Viikon tyyli: Riihimäen viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen luottaa mustaan ja yksinkertaisiin ja selkeisiin linjoihin

Mia Miettisen tyyliin kuuluvat myös isot ja näyttävät korvakorut sekä värikkäät hiukset. Hänen suosikkitehostevärinsä on pinkki. – Suosikkivärini valuu helposti pukeutumisesta myös sisutukseen. -

Mia Lagström

– Voiko tyyli olla musta? Riihimäen viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen tuumaa, kun kysäisen hänen tyylinsä kulmakiveä.

Miettinen kertoo kaverinsa laittaneen hänen Facebook-sivulleen meemin, jonka mukaan Coco Chanel olisi todennut aikoinaan, että hän pukeutuu mustaan, kunnes löytää tummemman värin.

Muitakin värikausia on Mia Miettisen elämään mahtunut. On ollut punaista kautta ja sinistä kautta, mutta niistä on jo vuosia.

– Musta on ollut luottovärini kymmenen vuoden ajan. Hyvää siinä on monikäyttöisyys. Se sopii moneen tilanteeseen ja sitä on helppo yhdistää.

Vaikka valtaosa Miettisen vaatteista on mustaa, rikkoo tummaa linjaa silloin tällöin tehostevärinä pinkki.

– Kun tulin äidiksi, päätin, etten ole sellainen äiti, joka pukee tyttärensä pinkkiin. Kun sitten prinsessavaihde vyöryi kahden pikkutytön voimalla päälle, totesin, ettei asia ole minun päätettävissäni. Siinä mennään flown mukaan. Nykyisin pinkki on tyttäriltä jäänyt, mutta olen alkanut suosia sitä itse. En tosin hentoa pinkkiä, vaan vahvaa ja voimakasta. Minulla on muun muassa pinkkejä laukkuja ja huiveja ja yksi pinkki untuvatakkikin.

Ei mitään joka suuntaan levenevää ja laajenevaa, ei pitsiä eikä hörtsykkää, vaan simppeliä ja vartalonmukaista rockhenkisin maustein.

Mia Miettinen

Miettisen mukaan hänen ystävänsä kuvailevat hänen tyyliään selkeäksi ja yksinkertaiseksi ja tämän hän allekirjoittaa.

– Ei mitään joka suuntaan levenevää ja laajenevaa, ei pitsiä eikä hörtsykkää, vaan simppeliä ja vartalonmukaista rockhenkisin maustein. Vapaa-ajalla viihdyn valtavan hyvin myös sporttisissa vaatteissa.

Miettinen kertoo pitäneensä itseään aina vannoutuneena housuihmisenä. Tuoreimmat vaatehankinnat ovat olleet kuitenkin hameita.

– Ehkä tilanne on kääntymässä. En osaa vielä sanoa.

Miettisen mukaan tärkeää vaatteissa on helppo yhdisteltävyys. Hyvää on, että vaatteet ovat myös pienellä vaivalla muokattavissa.

– Vaatteeni sopivat arkikäyttöön. Asusteilla niistä saa kuitenkin tarvittaessa juhlavia.

Kolmas seikka – ja ehkä se tärkein – on Miettisen mukaan laatu. Hän kertoo hankkivansa mieluummin usean edullisen paidan sijaan yhden laadukkaan, joka kestää vuosia. Lahdessa kilometrin päästä Miettisen kodista on pieni kivijalkaliike, jonka omistaja suunnittelee ja ompelee oman mallistonsa vaatteita.

– Malliston tyyli viehättää, ja tuntuu hyvältä ostaa kotimaassa suunniteltuja ja ommeltuja vaatteita. On kuin naapurilta ostaisi.

Coco Chanel

Mustassa ja valkoisessa on kaikki

Suomalaiset naiset rakastavat mustaa.

Mustan värin naisten vaatekaappiin toi Coco Chanel. Ennen Chanelia musta liitettiin suruun ja hautajaisvaatteisiin sekä palvelusväen asuihin.

Chanelin mukaan mustassa ja valkoisessa oli kaikki, mitä tarvitaan.

Pikkumustan luoneelle Chanelille musta merkitsi itsenäisyyttä, vapautta ja vahvuutta.

Vaikka Chanel rakasti hameita, saadaan häntä kiittää myös housujen tuomisesta naisten pukeutumiseen.

Voidaankin sanoa, että Chanel uudisti naisten vaatekaappia enemmän kuin kukaan muu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.