Yari & Se Tuntematon Numero yhteiskeikalla Riihimäellä

Viime aikoina huomiota herättänyt jyväskyläläinen Litku Klemetti & Tuntematon Numero -orkesteri ja vuosina 1977–1985 Se-yhtyeessä vaikuttanut Jari ”Yari” Knuutinen saapuvat yhteiskeikalle Riihimäen Vihreään taloon.

Tuntemattoman Numeron ja Yarin yhteistyöprojekti sai alkunsa Yarin mukaan vähän vahingossa.

–Törmäsin Litkuun ja hän ehdotti yhteistyötä. Tuntematon Numero on soittanut Se-bändini kappaleita ja he pyysivät minua solistiksi.

Yhteisillä keikoilla esitetään läpileikkaus Se-bändin tuotannosta. Punk oli Yarin mukaan luonnollinen valinta 1970-luvulla. Se edusti aikansa sukupolven liikettä ja energiaa.

–Haluttiin tehdä omia juttuja. Musiikki oli vain osa punkilmiötä. Punkin ympärille syntyi lehtiä, elävän musiikin yhdistyksiä, vihreä liike. Se puhutteli. Mistään hetkellisestä muoti-ilmiöstä ei ollut kyse. Punk jätti jälkiä, jotka jäivät pysyväksi osaksi yhteiskuntaa.

Yarin mukaan on hienoa päästä esittämään kappaleita, joita ei ole esittänyt moneen kymmeneen vuoteen.

–On joutunut opettelemaan omia biisejä, mies naurahtaa.

Jonkun verran valintaa on joutunut tekemään, paitsi että kappaleita on paljon, on niistä osa oman aikansa lapsia.

–Joukossa on sellaisia, joihin ei saa mitään otetta. Ei Beatleskään halunnut soittaa loppuvaiheessa alkuaikojensa kappaleita. Sävellyshetkellä on ollut eri ihminen ja eri fiilis.

Toivotuin kappale keikoilla on Varjot, mutta sitä ei keikoilla kuulla.

–Se on soolotuotantoani ja se vaatii pianon tai flyygelin, jota keikoilla harvemmin on.

Keikka Vihreällä talolla

Yari & Se Tuntematon Numero esiintyvät Vihreällä talolla (Pohjoinen asemakatu 1, Riihimäki) torstaina 9.3. klo 20.

Litku Klemetti & Tuntematon Numero on 2014 perustettu suomenkielistä rockia soittava jyväskyläläinen bändi, jonka 2016 julkaisema debyyttialbumi ”Horror ’15” sai valtavan suosion. Soundi nimesi bändin 2016 vuoden tulokkaaksi. Bändi oli myös vuoden 2016 Emma-ehdokas Kriitikoiden valinta -sarjassa.

Vuosina 1977–1985 toiminut Se oli jyväskyläläinen punkbändi. Bändin keulahahmo Yari on säveltänyt myös elokuvamusiikkia yli 50 elokuvaan, kuten Akvaariorakkaus ja Ihanat naiset rannalla.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut