Itävallassa kielletään kaikki yli viiden ihmisen julkiset kokoontumiset

STT

Itävallassa kielletään kaikki yli viiden ihmisen julkiset kokoontumiset. Liikkuminen ulkona tulee rajoittaa vain välttämättömään asiointiin.

Uusista toimista päätettiin maan parlamentin ylimääräisessä istunnossa. Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz kehotti ihmisiä siirtymään kotikaranteeniin ja liikkumaan ulkona vain, kun se on aivan välttämätöntä, jotta koronaviruksen leviäminen saadaan aisoihin.

– Liikkumisen vapautta maassamme tullaan rajoittamaan rankasti. Toimenpiteet ovat tarpeen, jotta itävaltalaisten terveyttä voidaan suojella, Kurz perusteli.

Kaikki mahdolliset yli viiden henkilön kokoontumiset tullaan hajottamaan. Ihmiset voivat liikkua ulkona joko yksin tai läheistensä seurassa.

– Edessämme on vaativia, vaikeita ja tuskallisia viikkoja, liittokansleri jatkoi.

Lentoyhteydet Britanniaan, Hollantiin, Venäjälle ja Ukrainaan pannaan jäihin. Italian, Espanjan, Ranskan ja Sveitsin yhteydet on katkaistu. Tirolin alue on jo entuudestaan liki täysin eristyksissä.

Iranissa koronavirukseen on kuollut päivän aikana 113 ihmistä. Päiväluku on Iranin korkein sitten epidemian alun. Virukseen on nyt kuollut maassa 724 ihmistä. Uusia tartuntoja on todettu runsaat 1 200.

Maan terveysministeriön mukaan ihmisten tulisi nyt perua kaikki matkansa ja pysyä kotona, jotta tilanne paranisi tulevina päivinä.

– Hyvä uutinen on se, että yli 4 590 tautiin sairastuneista on parantunut, ja potilaat ovat päässeet pois sairaaloista, sanoi terveysministeriön edustaja Kianoush Jahanpour televisiossa.

Tilanne on pahin maan pääkaupungissa Teheranissa ja sen ympäristössä sekä Khorasan Razavin maakunnassa, missä sijaitsee shiiojen pyhä kaupunki Mashhad. Kaupunkiin matkustaa joka vuosi runsaasti iranilaisia varsinkin persialaisen uudenvuoden aikaan, jota vietetään tulevan viikon lopussa.

Iranin koronavirusluvut kuuluvat maailman synkimpiin Kiinan jälkeen, mistä epidemia lähti liikkeelle.

Viro sulkee rajansa tiistaina ulkomaalaisilta matkustajilta koronaviruksen takia. Maan hallitus kertoi asiasta sunnuntaina aamuyöllä julkaisemassaan tiedotteessa. Rajat ovat kiinni ainakin kaksi viikkoa.

– Hallitus on päättänyt ottaa väliaikaisesti käyttöön rajatarkastukset kaikilla rajoilla, maan pääministeri Jüri Ratas sanoi.

Viron kansalaiset ja Virossa asuvien perheenjäsenet pääsevät jatkossakin maahan. Maahan pääsevien täytyy olla karanteenissa kaksi viikkoa. Ulkomaalaiset voivat kulkea Viron kautta muihin maihin. Ehtona kuitenkin on, että läpikulkumatkalla olevalla ei ole koronaviruksen oireita.

Maasta saa poistua ilman rajoituksia.

Vatikaanissa perinteiset pääsiäisviikon juhlallisuudet viedään läpi ilman yleisöä koronavirusvaaran vuoksi. Juhlallisuuksiin kuuluvat muun muassa palmusunnuntain messu Pietarinaukiolla, kiirastorstain krismamessu sekä pitkäperjantain ristitiehartaus.

Pääsiäisen tapahtumat Vatikaanissa tuovat normaalisti paikalle tuhansittain ihmisiä.

Australiassa kaikkien maahan saapuvien täytyy jäädä omatoimisesti karanteeniin 14 päiväksi, kertoi maan pääministeri Scott Morrison sunnuntaina. Koronaviruksen leviämistä estävän toimen on tarkoitus tulla voimaan keskiyöllä paikallista aikaa.

Lehdistötilaisuudessa Morrisonilta kysyttiin mahdollisesta rangaistuksesta, jos maahan saapuva ei jää erityksiin. Morrisonin mukaan rangaistuksista päättävät maan osavaltiot ja territoriot.

Barcelonan kesäolympialaisten stadionin suunnitellut arkkitehti Vittorio Gregotti, 92, on menehtynyt koronavirukseen, kertoi Italian media sunnuntaina. Gregotti kuoli milanolaisessa sairaalassa keuhkokuumeeseen, kertoi muun muassa Agi-uutistoimisto.

Gregotti on suunnitellut myös Teatro degli Arcimboldi -oopperatalon ja teatterin Milanossa. Sitä käytettiin oopperaan vuosina 2002–2004, kun maailmankuulu La Scala -oopperatalo oli remontissa.

– Hän oli kansainvälisen arkkitehtuurin mestari, joka kertoi kulttuurimme tarinan, sanoi italialaisarkkitehti Stefano Boeri Facebookissa.

Myös Gregottin vaimo Mariana Mazza on hoidossa samassa sairaalassa, jossa Gregotti kuoli. Syytä ei ole kerrottu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Täydet pisteet uusitulle Viertolanpuistolle Hyvinkäällä – etenkin ritarilinna keräsi kehuja lapsilta ja aikuisilta
 2. Hyvinkääläismies kuoli ajettuaan alas sillalta
 3. Ammoniakkivuoto aiheutti vaaratilanteen Turengissa
 4. Näköislehdessä tänään: Viimein tuli aika sooloilla – Tommi Salmela haluaa näyttää, että rokkari voi olla muutakin kuin mihin pinta viittaa
 5. RiPS jatkoi kautta tasapelilinjalla – Seppälä: "Emme pystyneet hyödyntämään sitä, että TuPS väsyi ja kentälle alkoi tulla tilaa"
 6. Pato hävisi jalkapallon Kolmosessa – vaihdotkaan eivät tuoneet apua
 7. Ikinuori Gianluigi Buffon rikkoi Serie A:n otteluennätyksen
 8. Musiikki: Tarot-muusikko Tommi "Tuple" Salmelan soololevyn ensimmäiset sanat lausuu isä, joka kuoli Salmelan ollessa kuusivuotias – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 9. Duplantis ponkaisi väsyneillä jaloilla Ullevin seiväsennätyksen ja maailman kärkituloksen
 10. Leidit jatkoi voittopolulla naisten superissa – sade vihmoi ja liukkaat mailat lentelivät, mutta Tahkon ote piti
 11. Jokerimörssärit pommittivat KaMalle avausvoiton, Kiri suli 10–0-tilanteesta tappioon
 12. Mäkelä ja Lipsanen loikkivat voittoihin kylmässä sadekelissä – "Mies alkoi olla jo kohmeessa"
 13. Suur-Hollolassa katseet kääntyvät Elian Webiin – "En vaihtaisi hevosta muiden finalistien kanssa"
 14. Saderintama etenee kohti pohjoista – suurimmat sademäärät mitattu länsirannikolla
 15. Norwichille jälleen tappio Valioliigassa, Pukki tuli vaihdosta kentälle

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hyvinkääläismies kuoli ajettuaan alas sillalta
 2. Ammoniakkivuoto Valion tehtaalla Janakkalassa – vaaratilanne on ohi
 3. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 4. Törkeän raiskauksen ja hyväksikäytön uhri 13-vuotias Hyvinkäällä – käräjillä välituomio ja mielentilatutkimus
 5. Vanhankirkon sillasta tehtiin urakkapäätös – paalutustyöt alkavat jo heinäkuussa
 6. Näköislehdessä tänään: Viimein tuli aika sooloilla – Tommi Salmela haluaa näyttää, että rokkari voi olla muutakin kuin mihin pinta viittaa
 7. Riihimäki sai uuden tv-tähden: 11-vuotias Elsa Mämmelä valikoitui 200 hakijan joukosta Ex-onnelliset -sarjaan
 8. IS: Valmentajalle yli kolme vuotta vankeutta alaikäisen pelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä
 9. Kaksi miestä tuomittiin elinkautisiin Lohjan Virkkalan kidutusmaisesta murhasta, kolmannen murhasyyte kaatui – oikeuden mukaan henkirikos oli "jopa ylitörkeä"
 10. Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300 000 euroa
 11. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?
 12. Versowoodin henkilökunta taltutti palonalun Riihimäellä
 13. Korona haukkasi jopa puolet liikevaihdosta – Yritysten tunnelmat Riihimäellä ja Hyvinkäällä vaihtelevat toimialasta riippuen
 14. Suur-Hollolassa katseet kääntyvät Elian Webiin – "En vaihtaisi hevosta muiden finalistien kanssa"
 15. Seiska: Pääministeri Sanna Marinin isä on kuollut

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.