Mielipide: Kaikkea luvattiin, mikään ei ole toteutunut – yksityisen toimijan järjestämä vanhustenhoito ei vastaa odotuksia

toimitus

Kotokartanosäätiön toiminta siirtyi viime syksynä valtakunnalliselle toimijalle nimeltään Mikeva Oy.

Meille omaisille järjestettiin ns. tutustumistilaisuus, jossa esiteltiin uuden omistajan toimintaa ja työntekijöitä. Tilaisuudessa kerrottiin Mikevan toimintavoista ja tavoitteista. Asukkaille luvattiin järjestää ja kehittää erilaista viriketoimintaa.

Omaisilta kyseltiin, mistä asukas olisi kiinnostunut. Tilaisuuden jälkeen tuli sellainen olo, että hyviä suunnitelmia..mutta takaraivossa kuitenkin epäily siitä, että kysymyksessä on voittoa tavoitteleva yritys.

Aikaisemmin Kotokartanosäätiön toiminta oli mallikasta. Asioihin sai nopeasti vastauksen, asukkaita vietiin ulos, oli erilaisia tilaisuuksia jne. Mutta miten ovatkaan asiat nyt?

Puoli vuotta on kulunut, eikä näistä suunnitelmista näy jälkeäkään. Pahin pelkomme toteutui. Hoitajia ei näy missään, vastauksia ei saa – tai saa viiveellä.

Oveen ilmestyi jossain vaiheessa lista, johon hoitajat olivat merkanneet, kuinka monta minuuttia he vanhuksen luona olivat.

Entisistä Kotokartanosäätiön palvelutaloista on tullut pelkkiä vanhusten säilytyspaikkoja.

Jos menee jotain asukasta koskevaa kysymään, ei vastauksia löydy kun hoitajat eivät löydä tietoja. Omahoitajakin on, mutta siitä ei ole tiedotettu. Jo se, että omaisia ei informoida tilanteesta, on mielestäni outoa.

Taloudellisuuden perusteella tilataan mm. vaipat isommissa erissä. Talossa ei ole varastoa, joten vaippalaatikot tuodaan asukkaiden olohuoneisiin ja kaappeihin.

Kun tilaus on toimitettu, on asunnossa joka soppi täynnä vaippalaatikoita. Entä jos syttyy vaikka tulipalo?

Entä se viriketoiminta? Tähän mennessä olen havainnut ainoaksi viriketoiminnaksi television katselemisen.

Ulkona en juuri ole ketään nähnyt. Käydessään omaisiaan katsomassa hoitajia ei näy missään, puhumattakaan viriketoiminnasta, josta niin kauniisti esittelytilaisuudessa puhuttiin. Entisistä Kotokartanosäätiön palvelutaloista on tullut pelkkiä vanhusten säilytyspaikkoja.

Kuka tästä kaikesta vastaa? Kaupungin kanssa teemme hoitosopimuksen.

Miten kaupunki valvoo Mikevan toimintaa?

Montako asukasta on per hoitaja?

Huolestunut omainen

Riihimäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.