Pelkkä CV ei enää riitä – Willan rekrytapahtumassa neuvotaan, kuinka haetaan töitä

Hyvinkäällä ja Riihimäellä järjestetään rekrytapahtumat, joissa työnhakijat ja työnantajat kohtaavat

Kauppakeskus Willassa, Citymarketin aulassa järjestetään Työ & Elämä -rekrytointitapahtuma 24.1. – Paikalle voi tulla tapaamaan työnantajia ja jättämään oman CV:nsä, Laurean opiskelija Roni Wahl ja Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Työnhaku on muuttunut melkoisesti menneistä vuosista. Tiedot avoimista työpaikoista ja niiden hakeminen tapahtuu nykyään pääosin netissä.

Hyrian asiakaspäällikkö Elina Oinaanojan ja rekrykoordinaattori Heidi Heikkisen mukaan sosiaalinen media on tänä päivänä tärkeä kanava työnhaussa. Etenkin asiantuntijatehtäviin rekrytoidaan usein sosiaalisen median kautta.

– Yhtenä hyvänä esimerkkinä on LinkedIn -asiantuntijaverkosto. Sinne voi tehdä itselleen oman profiilin ja sähköisen CV:n, jonka voi linkittää työpaikkahakemukseen. Näin työnantaja saa mahdollisuuden tutustua työnhakijaan ennen varsinaista tapaamista, Heikkinen kertoo.

Uutta edustaa myös Hyrian HyriaRekry-palvelu, joka lanseerataan Työ & Elämä -rekrytointitapahtumassa 24.1. Palvelun kivijalkana toimii älypuhelimeen ladattava Tiitus-sovellus, johon Hyrian opiskelijat ja Hyria säätiön asiakkaat voivat tehdä oman profiilin, jossa he kertovat osaamisestaan. Työnantajat saavat ilmoittaa ilmaiseksi sovelluksen kautta avoimista työpaikoista, joita klikkaamalla työnhakija voi ilmaista kiinnostuksensa. HyriaRekry-palvelu on opiskelijoiden käytössä opintojen alkamisesta vuoden päähän valmistumisesta.

– Tähän asti koulutuksen järjestäjä on vastannut siitä, että opiskelijat saavat tutkinnon valmiiksi. Nyt panostamme siihen, että meiltä valmistuvat opiskelijamme työllistyvät ja että yritykset löytävät heille sopivan työntekijän, Oinaanoja sanoo.

Vaikka uusia keinoja työnhakuun on tullut paljon, ei vanhatkaan romukoppaan jouda. Rekrytointitapahtumat ovat tärkeitä, sillä niissä työnantajat ja työntekijät kohtaavat kasvotusten. Hyriassa on rakenteilla Työ & Elämä -konsepti, jonka alle kerätään kaikki alueen yksittäiset rekrytointitapahtumat. Heikkisen mukaan tämä helpottaa työnantajia ja työnhakijoita löytämään itselleen sopivan tapahtuman, jossa kannattaa olla läsnä.

Kevään aikana Hyria säätiö järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa Työ & Elämä -rekrytointitapahtuman Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Hyvinkään tapahtumaan osallistuu parisenkymmentä yritystä suurimpana Hyvinkään kaupunki.

– Olemme pyrkineet siihen, että paikalla olisi eri alojen edustajia. Tarjolla on kesätyöpaikkoja, harjoittelupaikkoja sekä oikeita, vakituisia työpaikkoja. Siltä istumalta ei töitä saa, mutta paikalle voi tulla esittäytymään ja jättämään oman CV:nsä, Roni Wahl tapahtumajärjestelyistä vastaavasta Laurean opiskelijatiimistä kertoo.

Heikkisen mukaan nyt eletään työnhaun kannalta hyvää tilannetta.

– Työllisyys vetää ja yritykset ovat alkaneet palkkaamaan jälleen lisää väkeä.

Rekrytointitapahtumassa saa myös apua sähköisen CV:n tekemiseen sekä profiilin luomiseen LinkedIn-palveluun. Oma läppäri kannattaa ottaa mukaan. Lisäksi mukana on asiantuntijoita neuvomassa työnhaussa. Yrittäjä Kari Järvenpää kertoo klo 11.15, mitä työnantaja odottaa työnhakijalta. Laurean alumnin Simo Takasen puheenvuoro ”Älä mokaa työhaussa ainakaan näitä” on klo 10.30 ja klo 12.15. Ohjelmassa on myös lyhyitä yritysesittelyjä.

Rekrytapahtumat Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Kauppakeskus Willassa, Citymarketin aulassa järjestetään Työ & Elämä -rekrytointitapahtuma ke 24.1. klo 10–14.

Paikalla on noin 20 näytteilleasettajaa.

Ohjelmassa on myös klo 10.30 ja klo 12.15 Simo Takasen puheenvuoro ”Älä mokaa työnhaussa ainakaan näitä” sekä klo 11.15 Kari Järvenpään puheenvuoro siitä, mitä työnantaja odottaa työnhakijalta.

Tapahtuman järjestää Hyria säätiö yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Vastaava tapahtuma järjestetään Riihimäellä 8.2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.