Riihimäellä palataan perusopetukseen erityisjärjestelyin – etäopetusta ei ole mahdollista jatkaa 14.5. jälkeen

Koulu: Oppilaan poissaoloon pitää aina hakea lupa.

Riihimäen kouluissa palataan lähiopetukseen monien erityisohjeiden turvin. arkisto/Ari Peltonen

Riihimäen kouluissa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien.

Lukuvuoden viimeisten kouluviikkojen aikana Riihimäellä panostetaan oppilaiden hyvinvoinnin tukemiseen, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Opetushallituksen antamien ohjeiden mukaisesti koulutyö jatkuu opetussuunnitelman mukaisesti.

Esiopetusikäisen lapsen ja perusopetusikäisen oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta.

Lähtökohtaisesti kaikki perus- ja esiopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Etäopetusta ei ole mahdollista jatkaa tämän jälkeen.

Oppilaan poissaoloon tulee aina hakea lupa.

Mikäli poissaolo kestää enintään kolme päivää, luvan poissaoloon myöntää luokanopettaja tai luokanvalvoja.

Yli kolme päivää kestävät poissaolot tulee anoa rehtorilta Helmi-viestinä tai muulla tavoin kirjallisesti.

Jotta oppilaille, varhaiskasvatukseen osallistuville lapsille ja henkilöstölle voidaan taata mahdollisimman turvallinen paluu lähiopetukseen, ei varhaiskasvatukseen tai kouluun saa tulla sairaana.

Huoltajan tulee myös ilmoittaa sairaudesta johtuvasta poissaolosta mahdollisimman pian.

Oppilaan ja henkilökunnan on syytä jäädä kotiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua.

Mikäli oppilas sairastuu tai saa oireita kesken koulupäivän, hänet siirretään erilliseen tilaan ja ilmoitetaan sairastumisesta huoltajalle.

Eri lapsi- tai oppilasryhmien väliset kontaktit minimoidaan.

Varhaiskasvatuksessa toimitaan pääsääntöisesti omissa lapsiryhmissä ja ryhmälle osoitetuissa tiloissa.

Alakouluissa opetus toteutetaan pääsääntöisesti luokanopettajan johdolla oppilaan kotiluokassa.

Yläkouluissa opetusryhmiä ja -tiloja joudutaan vaihtamaan, sillä tuntijaon ja opetussuunnitelman mukaista opetusta ei muuten ole mahdollista järjestää.

Kouluissa otetaan käyttöön kaikki mahdolliset opetukseen sopivat lisätilat ja hyödynnetään koulujen piha-alueita ja lähiympäristöä.

Välitunteja porrastetaan.

Muiden kuin lasten, oppilaiden sekä koulun ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua päiväkodin tai koulun alueella tulee välttää.

Ruokailuja porrastetaan, ja ruokasalissa on tilan koosta riippuen vain yksi tai enintään muutama luokka samanaikaisesti.

Ruokailuja voidaan järjestää myös varhaiskasvatuksen ryhmä- tai koulujen luokkatiloissa. Ennen ja jälkeen ruokailun huolehditaan käsienpesusta aikuisen valvonnassa. Lisäksi ruokalassa on käsihuuhdetta aina saatavilla.

Lapsia ja oppilaita ohjataan päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin.

Sekä lapset/oppilaat että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan varhaiskasvatukseen/kouluun sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.

Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

Oppilaat käyttävät pääsääntöisesti vain omia kouluvälineitään.

Siivousta tehostetaan ja esimerkiksi wc-tilojen, ovenkahvojen ja ruokailutilojen sekä erityistilojen, kuten käsityöluokan, turvallista käyttöä edistetään välisiivouksilla.

Opettajien ja muun henkilöstön yhteisiä kokoontumisia vältetään ja yhteydenpidossa hyödynnetään tarvittaessa etäyhteyksiä.

Kaikki erillisillä koulukuljetusautoilla ajettavat kuljetukset on käyty läpi ja kuljetusjärjestelyihin on tehty tarvittavat muutokset riittävien etäisyyksien varmistamiseksi.

Tärkein suojautumistoimenpide kuljetuksissa on, että oppilaat eivät matkusta sairaana tai oireisena ja että kuljettaja ei tule sairaana tai oireisena töihin.

Kuljetusten aikana pidetään etäisyyttä ja pidättäydytään fyysisestä kontaktista (esim. kättely), huolehditaan hyvästä yskimis- ja aivastamis- sekä käsihygieniasta.

Kuljetuskalustoa siivotaan ja kosketuspintoja desinfioidaan tehostetusti. Kuljettaja ohjeistaa oppilaita tarvittaessa autoon sijoittumisesta.

Kuljetusoppilaita tiedotetaan hakuaikatauluista tekstiviestillä viimeistään keskiviikkona 13. toukokuuta.

Ensi syksynä esiopetuksen aloittavien lasten tutustumispäivä sekä koulunsa aloittavien 1. luokan ja yläkouluun 6. luokalle siirtyvien oppilaiden kouluun tutustuminen jouduttiin perumaan poikkeusolojen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.