Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Viikon tyyli: "Vaate ei saa rajoittaa liikkumista" – Pi Krogell-Magni pukeutuu mekkoihin kesät talvet

Pi Krogell-Magni viihtyy parhaiten mekoissa. Usein mekoissa on raitoja. Krogell-Magni

Mia Lagström

Mekko on asiallinen, siisti, tyylikäs ja ennen kaikkea helppo vaate.

– Mekoissa viehättää kätevyys ja nopeus. En ole mikään aamuihminen, joten on hienoa, ettei aamuisin tarvitse käyttää energiaa silittämiseen ja pukeutua moniosaisiin vaatteisiin. Mekon voi vain sujauttaa päälle. Mekot ovat myös naisellisia ja nättejä, Hyvinkään viestintäpäällikkö Pi Krogell-Magni kertoo.

Mekot ovatkin vaatekappale, josta Krogell-Magni ei haluaisi luopua. Hän kertoo käyttävänsä mekkoja kesät talvet.

– Työmatkan ajaksi puen talvella tarvittaessa mekon päälle toppahousut.

Mekon värillä ei ole väliä. Krogell-Magnin vaatekaapista löytyy mekkoja kaikenlaisilla väreillä, kuoseilla ja materiaaleilla.

– Aika monesta löytyy raitakuosia. Jostain syystä päädyn hieman epähuomiossa hankkimaan mekkoja, joissa on raitoja. Sillä onko pysty- vai vaakaraitaa, ei ole väliä.

Saatan kokeilla kahtakymmentä eri vaatetta ennen kuin teen ostopäätöksen.

Yhdistävänä tekijänä vaatteissa on myös se, ettei mistään löydy pitsiä.

– Koen näyttäväni pitsissä pöytäliinalta, hän selittää.

Mekon on oltava istuva ja polvimittainen. Vaatteessa on päästävä kävelemään ja harppomaan kunnolla.

– Vaate ei saa rajoittaa liikkumista, että kävely menee sipsuttamiseksi. Käytän töissä aina myös matalakantaisia kenkiä. Hyvinkään kaupungintalon kovalla betonilattialla liukastuu, jos juoksee korkokengissä.

Korkokenkiäkin vaatekaapista löytyy. Niitä tulee käytettyä lähinnä juhlissa. Krogell-Magni kertoo opetelleensa kävelemään korkokengillä vasta vanhempana.

– Nuorempana ei olisi tullut mieleenkään laittaa jalkaan korkokenkiä. En halua, että vaatteissa on epämukava olla. Käyttömukavuus ja käytännöllisyys ovat tärkeitä asioita.

Vapaa-ajan pukeutumisessa rentous korostuu entisestään. Kotipäivät menevät mökkityylillä suosikkivaatteina ikivanha t-paita ja villasukat. Vähän siistimpiin vapaa-ajan vaatteisiin kuuluvat farkut ja villapaidat. Tosin niitä mieluisia mekkojakin tulee käytettyä.

– Vapaa-ajalla käytän mahdollisuuksien mukaan eri mekkoja kuin töissä. Vaatetuksella voi pitää työ- ja vapaa-ajan erillään toisistaan. Tulee vapaa-ajan tuntu, kun on erikseen vapaa-ajan vaatteet.

Krogell-Magni ostaa vaatteita harvoin ja harkiten.

– Saatan kokeilla kahtakymmentä eri vaatetta ennen kuin teen ostopäätöksen. Ostan vaateet yleensä alennusmyynneistä. Valitsen vaatemateriaalit ja vaatetyylit niin, että ne kestävät aikaa.

Mekkoja joka makuun

Kietaisumekko on nyt in

Kotelomekko, maksimekko, minimekko – mekkoja löytyy jokaiseen makuun ja jokaiselle vartalotyypille.

Mekot sopivat monenlaisiin tilanteisiin. Tyylikirjo on suuri, kuten kesäpäivien rento kukkamekko tai supertyylikäs hillitynvärinen kotelomekko.

Juhliin sopii klassinen leveällä helmalla varustettu mekko. Kellohelmainen mekko korostaa naisellisesti vyötäröä ja sääriä.

Pitkähihainen mekko sopii hyvin suomalaiseen epävakaaseen kesään.

Tällä hetkellä on supermuodikasta yhdistää pohjepituinen mekko leveälahkeisiin housuihin. In ovat myös kietaisumalliset mekot ja hameet.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut