshissa tapahtunut Rana Plazan tekstiilitehtaan sortuminen, jossa yli 1100 kuoli ja yli 2500 loukkaantui. En halua käyttää vaatteita, jotka on valmistettu ihmisoikeuksista piittaamatta.

Vastuulliset vaatteet

Suosi käytettyä

Vaatteiden valmistaminen kuluttaa paljon luonnonvaroja ja tuottaa ympäristöhaittoja.

Vaatteita kannattaa ostaa vain tarpeeseen.

Suosi laatua. Näin vaatteet kestävät vuosia ja kulutat vähemmän. Pidä vaatteistasi myös huolta, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään hyvinä.

Käytä kierrätettyä. Kierrätettyjä vaatteita käyttämällä et lisää luonnonvarojen kulutusta ja luonnon kuormitusta.

Lähde: www.kierratuskeskus.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut