Kaatuneitten muistopäivä sunnuntaina: Seremoniat hiljaisia, ei yleisöä – Lopelta lähetetään radiojumalanpalvelus

Puolimatkan sankarihautausmaa Hyvinkäällä. Ari Peltonen

Yleisradio lähettää jumalanpalveluksen Lopen kirkosta 17.5. kello 10.

Jumalanpalvelus on seurattavissa sekä Yle radio 1:n taajuudella että Facebook live-lähetyksenä sivulla www.facebook.com/lopenseurakunta.

Jumalanpalveluksen toimittavat kirkkoherra Tuomas Hynynen ja kanttori Taina Sulkanen. Lisäksi jumalanpalveluksessa musisoivat Annamaria Hannonen (sopraano), Mikko Perkola (viola da gamba).

Jumalanpalveluksessa lauletaan virret: 567: 1–3, 728, 514, 581, 919, 362: 11–12 sekä 213.

Jumalanpalveluksen yhteydessä lähetetään seppelpartiot sankarihaudalle, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille sekä punaisten ja valkoisten patsaille.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi seurakuntalaisilla ei ole mahdollisuus osallistua jumalanpalvelukseen tai seppelten laskuun paikan päällä.

Kello 14 seurakunnan Facebook-sivulla lähetetään kaatuneitten muistopäivän juhla. Tilaisuudessa esiintyvät Seppo Lankinen (harmonikka, laulu), Hannele Ilmonen (runot) sekä Tuomas Hynynen. Juhlan yhteydessä esitetään videotallenteet seppeleenlaskusta. Juhlan järjestävät Lopen kunnan kulttuuritoimi ja seurakunta.

Hausjärvellä on aamulla hiljainen kukkienlasku Karjalapatsaalla Hausjärven kirkon kirkkopihassa.

– Tilaisuuteen ei toivota paikalle yleisöä, se on nähtävillä seurakunnan Facebook-sivulla, tiedottaa seurakunta verkkosivuillaan.

Päivä jatkuu kaatuneitten muistopäivän kunnianosoituksella ja seppeleenlaskulla Hausjärven seurakunnan hautausmaan sankarihaudalla. Tilaisuus toteutetaan ilman yleisöä ja se on katsottavissa seurakunnan Facebook-sivulla suoratoistona ja jälkikäteen nauhoituksena.

Yleisötilaisuuksia ei järjestetä myöskään muualla. Hyvinkäällä muistoseremonia järjestetään Puolimatkan hautausmaalla sankarihaudoilla. Erillistä live-lähetystä ei ole.

Riihimäellä sankarihautausmaalla lasketaan kolme seppelettä kolmen edustajan voimin: yksi varuskunnasta, yksi veteraanijärjestöistä ja yksi reserviläisistä. Erillistä juhlaa ei ole, mutta seurakunnan kello 10 alkavaa jumalanpalvelusta voi seurata linkin kautta. Linkki löytyy Riihimäen seurakunnan verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.