Terveyskeskus lisää työntekijöitään – kiireettömään hoitoon pääsyä nopeutettava, ja myös kotisairaala kaipaa lisää työvoimaa

Riihimäen terveyskeskus on saanut jo yhden uuden sairaanhoitajan ja vireillä on yhden uuden lääkärin palkkaaminen.

Rekrytoinnit liittyvät terveyskeskusyhtymän tavoitteeseen parantaa kiireettömään hoitoon pääsyä merkittävästi nykyisestä. Suunnitelmana on saada vuoteen 2023 mennessä seitsemän uutta lääkäriä, neljä hoitajaa ja kaksi fysioterapeuttia.

Voimavarojen kasvattaminen on edellytys myös yhtymähallituksen käsittelyssä olleiden vuodeosastojen paikkamäärän pienentämiselle ja terveyskeskuksen päivystysaikojen supistamiselle illasta.

Johtajaylilääkäri Olli Huuskosen mukaan päivystysyksikkö Pulssin aukiolon supistaminen vähentäisi lääkäreiden päivystystyötä ja mahdollistaisi yhden lääkärin palkkaamisen päiväaikaiseen työhön.

– Iltaisin uusia potilaita tulee hyvin vähän. Osa heistä lähtee joka tapauksessa Hämeenlinnaan. Moni todennäköisesti hakeutuisi hoitoon aukioloaikojen mukaan aikaisemmin samana tai vasta seuraavana päivänä, jos aikoja muutettaisiin.

Asiaan palataan syksyllä. Sitä ennen kiireettömän hoidon saatavuus on saatava vähintään noin 21 päivään.

Tätä nykyä Pulssi on kuormittunut, koska päiväaikainen kiireetön hoito ei vedä kuten pitäisi.

– Aikaa odottaessa krooniset vaivat voivat kehittyä akuuteiksi, ja silloin voi tullakin tarve päästä äkkiä päivystykseen, Huuskonen selventää.

Juuri nyt terveyskeskuksen nykyisissä lääkärivakansseissa on noin viiden lääkärin vajaus. Tilanne parantuu Huuskosen mukaan kevään aikana, jolloin nyt virkavapaalla olevat lääkärit palaavat töihinsä terveyskeskukseen.

Kotisairaalatoiminta on kasvanut merkittävästi, kun infektiopotilaiden lisäksi mukaan ovat tulleet lapsi- ja saattohoitopotilaat. Kyse on lyhytaikaisesta sairaalatasoisesta hoidosta potilaan kotona.

– Todella hyvää toimintaa. Hyvä, että voi olla kotona, kiittelee riihimäkeläinen Seppo Häärä, jonka luona kotisairaalan työntekijä käy kolme kertaa viikossa tiputtamassa lääkettä laskimoporttiin.

Kasvava potilasmäärä on merkinnyt työntekijöiden kuormituksen lisääntymistä. Sen vuoksi suunnitelmissa on vähentää terveyskeskuksen vuodeosastopaikkoja nykyisestä 52:sta 44:een. Osastoilla on lisäksi yhteensä neljä joustopaikkaa talven epidemioiden varalta.

Myös tämä edellyttää lisävoimaa, 2 lääkärin saamista kummallekin osastolle, jotta potilaita ehdittäisiin hoitaa nopeammin.

– Osastoilla voitaisiin siten hoitaa enemmän potilaita vähemmällä paikkamäärällä, Huuskonen sanoo.

Kunnat maksoivat esimerkiksi tammikuussa 15 000 euroa siirtoviivemaksua, kun erikoissairaanhoidosta ei päästy siirtämään potilaita jatkohoitoon terveyskeskukseen.

Vuodeosastopaikkojen vähennyksestä pyydetään vielä lausunnot naapurikunnilta.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut