Hallituksen uusi linjaus yllätti kirjastot – Lainaustoiminta ei pääse käyntiin vielä tänään

Julkisia tiloja koskeva käyttörajoitus on voimassa 1.6. asti, ja se koskee myös kirjastojen lukusaleja. Lainaustoiminnan kirjastot voivat aloittaa saatuaan ohjeet aluehallintovirastolta. ari peltonen

Lainaustoiminnan vapauttaminen koronarajoituksista tuli yllätyksenä kirjastoille. Hallituksen maanantai-iltana julkistamaa uutta linjausta ei ainakaan tiistaina pystytä toteuttamaan ja kirjastot ovat edelleen kiinni.

– Minä pelästyin illalla, että eihän avaamiseen ole mitään mahdollisuutta, koska meidän pitää saada ensin linjaus aluehallintovirastolta henkilökunnan ja muiden turvallisuuden takia, sanoo Riihimäen kirjastotoimenjohtaja Kaija Viskari.

Hyvinkään kirjastotoimenjohtaja Mervi Jokinen toteaa, että uloslainaus on tarkoitus avata mahdollisimman ripeästi heti aluehallintoviraston ohjeiden tultua.

Hän näkee ristiriidan siinä, että 10 hengen kokoontumisrajoitus on edelleen voimassa toukokuun loppuun asti.

– Tarkoittaako se esimerkiksi sitä, että me pystymme avaamaan pääkirjaston ala-aulan niin, että asiakkaat voivat noutaa varauksia, Jokinen pohtii.

– Vai tarkoittaako tämä kirjakaappipalvelua eli asiakkaat tulevat sovittuna aikana noutamaan kerätyn aineiston vai… tällä hetkellä on tosi vaikea sanoa.

Hausjärven kirjasto tiedotti Facebookissa maanantai-iltana, että lainaustoimintaa ei ole mahdollista aloittaa tällä viikolla henkilökunnan lomien vuoksi.

Lopen kirjasto sanoo kunnan kotisivulla tiedottavansa uloslainauksen aloittamisesta mahdollisimman nopeasti.

Julkisten tilojen sulkeminen on voimassa 1.6. asti, ja tämä koskee muun muassa kirjastojen lukusaleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.