Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronaepidemia tuonut lisää aikaa lukemiseen – hyvinkääläisiä ja riihimäkeläisiä kiinnostavat uutuuskirjat ja paikallisten teokset

Kirjallisuus: Kirjakaupoista ostetaan uutuuksia ja paikallisten kirjailijoiden kirjoja. Hyvinkäällä on kiinnostanut Enni Mustosen uutuus, Riihimäellä Arto Seppälän ja Markku Hattulan jännäri.

Arto Seppälän ja Markku Hattulan jännityskirja Suopursuja vainajille on ollut yksi viime viikkojen ostetuimmista kirjoista Uudessa Kirjakaupassa, Henrik Pohjavirta kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään Suomalaisessa Kirjakaupassa riitti viime keskiviikkona väkeä.

– Meiltä on haettu tänään ilmestynyttä Enni Mustosen kirjaa Pukija. Tuntuu, ettei tänään ole muuta mennytkään. On ollut poikkeuksellisen kiire aamu, kertoo Petra Koliseva kirjakaupasta.

Kolisevan mukaan kirjojen kysyntä on kokenut muutoinkin pienoisen kasvun viime viikkojen aikana.

– Etenkin pokkareita ostetaan selvästi enemmän nyt, kun kirjastot ovat kiinni.

Enni Mustosen uusimman lisäksi tämän hetken hittituotteisiin kuuluu Lucinda Rileyn Kuun sisar. Rileyn kirjasarja seitsemänhenkisestä sisarusparvesta on ollut maailmanlaajuinen hitti.

Dekkareista Hyvinkään Suomalaisen Kirjakaupan ostetuin on Seppo Jokisen Pisara veressä, joka on kirjailijan 25. Komisario Koskinen -kirja.

Etenkin pokkareita ostetaan selvästi enemmän nyt, kun kirjastot ovat kiinni.

Lasten kirjojen osalta suosikkeja ovat Ryhmä Hau -kirjat sekä alakouluikäisille suunnattu, Ruotsin prinsessa Madeleinen kirjoittama Stella ja salaisuus.

Hieman yllättävä suosikki löytyy Kolisevan mukaan tietokirjojen puolelta: Seppo Saarion Miten sijoitan pörssiosakkeisiin.

– Aika jännää, mutta se on yksi meidän tämän hetken myydyimmistä kirjoistamme. Kyseessä on vanha kirja, josta on saatu nyt uusi painos pitkästä aikaa. Toinen tietokirjasuosikki on emerituspiispa Eero Huovisen muistelmateos Äitiä ikävä. Suomalaiset pitävät elämäkerroista.

Myös Riihimäen Uudessa Kirjakaupassa kirjojen myynti on ollut piristymään päin.

– Kun kirjastot menivät kiinni, hamstrasivat ihmiset sieltä hyllyt lähes tyhjiksi. Luettavaa on näin ollen riittänyt. Uskon, että kun on päästy pääsiäisen pyhistä, alkaa luettava loppua. Meillä on ollut jo nyt näkyvissä pokkareiden suosion kasvua. Ihmisillä on nyt enemmän aikaa lukea, yrittäjä Henrik Pohjavirta kertoo.

Uuden Kirjakaupan menekkituote on ollut edulliset oppikirjat, mutta paljon ostetaan myös paikallisten kirjailijoiden teoksia, kuten Ilmo Luhtisen kokoama tietokirja Riihimäen pamaus, Ville Pynnösen sarjakuvateos Rakas Riksu, Aleksi Wileniuksen runoteos Tähdet ovat aina yllämme ja romaani Ratkaiseva muuttuja.

– Myös Arto Seppälän ja Markku Hattulan jännityskirja Suopursuja vainajille on ollut yksi viime viikkojen ostetuimmista kirjoista, Pohjavirta kertoo.

Kirjallisuus

Vuoden 2019 ostetuimmat

Kotimaiset kirjat: Remes, Ilkka Kremlin nyrkki (40 700 kpl), Statovci, Pajtim Bolla (35 100 kpl), Mustonen, Enni Sotaleski (32 700 kpl), Oksanen, Sofi Koirapuisto (25 600 kpl).

Käännetyt kaunokirjat: Nesbø, Jo Veitsi (29 700 kpl), Läckberg, Camilla Kultahäkki (23 600 kpl), Lagercrantz, David Tyttö joka eli kahdesti (13 400 kpl), Morton, Kate Kellontekijän tytär (11 900 kpl).

Kotimaiset tietokirjat: Tervo, Jari LOIRI (73 100 kpl), Mitä Missä Milloin 2020 (18 200 kpl), Berglund - Rinta - Huumo Viinistä viiniin 2020 (14 600 kpl), Sääpäiväkirja 2020 (14 100 kpl).

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut