Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Englanti on pakollisten ykkönen – Lukiolaisten kielivalinnat eivät yllätä

Tilastokeskuksen keräämän tilaston mukaan lähes kaikki keväällä 2017 lukion koko oppimäärän suorittaneet olivat opiskelleet lukiokoulutuksensa aikana englantia ja ruotsia tai suomea. Englantia opiskeli jossain muodossa peräti 98 prosenttia lukiolaisista.

Saksaa oli opiskellut 19 prosenttia lukiokoulutuksen päättäneistä, espanjaa 16 prosenttia, ranskaa 12 prosenttia ja venäjää 10 prosenttia. Muita vieraita kieliä opiskelleiden osuudet jäivät alle kahden prosentin. Osuudet vaihtelevat suuresti sukupuolten välillä useissa kielissä.

Lukio-opintonsa päättäneet olivat opiskelleet englantia, ruotsia ja suomea pääasiassa pakollisena kielenä. Saksaa, espanjaa, ranskaa, venäjää ja muita vieraita kieliä oli opiskeltu pääasiassa valinnaisena kielenä. Lukion koko oppimäärän suoritti keväällä 2017 yhteensä 29 019 opiskelijaa, joista miehiä oli 12 251 ja naisia 16 768.

Keväällä 2017 lukion koko oppimäärän suorittaneista 42 prosenttia oli opiskellut pitkää matematiikkaa. Naisista pitkän matematiikan oli valinnut 36 prosenttia, miehistä 50 prosenttia.