Päivi Räsänen päästäisi ihmiset koronatestiin ilman lääkärin lähetettä: "Informaatio testimahdollisuuksista on ollut ristiriitaista"

Päivi Räsäsen mielestä ikäihimisten omaisille ja ikäihmisille itselleen pitäisi antaa mahdollisuus koronavirustesteihin. Tapaamisrajoitukset ovat kova pala monelle ikääntyneelle. Toni Forssell

Pia Lyy

Koronavirustesteihin pitää päästä ilman lääkärin antamaa lähetettä.

Näin kirjoittaa riihimäkeläinen kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kannanotossaan maanantaina.

–  Tällä hetkellä testikapasiteettia on jopa enemmän kuin testeihin hakeutujia. Informaatio testimahdollisuuksista on ollut ristiriitaista ja paikoin vaikeasti tavoitettavaa, hän kritisoi.

Nyt koronatestiin voi hakeutua ainoastaan lääkärin kautta.

– Koska virallisena ohjeena testeihin pääsemiseksi ovat lievätkin hengitystieoireet, lääkärin lähetettä ei pitäisi mielestäni vaatia. Sairaanhoitajan tai vastaanottoavustajan lupa tulisi riittää, Räsänen painottaa.

Hän vaatii terveydenhuoltoa kasvattamaan testimahdollisuuksia. Toisaalta testauskapasiteettia on juuri nyt enemmän kuin testaukseen pyrkiviä.

Räsäsen mielestä myös ikäihmisten oireettomien omaisten pitäisi päästä koronatesteihin ja etenkin vasta-ainetesteihin sitten, kun se on mahdollista

– Ikäihmiset voisivat myös turvallisemmin tavata toisiaan, jos heitäkin testattaisiin. Riittävä suojavarustus myös toisi mahdollisuuden vierailla ikääntyneiden luona, Räsänen muotoilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.