Hiki pintaan uima-altaassa – Kunto nousee vaivihkaa hyvän musiikin tahdissa

Riihimäen uimalassa järjestetään torstaisin tanssillista vesijumppaa.

Riihimäen uimalan vesijumppa-altaalla järjestetään torstaisin tanssillista vesijumppaa. – Tanssillinen vesijumppa on jatkoa suosituille Allas-Lavis-tunneille. – Allas-Laviksessa liikuttiin suomalaisen iskelmämusiikin tahdissa. Nyt vuorossa ovat lattarirytmit, erityisliikunnanohjaaja Pia Mäensivu kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen uimalassa jumpataan torstaisin lattarirytmien tahdissa. Tanssillinen vesijumppa on erityisliikunnanohjaajaksi Pia Mäensivun mukaan jatkoa aiemmille järjestetyille Allas-Lavis-jumpille.

– Allas-Lavis perustui lavatansseihin ja musiikkina oli suomalaista iskelmämusiikkia. Nyt otamme veden alla latinalaisten tanssien askelkuvioita. Ohjelmassa on vaihtelevia lattarirytmejä, kuten esimerkiksi merenqueta, salsaa, cumbiaa.

Mäensivu kertoo olevansa itse innokas lattarifani. Hän ohjaa myös Zumba-tunteja.

– Tanssillisessa vesijumpassa otetaan samoja tanssiaskeleita kuin kuivalla maalla tanssittaessa. Lihaskunto ja aerobinen kunto vahvistuvat kuin huomaamatta hyvän musiikin tahdissa.

Ihan niin kiihkeään tanssin tahtiin ei vedessä tosin päästä kuin kuivalla maalla, sillä vesi hidastaa liikkeitä.

– Jiveä ei voi vetää vedessä yhtä vauhdikkaasti kuin kuivalla maalla. Mutta kyllä tanssillisessa vesijumpassakin hien saa pintaan. Minulla on jumppatunneilla aina kaksi tavoitetta: pitää olla kivaa ja pitää tulla hiki, ja se toteutuu tässä. Vesi on lämmintä ja ilma on lämmitä, joten vesipullo kannattaa ottaa tunnille mukaan.

Tanssiaskelien lisäksi tanssillisessa vesijumpassa tehdään tavallisesta vesijumpasta tuttuja lihaskuntoharjoituksia.

Vedessä jumppaaminen ja tanssiminen on oiva kuntoilumuoto, sillä se ei käy nivelien päälle. Mäensivun mukaan vedessä voivat tanssia sellaisetkin, joilla on nivelvaivoja. Vesi on myös siitä hyvä elementti, että kuntoilija voi liikkeen nopeutta muuttamalla vaikuttaa siihen, kuinka raskasta tai kevyttä jumppa on.

– Näytän tunneilla myös vaihtoehtoisia keveämpiä liikkeitä, joten tanssillinen vesijumppa soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, Mäensivu lupaa.

Tanssilliset vesijumppatunnit järjestetään Riihimäen uimalan vesijumppa-altaassa. Jumppaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan pääsee tulemalla paikalle. Uimalamaksun lisäksi jumpasta peritään ohjausmaksu, joka on 2,50 euroa kerta. Mäensivu kannustaa kaikkia mukaan.

– Vesi sopii elementtinä kaikille. Tanssillinen vesijumppa nostaa kuntoa ja piristää mieltä.

Mukaan ilman ennakkoon ilmoittaumista

Riihimäen uimalassa järjestetään tanssillista vesijumppaa 9.1.–24.4. (ei viikolla 8).

Tanssillisessa vesijumpassa liikutaan rytmikkään lattarimusiikin tahtiin.

Jumppa järjestetään torstaisin klo 15.15–16.

Tunneille ei ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan pääsee ostamalla uimalan kassalta jumpparannekkeen aikaisintaan 1,5 tuntia ennen tunnin alkua.

Uimalamaksun lisäksi maksetaan ohjausmaksu 2,50 euroa/kerta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näköislehdessä tänään: Ronja Paani muutti maalle etsimään itseään – ensin yllätti talven pimeys, sitten koronaepidemia vei perimmäisten kysymysten äärelle
 2. Kolmelle tuomittiin ehdollista vankeutta pahoinpitelystä – kahden tuomio nuorena tehdystä rikoksesta
 3. Hyvinkään kaupunki ei käytä etuosto-oikeuttaan Sahanmäen kiinteistökaupassa – ostajana Tieluiskan tytäryhtiö
 4. Jalkapallon Uudenmaan piiri tuli tiensä päähän – lopettamiskokouksessa julkistettu historiikki sisältää runsaasti hyvinkääläisväriä
 5. Suuri nilviäisilta tulossa elokuussa Riihimäellä – tuhtia tietoa etenkin espanjasiruetanoista
 6. Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen
 7. Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?
 8. Serbiassa osoitettiin taas mieltä maan epäjohdonmukaisten koronatoimien vuoksi
 9. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa
 10. Helsinkiläisessä ravintolassa ydinkeskustassa ammuskeltu – yksi toimitettu sairaalaan, ulkopuolisiin ei kohdistu vaaraa
 11. Manchester City ryöpytti Newcastlea ja varmisteli toista sijaansa – nousijajoukkue Sheffield United harppasi sensaatiomaisesti kiinni europelipaikkaan
 12. Nuorten voimistelijoiden asiattomasta kohtelusta Britanniassa aloitetaan tutkinta
 13. Hongan hallinta Maarianhaminassa riitti vain pisteeseen
 14. Vain Tukiainen osui Rovaniemellä, HIFK jätti RoPSin nollakerhoon
 15. Rautarouva Selene Lunen hurja menestysputki sai jatkoa Vermossa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 2. Viihde: Sponsorialan tulokas Red Carpet Brand Alliances palkkasi kolme uutta työntekijää ja haku jatkuu – Antti Luusuaniemi on nyt yhtiön luova johtaja
 3. DJ All Jam viihdyttää väkeä heinäkuussa Hyvinkäällä Willan Kesäklubeilla: ”Tähän aikaan ja hetkeen pitää soittaa jotain iloista”
 4. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 5. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 6. Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Lopella
 7. Hausjärveläinen Jari Salonen alias Jon Landlord julkaisi uuden albumin: "Lähipiirin rakkaiden lemmikkieläinten kuolemat saivat pohtimaan syvällisempiä asioita"
 8. Hyvinkään Metsäkaltevaan pieniä tontteja – alueen tonttitarjontaa monipuolistetaan
 9. Puisto-ojan punaista väriä arvuuteltiin somessa – Yksi keskustelijoista päätti soittaa palopäällikön paikalle
 10. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 11. Kiljavantien liikenneonnettomuuden kuljettaja menehtyi vammoihinsa
 12. Timo Tuomainen ikuisti Seitsemän veljeksen vaellusreitin kauneimmat kohdat – reitillä tarjolla kilometrikaupalla mielenrauhaa
 13. Suutari Ari Mömmö pystyy ratkomaan monenlaiset kenkäongelmat, joilla kengät saavat lisää käyttöikää: "Olen rakentanut buutseihin kokonaan uusia korkoja"
 14. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"
 15. Tilapäiset opasteet tulivat maksullisiksi kaupalliseen toimintaan –  Tieto ei ole vielä tavoittanut marjatiloja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.