Riihimäen rankka säästöohjelma realisoitumassa – Sulkko: "Jos sopeutus toteutettaisiin ensi vuonna vain veroja korottamalla, nostotarve kolme prosenttiyksikköä"

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko Marko Kekki

Riihimäen kaupunki valmistautuu käynnistämään viisivuotisen kestävän talouden ohjelman vuosille 2021–2025. Ohjelman avulla kaupunki pyrkii hillitsemään kustannusten kasvua ja turvaamaan kaupungin elinvoimaisuuden, kaupunki tiedotti perjantaina.

Kaupunginhallitus päättää ohjelman käynnistämisestä maanantaina 25. toukokuuta.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko esittää kaupunginhallitukselle, että kaupungin menot saisivat kasvaa ohjelmakauden aikana vuosittain keskimäärin kaksi prosenttia.

– Palveluverkkouudistuksen valmistumisen jälkeen kestävän talouden ohjelmassa määriteltäisiin ja asetettaisiin rajat kaupungin investoinnille ja velanotolle, tiedotteessa todetaan.

Ohjelman on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä ja sen laadintaan pyydetään mukaan sekä kaupungin henkilöstöä että kaupunkilaisia.

– Talousohjelman avulla etsimme yhdessä keinoja, joilla varmistamme kaupungin palvelut ja elinvoimaisuuden nyt ja tulevaisuudessa, kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo tiedotteessa.

Riihimäen kaupunki sanoo, että sen täytyy monen muun suomalaiskunnan tavoin tasapainottaa talouttaan. Kaupungin taloutta heikentää koronapandemian lisäksi kaupungin muuttuva ikärakenne ja sen vaikutukset palveluiden kysyntään.

Kaupungin talous ilman liikelaitoksia on tänä vuonna painumassa 5,1 miljoonan ylijäämän sijasta nollaan. Vesihuoltoliikelaitoksen ylijäämän ansiosta kaupungin tulos on tänä vuonna miljoona euroa ylijäämäinen. Vuonna 2021 kaupungin toimintamenojen on arvioitu kasvavan noin 14 miljoonalla eurolla. Valtiovarainministeriön huhtikuun talouskatsauksen mukaan vuonna 2021 kuntatalouden menot kasvaisivat 2,4 prosenttia. Riihimäellä kasvun on ennakoitu olevan 7,3 prosenttia.

– Sopeutustarve on seuraavien viiden vuoden aikana suuri, ja sopeuttamisessa tarvitaan laajasti erilaisia keinoja. Jos sopeutus toteutettaisiin ensi vuonna vain veroja korottamalla, pitäisi kunnallisveroprosenttia nostaa noin kolme prosenttiyksikköä. Tämä ei ole realistista, Sulkko toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tv:t, pelit ja pakastimet myyneet erityisen hyvin alkuvuonna Hyvinkäällä ja Riihimäellä – "Keväällä huomasi, että ihmiset panostavat kotiin"
 2. Koulut pyörähtivät Hausjärvellä käyntiin innostuneissa merkeissä – "Lapset tervehtivät iloisesti toisiaan heti aamusta"
 3. Parkkilupien jako alkanut Riihimäellä – Lupa tulee uusia syyskuun 1. päivään mennessä
 4. Läntinen koulualue yhä kipukohtana Riihimäellä – monitoimitalon sisällöstä muutosesitys – kuntalaiskysely tulossa palveluverkkouudistuksesta
 5. Hyvinkään liikenteessä jatketaan ainakin kesäaikatauluilla ainakin syykuun alkuun – "Talviaikatauluun siirtymistä harkitaan koronatilanteen ja matkustajamäärien kehittymisen mukaan"
 6. Ydinsukellusvene Kursk upposi 20 vuotta sitten onnettomuudessa, joka oli kova isku Venäjän ylpeydelle
 7. Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen
 8. Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen
 9. Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi
 10. Kestomenestyjä Sevilla kiri Eurooppa-liigan välieriin Ocamposin puskumaalilla
 11. Biden valitsi varapresidenttiehdokkaakseen senaattori Kamala Harrisin – suurella puolueella on ensimmäistä kertaa ehdokkaana musta nainen
 12. KPV vastasi puolustuspeliharjoitteesta nousseeseen somekohuun – Juntunen:"En ole koskaan ollut rasisti"
 13. EU uhkaa pakotteilla – ei pidä Valko-Venäjän vaaleja vapaina
 14. Pesäpallon päähän saanut Haimi näki katsomosta, kun Koplan Lammila otti debyyttivoittonsa viuhka kädessä – "Koitin olla sotkematta poikien peliä"
 15. Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tuntevat ihmiset päästettiin ääneen pariskunnasta kertovassa kirjassa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Keusoten alueella viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa – Hyvinkäällä tartuntoja nyt yhteensä 71
 2. Riihimäkeläisille kysely tulevasta palveluverkosta – Ohjausryhmän ehdotuksissa koulujen määrät vaihtelevat
 3. Päijät-Hämeen keskussairaalassa koronatartunta – lähes 30 työntekijää ja useita potilaita karanteeniin
 4. Hyvinkääläisseuran jalkapallovalmentajalle syyte alaikäisen valmennettavan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – mies ei enää valmenna seurassa
 5. Koronanäytteiden otto kiihtyy – tartuntoja tavattu seudulla silti hyvin vähän – määrä kasvanee lomien päätyttyä
 6. Parkkilupien jako alkanut Riihimäellä – Lupa tulee uusia syyskuun 1. päivään mennessä
 7. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 8. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 9. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 10. Olli Mustonen tuo Beethovenin Hausjärven kirkkoon – Pianisti kehuu kotikirkkonsa soveltuvuutta pianoresitaaleihin
 11. THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen
 12. Hus: Koronavirusnäytteiden tutkiminen ruuhkautui, asiakkaiden on varauduttava useiden päivien viiveisiin
 13. Hyvinkään liikenteessä jatketaan ainakin kesäaikatauluilla ainakin syykuun alkuun – "Talviaikatauluun siirtymistä harkitaan koronatilanteen ja matkustajamäärien kehittymisen mukaan"
 14. Ensin ruuhkautui koronanäytteiden tutkiminen, nyt Keusoten koronapuhelin
 15. KPV vastasi puolustuspeliharjoitteesta nousseeseen somekohuun – Juntunen:"En ole koskaan ollut rasisti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.