Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Päivi Räsänen vaatii koronatakseja ja lisää suojaa kuskille ja asiakkaalle – "Tartuntataudista ei nyt kerrota kuljettajalle erikseen"

Taksinkuljettajille voi vasta kyydin aikana selvitä, että takapenkillä istuu koronapotilas, sanoo Päivi Räsänen. arkisto/Esko Artell

Pia Lyy

Koronaviruksen kantajat ja tartuntaepäillyt pitää saada pois tavallisista takseista.

Tätä vaatii kansanedustaja, Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Hän haluaa liikenteeseen erityisiä koronatakseja.

– Tein hallitukselle 9.4. kirjallisen kysymyksen, jossa kysyin, millä keinoilla hallitus aikoo suojata taksinkuljettajia ja taksin asiakkaita covid-19 -tartunnalta, Räsänen viestitti torstaina.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas) mukaan erilliset koronataksit voisivat johtaa siihen, että suojaustaso laskisi muissa takseissa.

– Ministerin vastaus jättää edelleen jäljelle ongelman – taksille ei kulje tieto mahdollisesta koronapotilaasta, Räsänen korostaa.

Taksien kyydissä kulkee nyt sekä koronaepäiltyjä että tartunnan saaneita ilman, että kuljettaja tietää siitä, hän sanoo.

Monen sairaan tai vanhuksen on pakko käyttää taksia.

– Useat kuljettajat ovat ilmoittaneet saaneensa kuljetettavalta tiedon vasta matkana aikana koronaepäilystä tai jopa todetusta tartunnasta.

Räsänen haluaa heti suojamaskit sekä asiakkaille että taksikuskeille.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut