Finnair peruu huhtikuussa 2 400 kotimaan ja Euroopan lentoa, perumisista ovat ilmoittaneet myös Norwegian ja Ryanair

STT

Lentoyhtiöt ilmoittivat tiistaina peruvansa lisää lentoja koronaviruksen takia. Perumisista ovat ilmoittaneet muun muassa Finnair, Norwegian ja Ryanair.

Finnair kertoi vähentävänsä kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2 400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi.

Finnair peruu huhtikuulta kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot. Myös lentoja Ouluun, Vaasaan, Joensuuhun, Kuopioon, Turkuun ja Maarianhaminaan karsitaan.

Euroopan liikenteessä Finnair peruu lentonsa Bolognaan, Stuttgartiin, Splitiin, Uumajaan ja Venetsiaan huhtikuun loppuun asti.

Lentoja vähennetään myös Pohjoismaihin. Vähennykset koskevat Göteborgiin, Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Tromssaan, Trondheimiin ja Bergeniin kohdistuvia lentoja. Myös Tallinnaan, Hampuriin ja Moskovaan suuntautuvia lentoja karsitaan. Barcelonaan suuntautuvista lennoista karsitaan kolmannes.

Pietariin ja Vilnaan lennetään huhtikuussa pienemmillä koneilla.

Osalla Brysselin ja Lontoon lennoista vaihdetaan pienempään konetyyppiin.

Finnair oli jo aiemmin ilmoittanut peruvansa torstaista alkaen kaikki Rooman-lentonsa ja tiistaista alkaen Milanon-lentonsa 7. huhtikuuta asti.

Finnair ilmoittaa viestivänsä lentojen peruutuksista suoraan asiakkaille, joilla on varaus perutuille lennoille. Asiakkaat voivat hakea lipun hinnan palautusta tai siirtää matkaansa.

Koronaviruksen takia Finnair on ilmoittanut tarjoavansa matkustajille mahdollisuutta muuttaa lentojensa päivämäärää 30. marraskuuta asti.

Halpalentoyhtiö Norwegian puolestaan ilmoitti peruvansa koronaviruksen takia noin 3 000 lentoa maaliskuun puolivälistä kesäkuuhun asti.

Norwegian ilmoitti jo aiemmin keskeyttävänsä kaikki lentonsa Italiaan.

Myös halpalentoyhtiö Ryanair peruu kaikki lentonsa Italiaan keskiviikkoon 8. huhtikuuta asti. Kansainväliset lennot Italiaan perutaan tämän viikon perjantaista alkaen. Yhtiöllä on ollut Suomessa lentoja Lappeenrannasta Pohjois-Italian Bergamoon.

Yhtiö sanoi ottavansa suoraan yhteyttä matkustajiin ja tarjoavansa lipun hinnan palautusta tai mahdollisuutta varata uudet lennot.

Lentoyhtiöiden kenttäpaikkoja koskeviin sääntöihin on luvassa väliaikaisia muutoksia koronaviruksen vuoksi, kertoo EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

EU-sääntöjen mukaan lentoyhtiö voi menettää yhteytensä kilpailijoille, ellei se käytä vähintään 80 prosenttia sille annetuista lähtö- tai saapumisajoista. Sääntöjen väliaikaisella muutoksella pyritään von der Leyenin mukaan ehkäisemään sitä, että lentoyhtiöt eivät joutuisi tekemään lentoja tyhjillä koneilla ainoastaan yhteyksiensä säilyttämiseksi.

Monet lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet peruvansa lentoja koronavirustilanteen vuoksi.

Suomen Matkailualan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo Lännen Median haastattelussa, että alalle tarvitaan nopeasta hätäapua. Mäki-Fränti aikoo olla yhteydessä valtion suuntaan, elinkeinoministeri Mika Lintilään (kesk.) ja Finnveraan pikaisen avun saamiseksi yrityksille.

Mäki-Fränti sanoo, että kassakriisi uhkaa nyt monia vakavaraisiakin matkailualan yrityksiä ja yrityksissä joudutaan miettimään sopeutustoimia.

Suomen ulkoministeriö päivitti tiistaina Itävaltaa ja Saksaa koskevia matkustustiedotteitaan koronaviruksen takia.

Ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Itävallan Tiroliin ja Saksan Nordrhein-Westfaleniin.

Ulkoministeriö muistuttaa myös, että terveystarkastukset ja muut poikkeusjärjestelyt saattavat aiheuttaa viivästyksiä lentokentillä, raja-asemilla ja muutenkin matkustettaessa. Matkustajia kehotetaankin varaamaan matkustamiseen tavanomaista enemmän aikaa.

Jo aiemmin ulkoministeriö suositti välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan. Italian viranomaiset ovat antaneet koko maata koskevia matkustamista, liikkumista ja kokoontumista rajoittavia määräyksiä 3. huhtikuuta asti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Liikkumista rajoitetaan muutoin kuin tarpeellisiin työtehtäviin, terveyteen tai muihin pakollisiin tilanteisiin liittyvissä tapauksissa. Ulkoministeriö kertoi tiistaina matkustustiedotteessa, että ulkona liikkuessa pitäisi olla mukana Italian sisäministeriön verkkosivuilta löytyvä ja tulostettava ilmoituslomake, jossa itse tulee vakuuttaa ulkona liikkumisen syy.

Matkustamista tulee ministeriön mukaan lisäksi välttää Kiinan Wuhanin kaupunkiin ja Hubein maakuntaan sekä Etelä-Korean Daegun kaupunkiin ja Pohjois-Gyeongsangin maakuntaan.

Ulkoministeriö kehottaa harkitsemaan lisäksi erityisen tarkkaan matkustamista Kiinan Zhejiangin maakuntaan.

------

Korjattu klo 7.23 kohtaa Ryanairin lentojen perumisesta: 8. huhtikuuta on keskiviikko, ei perjantai.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 2. Mieskuoro tarjoaa taas laulamisen iloa Hyvinkäällä – kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan toimintaan
 3. Koulut alkavat Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä ensi viikolla – Kouluissa pyritään pitämään etäisyyttä ja välttämään turhia kontakteja
 4. Rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja kasvoivat Lopella – Hausjärvellä määrä pysyi identtisenä viime vuoteen nähden
 5. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 6. Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa
 7. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 8. Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään
 9. Outi Lähde, 27, ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 10. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 11. Miro Heiskanen mätti kolme syöttöpistettä Dallasille, Vegas oli silti vahvempi
 12. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 13. Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen lyhennysvapaita
 14. Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista
 15. Pääkirjoitus: Nyt riittää poimittavaa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 2. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 3. Tammi-kesäkuussa kirjatut rikokset kasvoivat Hyvinkäällä viime vuodesta – huumerikoksissa kasvua 44 prosenttiyksikköä
 4. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 5. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 6. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia – Vaasan ravintoloissa ehkä altistuksia
 7. Koulut alkavat Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä ensi viikolla – Kouluissa pyritään pitämään etäisyyttä ja välttämään turhia kontakteja
 8. Hamilton kaahaa kohti kaikkien aikojen formulakuninkuutta – kuljettajakollegat ovat jo heittäneet pyyhkeen kehään
 9. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 10. Mönkijäajelu päätyi ojaan Lopella – kuski oli humalassa
 11. Kimi Patova ajoi Barcelonassa hyvin, mutta joutui ryöstetyksi kisan jälkeen – "Siinä oli arvokasta tavaraa"
 12. Bensavoro haastoi huoltoasemayrittäjän oikeuteen – käräjäoikeus tuomitsi kauppiaan sakkoihin yksityisyyden suojan loukkaamisesta
 13. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 14. Harrasteajoneuvot kokoontuvat Hyvinkäällä myös tänä kesänä – "Kerrankin pääsi rivistöön ja täytyyhän sitä nyt ainakin yksi autotapahtuma kesään mahduttaa"
 15. Hyvinkäältä tuntuva satsaus opetukseen koronatuen turvin – kova kisa osaajista kuntien kesken

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.