Näköislehdessä tänään: Vain tv:n kiintiöhevarit jäivät kokematta – Markku Laakson tietokirja avaa suomalaista folk metalia

Markus Laakso teki tietokirjan folk metalista, ja samalla paljastui, kuinka vaikeasti tyyli on määriteltävissä. Folk metalin huippuvuodet osuvat vuosille 2007–2009. Ilmiö oli isoimmillaan samaan aikaan, kun Suomessa vallitsi muutenkin historian suurin hevibuumi, joka kiteytyi Lordin Euroviisuvoittoon vuonna 2006 – pian kaikki näyttivät pirunsarvi-käsimerkkiä pääministeri Matti Vanhasesta lähtien.

– Jos Vain elämää olisi tehty tuolloin, joka kaudella olisi ollut kiintiöhevari mukana. Monille se näkyvyys oli punainen vaate, merkki siitä, että nyt hevi on viety väärille raiteille, Laakso sanoo.

Maarit ja Jorma Kaimio ovat tutkineet Petran papyruskääröjä osana kansainvälistä tutkijaryhmää. Esille tuli täysin uutta tietoa antiikista.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut