HIFK-tähti Teemu Ramstedt lähetti hyvinkääläiselle Siirille, 11, tärkeän tsemppiviestin – katso Siirin video

AAMUPOSTI | Hyvinkääläinen Siiri Rantatorikkasai äskettäin puhelimeensa viestin, jota ihan kaikki 11-vuotiaat koululaiset eivät saakaan. HIFK:sta tuttu huippujääkiekkoilija Teemu Ramstedt lähetti Siirille WhatsApp-viestissään terveisiä ja kehui tytön rohkeutta.

Siiri nimittäin kertoo elämästään vakavan sairauden kanssa videolla, joka julkistettiin hetki sitten Helsingissä. Paikalla oli toki myös Siiri – yhdessä Teemu Ramstedtin kanssa. Heitä yhdistää sama sairaus, Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolentulehdus, josta yhdessä Crohnin taudin kanssa puhutaan yhteisnimityksellä IBD (Inflammatory Bowel Disease).

Tulehduksellisia suolistosairauksia tunnetuksi tekevää Maailman IBD-päivää vietetään tänään torstaina. Siirin äidin Kirsi Ratilaisen mukaan Teemu Ramstedtin kaltaisen tähden tuki varsinkin sairastuneille lapsille ja nuorille on korvaamaton. – Hän on esikuva, joka näyttää, että vakavasta sairaudesta huolimatta pystyy elämään ihan normaalia elämää. Tällainen yksikin lapselle lähetetty tsemppiviesti kantaa pitkään, Ratilainen sanoo.

Ramstedt on jo pitkään tehnyt IBD-sairauksia tunnetuksi ja kertonut sairauden aiheuttamista vaikeuksista monissa haastatteluissa.

Tällainen yksikin lapselle lähetetty tsemppiviesti kantaa pitkään.

Myös Siiri puhuu sairaudestaan nyt julkisesti nettivideolla, jota on kuvattu Aseman koulun musiikkiluokkaa käyvän Siirin luokassa sekä Ratilaisten kotona.

Siirin sairaus diagnosoitiin kaksi vuotta sitten, ja erittäin vaikeahoitoiseen tautiin joudutaan kokeilemaan jatkuvasti uusia lääkkeitä. Arki ja koulunkäynti on ollut viime vuodet Siirille vaikeaa, mutta oma koulu ja luokkakaverit ovat olleet tärkeä tuki.

Äidin mukaan onni on, että sama musiikkiluokka jatkaa yhdessä myös yläasteen läpi. Tutut kaverit ovat tärkeitä, sillä moni lapsi häpeilee suolistosairauttaan, sanoo Aseman koulussa opettajana työskentelevä Kirsi Ratilainen. – Opettajana tiedän, että nimenomaan avoimuus auttaa hyväksymään sairauden, ja Siiri on halunnut olla avoin. Mitä Siiri itse ajattelee sairaudestaan? Katso tytön ajatukset tältä videolta: