Uusi käänne: Terveysasemien lakkautussuunnitelmista luovuttiin 

Rajamäen terveysaseman lakkautusuunnitelmista on nyt luovuttu Keusotessa. Ulla Yliherne

Riikka Laine

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on ilmoittanut torstaina luopuvansa terveysasemien lakkautussuunnitelmista. Viime viikolla Keusoten yhtymävaltuuston kokouksessa esiteltiin palveluverkkotyön luonnosta, jonka yhtenä osana kerrottiin suunniteltavan kolmesta tai neljästä terveysasemasta luopumista. Vaihtoehdossa 1 Keusote olisi luopunut Rajamäen, Kellokosken ja Jokelan terveysasemista ja vaihtoehdossa 2 näiden kolmen edellä mainitun lisäksi joko Klaukkalan tai Pornaisten terveysasemasta. Tarkoitus oli korvata terveysasemat sähköisillä ja liikkuvilla palveluilla.

Palveluverkkoluonnos sai kuitenkin miltei täystyrmäyksen kuntalaisilta varsinkin Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Toimituksen tietojen mukaan myöskään päättäjät eivät innostuneet alustavista suunnitelmista.

Sen vuoksi Keusote on nyt julkaissut verkkosivuillaan tiedon, jossa kerrotaan, että Tuusulassa, Pornaisissa ja Nurmijärvellä sijaitsevien terveysasemien lakkauttamista ei esitetä. Sen sijaan sähköisten ja liikkuvien palveluiden kehittämisestä pidetään kiinni, ja Keusoten tiedotteessa kerrotaan palveluverkon valmistelussa edetyn vaihtoehtoon, jossa painopiste on voimakkaasti kehittää sekä sähköisiä, kotiin asiakkaille vietäviä, että alueella liikkuvia palveluja kuntalaisille lähivuosien aikana koko alueella.

– Aikaisemmissakin vaihtoehdoissa oli tarkoitus keskittyä palvelujen uudistamiseen sekä kehittämiseen, missä terveysasemien määrä ja sijainti oli vain osa suurempaa uudistusta. Tässä vaiheessa on järkevää keskittyä itse palvelujen uudistamiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että uusimuotoisten palvelujen kehittymistä ja toimivuutta arvioidaan ehdotuksen mukaan muutamien vuosien välein.

– Uudistuneen palvelujen verkoston arvioidaan olevan valmis vuonna 2030. Näin voidaan vastata väestön lisääntyvään palvelujen tarpeeseen erityisesti vanhemmissa ikäryhmissä, ja toteuttaa monimuotoisilla tavoilla palveluja kaikissa asiakasryhmissä taloudellisesti kestävällä tavalla.

Ehdotus tulee yhtymähallituksen päätöksentekoon 16.6.2020. Lopullisen päätöksen tekee yhtymävaltuusto syksyllä 2020.

Lisää aiheesta Nurmijärven Uutisissa lähiaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esikoiskirjailija kertoo, miten romaani syntyy – "Pitää kirjoittaa jotakin joka päivä"
 2. Huumepoliisin rikosylikonstaapeli aloitti kirjasarjan – "Pitää kertoa ihmisille, mitä täällä päivittäin tehdään"
 3. Kansalaiskoulun luokka muisteli – samalta luokalta nousi parrasvaloihin tähtiartisti ja MM-voittaja
 4. Näköislehdessä tänään: Uusnatsien asuttamassa Joensuussa vietetty nuoruus kuuluu yhä räppäri Jodarokin musiikissa – "Kuvailisin Aivovuoto-musiikkia ajatustiiviiksi"
 5. Tahkon Leidit haastoi tosissaan hallitsevan mestarin kotikentällään – tuomarit saivat sapiskaa pelinjohtajilta ottelun jälkeen
 6. Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen
 7. Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"
 8. Suru: Jopa kolmannes ihmisistä kokee, että menehtynyt läheinen on ottanut heihin yhteyttä – Kokemuksia on niilläkin, jotka eivät usko kuoleman jälkeiseen elämään
 9. Etsitkö uutta harrastusta? – Kivet tarjoavat yllätyksiä, elämyksiä ja uuden oppimista
 10. Kiinan maskinvalmistajat eivät enää paina töitä päivin öin – osa uusista toimijoista on jo jättänyt alan
 11. Matilda Castren golfasi huippukierroksen LPGA-kiertueella, nousi kärkikymmenikön tuntumaan
 12. Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"
 13. Yön uutiskooste: CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin
 14. Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää
 15. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Henkilöauto suistui tieltä Janakkalassa – poliisi tavoitti viinapullo kädessä paikalta poistuneen kuljettajan huoltoaseman pihalta
 2. Suomen ensimmäiset kommunikointitaulut asennettiin Hangonsillan ja Martinkaaren päiväkoteihin: "Lapset voivat jutella, vaikkei ole yhteistä kieltä"
 3. Riihimäen 60-vuotisjuhlat siirtyvät vuodella – Juhlien sijaan järjestetään pienimuotoista ohjelmaa
 4. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 5. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 6. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 7. Kuljettaja jäi taas kiinni ajo-oikeudetta Lopella – Seitsemäs kerta vuoden sisään
 8. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 9. THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut Virossa koronalle – Turun alueella useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkailijoilla
 10. Hyvinkäänkylän työväentalo sai 80 000 euron testamenttilahjoituksen – "Kyllä tämä lahjoitus kertoo ihmisestä todella paljon"
 11. Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 12. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 13. Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä
 14. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?
 15. Kansalaiskoulun luokka muisteli – samalta luokalta nousi parrasvaloihin tähtiartisti ja MM-voittaja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.