Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kenttäkadun päiväkoti sai leikittävää taidetta

HYVINKÄÄ|2–5-vuotiaiden Jänönloikka-ryhmä otti kaiken irti Kenttäkadun päiväkodin uudesta taideteoksesta perjantaina. Päiväkodin pihalle valmistunut joutsenaiheinen teos innosti lapset kiipeilemään ja temppuilemaan, kuten tarkoitus onkin.

–Tavoitteena oli, että teos olisi ennen kaikkea leikittävä ja toisi lasten arkiympäristöön vähän jotain ekstraa, arkkitehti Kaisa Berry Berry Creative -toimistosta kertoo.

Haasteita asetti muun muassa teoksen toteuttaminen turvallisista, pehmeistä materiaaleista.

–Piti miettiä tarkkaan, miten veistoksellisen teoksesta voi tehdä, maisema-arkkitehti Maija Gullin sanoo.

Kaisa Berryn mukaan teoksen värimaailma juontaa juurensa nykyisen päiväkodin paikalla olleeseen Hyvinkään ensimmäiseen päiväkotiin sekä Akseli Gallen-Kallelan teoksiin.

Eläinaiheeksi oli aluksi ehdolla monta eri vaihtoehtoa. Joutseneen päädyttiin osittain siksikin, että päiväkoti on Suomen ainoa Joutsenlippu-päiväkoti. Päiväkoti täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

PäiväkodinjohtajaPäivi Paasosen mukaan lapset ovat ottaneet taideteoksen nopeasti omakseen. Joutsen on päässyt osaksi jokapäiväisiä leikkejä.

–Lapset juttelevat sille aivan kuin se kuuntelisi, hän naurahtaa.

Taideteosta täydentävät lumpeenlehtiä mukailevat kuviot pihan asfaltilla.

Kenttäkadun päiväkodin taideteos on niin sanottu prosenttitaideteos. Hyvinkään kaupunki edellyttää, että uudisrakennuksissa puoli prosenttia kokonaiskuluista käytetään taiteeseen.