Virtavesiyhdistys odottaa rahoitusta

Virtavesien hoitoyhdistys Virho on aloittanut tämänvuotiset kunnostustoimensa yksityisrahoituksella, koska ei saanut työllisyyspoliittista projektitukea, jolla se on rahoittanut Vantaanjoen ja Karjaanjoen vesistöjen kunnostamista toistakymmentä vuotta.

Virho on hakenut Leader-rahoitusta vuosiksi 2016–18. Jos rahaa tulee, kutusoraikkoja ja poikaskivikoita tehdään muun muassa Keihäsjokeen Lopella ja Vihdissä, Erkylänlukkojenpuroon Hausjärvellä ja Riihimäellä, Herajokeen Riihimäellä, Krapuojaan Tuusulassa sekä Vantaanjoella Nurmijärven Nukarinkoskessa.

Valtion kululeikkausten takia määrärahaa yhdistysten työllisyyspoliittiselle projektituelle jaettiin normaalia vähemmän, ja Virho jäi kokonaan ilman. Jaettavaa tukea leikattiin Uudellamaalla edellisen vuoden 4,1 miljoonasta 3,1 miljoonaan euroon.

Nyt Virho hankkii materiaalia ja kuljettaa sitä kunnostuspaikoille omalla, kalamiehiltä ja muilta yksityistahoilta saamallaan rahoituksella ja omalla riskillään, Vantaanjokivastaava Kari Stenholm kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut