Viikon tyyli: Riihimäen viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen luottaa mustaan ja yksinkertaisiin ja selkeisiin linjoihin

Mia Miettisen tyyliin kuuluvat myös isot ja näyttävät korvakorut sekä värikkäät hiukset. Hänen suosikkitehostevärinsä on pinkki. – Suosikkivärini valuu helposti pukeutumisesta myös sisutukseen. -

Mia Lagström

– Voiko tyyli olla musta? Riihimäen viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen tuumaa, kun kysäisen hänen tyylinsä kulmakiveä.

Miettinen kertoo kaverinsa laittaneen hänen Facebook-sivulleen meemin, jonka mukaan Coco Chanel olisi todennut aikoinaan, että hän pukeutuu mustaan, kunnes löytää tummemman värin.

Muitakin värikausia on Mia Miettisen elämään mahtunut. On ollut punaista kautta ja sinistä kautta, mutta niistä on jo vuosia.

– Musta on ollut luottovärini kymmenen vuoden ajan. Hyvää siinä on monikäyttöisyys. Se sopii moneen tilanteeseen ja sitä on helppo yhdistää.

Vaikka valtaosa Miettisen vaatteista on mustaa, rikkoo tummaa linjaa silloin tällöin tehostevärinä pinkki.

– Kun tulin äidiksi, päätin, etten ole sellainen äiti, joka pukee tyttärensä pinkkiin. Kun sitten prinsessavaihde vyöryi kahden pikkutytön voimalla päälle, totesin, ettei asia ole minun päätettävissäni. Siinä mennään flown mukaan. Nykyisin pinkki on tyttäriltä jäänyt, mutta olen alkanut suosia sitä itse. En tosin hentoa pinkkiä, vaan vahvaa ja voimakasta. Minulla on muun muassa pinkkejä laukkuja ja huiveja ja yksi pinkki untuvatakkikin.

Ei mitään joka suuntaan levenevää ja laajenevaa, ei pitsiä eikä hörtsykkää, vaan simppeliä ja vartalonmukaista rockhenkisin maustein.

Mia Miettinen

Miettisen mukaan hänen ystävänsä kuvailevat hänen tyyliään selkeäksi ja yksinkertaiseksi ja tämän hän allekirjoittaa.

– Ei mitään joka suuntaan levenevää ja laajenevaa, ei pitsiä eikä hörtsykkää, vaan simppeliä ja vartalonmukaista rockhenkisin maustein. Vapaa-ajalla viihdyn valtavan hyvin myös sporttisissa vaatteissa.

Miettinen kertoo pitäneensä itseään aina vannoutuneena housuihmisenä. Tuoreimmat vaatehankinnat ovat olleet kuitenkin hameita.

– Ehkä tilanne on kääntymässä. En osaa vielä sanoa.

Miettisen mukaan tärkeää vaatteissa on helppo yhdisteltävyys. Hyvää on, että vaatteet ovat myös pienellä vaivalla muokattavissa.

– Vaatteeni sopivat arkikäyttöön. Asusteilla niistä saa kuitenkin tarvittaessa juhlavia.

Kolmas seikka – ja ehkä se tärkein – on Miettisen mukaan laatu. Hän kertoo hankkivansa mieluummin usean edullisen paidan sijaan yhden laadukkaan, joka kestää vuosia. Lahdessa kilometrin päästä Miettisen kodista on pieni kivijalkaliike, jonka omistaja suunnittelee ja ompelee oman mallistonsa vaatteita.

– Malliston tyyli viehättää, ja tuntuu hyvältä ostaa kotimaassa suunniteltuja ja ommeltuja vaatteita. On kuin naapurilta ostaisi.

Coco Chanel

Mustassa ja valkoisessa on kaikki

Suomalaiset naiset rakastavat mustaa.

Mustan värin naisten vaatekaappiin toi Coco Chanel. Ennen Chanelia musta liitettiin suruun ja hautajaisvaatteisiin sekä palvelusväen asuihin.

Chanelin mukaan mustassa ja valkoisessa oli kaikki, mitä tarvitaan.

Pikkumustan luoneelle Chanelille musta merkitsi itsenäisyyttä, vapautta ja vahvuutta.

Vaikka Chanel rakasti hameita, saadaan häntä kiittää myös housujen tuomisesta naisten pukeutumiseen.

Voidaankin sanoa, että Chanel uudisti naisten vaatekaappia enemmän kuin kukaan muu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tahkon Leidit haastoi tosissaan hallitsevan mestarin kotikentällään – tuomarit saivat sapiskaa pelinjohtajilta ottelun jälkeen
 2. Lähikunnissa tankki täyttyy kallistumisesta huolimatta – selvitimme mistä polttoainetta saa edullisimmin
 3. Alueen viikonlopun urheilutarjonta vilkastui – perinteinen katukoristurnaus järjestetään tällä kertaa Hyvinkään Sveitsissä
 4. Hyvinkäänkylän työväentalo sai 80 000 euron testamenttilahjoituksen – "Kyllä tämä lahjoitus kertoo ihmisestä todella paljon"
 5. Riihimäen 60-vuotisjuhlat siirtyvät vuodella – Juhlien sijaan järjestetään pienimuotoista ohjelmaa
 6. Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa, lauantaiksikin luvassa lämpöä
 7. Marjastus: Suomen marjametsissä on paljon muutakin maistettavaa kuin mustikka – Kokenut marjastaja Päivi Hokkanen kehottaa ottamaan metsään muun muassa kumisaappaat, ensiapuvälineet ja vesipullon
 8. Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa
 9. Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 16 kuoli, kymmeniä loukkaantui
 10. Bukarestista Suomeen saapuvat lentomatkustajat ovat ensimmäisiä, jotka ohjataan suoraan koronatesteihin – testeistä voi toistaiseksi vielä kieltäytyä
 11. S-ryhmän verkkokauppa kukoistaa, mutta hotellit ja ravintolat kärsivät koronakriisistä
 12. Yhdysvallat asettaa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille – katsoo Lamin heikentäneen Hongkongin autonomiaa
 13. Jokerien on määrä aloittaa KHL-kautensa Minskissä Dinamoa vastaan
 14. Riemua ja vauhtia riitti Riihimäen jalkapalloleirillä – "Täällä on aina kivaa, kun saa tutustua uusiin ihmisiin"
 15. ENCE ja HAVU Gaming tekivät erikoisen pelaajakaupan – "xseveN" edustaa jatkossa kahta joukkuetta pelikieltovyyhdin takia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Henkilöauto suistui tieltä Janakkalassa – poliisi tavoitti viinapullo kädessä paikalta poistuneen kuljettajan huoltoaseman pihalta
 2. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 3. Suomen ensimmäiset kommunikointitaulut asennettiin Hangonsillan ja Martinkaaren päiväkoteihin: "Lapset voivat jutella, vaikkei ole yhteistä kieltä"
 4. Riihimäen 60-vuotisjuhlat siirtyvät vuodella – Juhlien sijaan järjestetään pienimuotoista ohjelmaa
 5. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 6. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 7. Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 8. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 9. THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut Virossa koronalle – Turun alueella useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkailijoilla
 10. Kuljettaja jäi taas kiinni ajo-oikeudetta Lopella – Seitsemäs kerta vuoden sisään
 11. Ensin koronavirus, sitten nuori kotirouva – tekikö Lukashenko kohtalokkaita virhearvioita?
 12. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 13. Näköislehdessä tänään: Luontoharrastusten ykkönen tarjoaa muitakin makuelämyksiä kuin perinteisen mustikan – Kokenut marjastaja Päivi Hokkanen antaa vinkit aloittamiseen
 14. Hyvinkäänkylän työväentalo sai 80 000 euron testamenttilahjoituksen – "Kyllä tämä lahjoitus kertoo ihmisestä todella paljon"
 15. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.