Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yöllinen kotihoitokäynti johtamassa oikeustoimiin

Yöllisen kotihoitokäynnin setviminen jatkuu yhä. Osapuolina Esko Nummela ja Aino-Kaisa Pekonen.

Pia Herme

RIIHIMÄKI| Kaupunginvaltuutettu Esko Nummela (sd) on ryhtynyt oikeustoimiin valtuutettu, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosta (vas) ja kotihoidon työntekijää vastaan. Nummelan mukaan haastehakemus on tehty.

–Olen antanut asianajajalleni luvan pistää asian eteenpäin, Nummela sanoo.

Hänen mukaansa oikeudenkäynti olisi kuitenkin estettävissä. Nummela lähetti heinäkuussa Pekoselle ja kyseisellä hoitajalle kirjeen, jossa hän vaati heitä perumaan yökäyntiin liittyvät "paikkansapitämättömät lausumat" 15.8. mennessä Aamupostin Lukijat-palstalla. Nummelan mukaan käynti oli oikeudeton tunkeutuminen kotirauhan suojaamaan paikkaan eli yksityisasuntoon.

Kyseistä kirjoitusta ei ilmaantunut.

Nummela toteaa, että prosessin etenemisen voi vielä poikkaista.

–Selviäisivät sillä kirjoituksella, mutta kulujahan tästä on jo tullut – satasista kuitenkin kyse tässä vaiheessa. Pallo on heillä vielä vähän aikaa, Nummela sanoo.

Pekonen kommentoi aiempaan tapaansa ja toteaa toimineensa kaikkien voimassaolevien kaupungin määräysten mukaisesti osallistuessaan yöpartion matkaan. Hän ei koe tehneensä mitään väärää, mitä pitäisi nyt pyytää anteeksi.

–Ehkä sitten oikeus aikanaan ratkaisee, syyllistyinkö rikokseen tutustumalla kotihoidon arkeen, Pekonen sanoo.

Käytännössä prosessi etenee niin, että ensin poliisi tutkii, onko tehty rikosta. Poliisilta asia menee mahdollisesti syyttäjänvirastolle syyteharkintaan. Riihimäellä tapahtunut asia päätetään joko Salpausselän syyttäjänvirastossa tai sitten asia etenee Hyvinkään käräjäoikeudelle. Syyttäjänvirastosta kerrottiin, ettei asia ole vielä heidän käsittelyssään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Oikaisu: Nummelalta vain haastehakemus, ei tutkintapyyntöä
    1.9.2016 18:30
  2. Esko Nummelan kotihoidon aloite takaisin valmisteluun
    23.8.2016 11:29

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut