Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkään Mobilistit aloittavat kesän kokoontumiset – mukaan tervetulleita kaikki vanhoista autoista kiinnostuneet

Harrasteajoneuvot: Hyvinkään Mobilitit aikoo rekisteröityä viralliseksi yhdistykseksi.

Hyvinkään Mobilistit aloittavat kesän kokoontumiset Hyvinkään kauppatorilla keskiviikkona 3.6. – Muistetaan pitää kunnon turvavälit ja parkkeerataan autot auton mitan päähän toisistaan, Erkki Nurminen, Jarno Kivistö, Sami Leinonen ja Harri Nokkala muistuttavat. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkää on ollut pitkään ilman harrasteajoneuvoyhteisöä, mutta ei ole enää. Keväällä 2019 Jarno Kivistö, Harri Nokkala ja Sami Leinonen innostuivat kokoamaan samanhenkistä porukkaa kasaan. Tällä hetkellä kokoonnutaan niin verkossa Facebookin välityksellä kuin livenä Hyvinkään kauppatorilla.

– Suunnitteilla on, että jossain vaiheessa rekisteröidyttäisiin ihan yhdistykseksi. Olemme mukana järjestämässä Hyvinkään vappucruising-tapahtumaa yhdessä Hyvinkään Lions Club Viertolan ja Hyvinkään Kaupungin kanssa, Kivistö kertoo.

Mobilistien toimintaan ovat tervetulleita mukaan ihan kaikki vanhoista kulkupeleistä kiinnostuneet. Omaa ei tarvitse omistaa.

Vanhoissa autoissa viehättää moni asia. Kivistölle rakentaminen on iso osa harrastusta, sillä siinä oppii koko ajan uutta ja näkee oman käden jäljen. Tällä hetkellä miehen silmäterä on kirkkaanpunainen kuplavolkkari vuosimallia 1965, mutta Kivistö on kunnostanut myös vanhoja traktoreita, mopoja ja pari venettäkin.

– Kaikki vanhat menopelit kiinnostavat.

Vanhoja kuplavolkkareita löytyy myös Sami Leinoselta ja Harri Nokkalalta. Leinonen kertoo harrastaneensa myös vanhoja japanilaisia autoja.

Suunnitteilla on, että jossain vaiheessa rekisteröidyttäisiin ihan yhdistykseksi.

– Miksikäs ei. Niitä on ollut minulla jo parikymmentä käyttöautona ja harrasteajoneuvona.

Nokkalan mukaan automerkillä ei ole väliä eikä autotyypilläkään.

– Minulla on myös kuorma-autoja. Vanhoja autoja on kiva kunnostaa. Viikko korjataan ja ilta ajetaan.

Erkki Nurmisen omin juttu ovat vanhat amerikkalaiset autot.

– Tämä on todella laaja-alainen harrastus. Joku diggailee amerikkalaisia autoja, joku englantilaisia urheiluautoja ja joku saksalaisia kuplavolkkareita.

Nurmista kiehtoo amerikkalaisissa autoissa niiden teho ja rakenteellinen vahvuus.

– Ne on tehty kestämään. Amerikkalaisissa autoissa oli kaikki mukavuudet, kuten ilmastointi, vakionopeuden säädin, ohjaus- ja jarrutehostin, automaattivaihteet, jo kauan ennen muita valmistajia.

Nurminen ajaa General Motorsin lippulaivalla Cadillacilla. 1977 vuosimallin kaksiovinen Coupe De Ville on huomattavasti harvinaisempi kuin saman vuosimallin neliovinen.

– Näitä ei montaa Suomessa ole. Oma autoni on alkuperäiskunnossa ja museorekisterissä.

Classic motocrossia aikoinaan harrastanut Nurminen omistaa myös 1962-vuosimallin Six Days -tyyppisen Jawan. Suomen Koneliike toi eri vuosimallin Jawoja Suomeen useana vuonna 1950–1960-luvuilla.

Hyvinkään Mobilistit

Torikokoontumiset keskiviikkoisin

Konkarimobilistit Jari Elo ja Erkki Nurminen järjestivät aiemmin torikokoontumiset. Keväästä 2019 nuoremman polven mobilistit Jarno Kivistö, Harri Nokkala ja Sami Leinonen kokosivat autoharrastajat yhteen yhteisen nimen alle.

Ryhmän Facebook-sivut löytyvät nimellä Hyvinkään Mobilistit.

Kesäaikaan kokoonnutaan Hyvinkään kauppatorilla keskiviikkoisin klo 18–20.

Kesän ensimmäinen kokoontuminen on 3.6.

Ilmoittautuminen mukaan toimintaan Facebookissa tai sähköpostitse hyvinkaanmobilistit@gmail.com. Ajoneuvotarra 5 euroa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut