Hyria siirtyy etäopetukseen - Lainalaitteita varattu 500 kappaletta

toimitus

Hyria on tehnyt päätöksen siirtyä etäopetukseen toistaiseksi, tiedotteessa kerrotaan. Näin toimimalla halutaan hidastaa covid-19-tartuntataudin leviämistä, varjella terveydenhoitoa ylikuormitukselta, suojata riskiryhmiä sekä varmistaa sen, että opiskelijoiden opinnot etenevät ja opiskelijat pystyvät suorittamaan tutkintonsa. Hyrian toiminnassa ei ole todettu yhtään covid-19-tautitapausta.

Tällä hetkellä koulu arvioi etäjärjestelyn jatkuvan ainakin pääsiäiseen saakka.

Etäopetuksen jatkumisesta tiedotetaan opiskelijoille ja huoltajille Wilman tiedotteella tästä eteenpäin joka perjantai kello 14.00.

Tiistaina ja keskiviikkona 17.–18.maaliskuuta opetusta ei järjestetä lainkaan. Opiskelijoita kehotetaan jäämään kotiin ja välttämään sosiaalisia kontakteja ihmisjoukoissa.Opiskelijat saavat tarkemmat opiskeluohjeet vastuuvalmentajiltaan. Opettajiin ei tässä vaiheessa tarvitse olla erikseen yhteydessä. Etäopetus alkaa torstaina 19. maaliskuuta.

Etäopetuksessa hyödynnetään itsenäistä opiskelua, jossa oppimista ei ohjata reaaliaikaisesti tietyssä ympäristössä sekä varsinaista etäopetusta, jossa lähiopetus tapahtuu reaaliaikaisesti verkossa hyödyntäen erilaisia tieto- ja viestintäteknologian välineitä ja ohjelmia. Myös etäopetuksen aikana opiskelijalla on mahdollisuus hakea ja saada ohjausta ja tukea.

Jos kotona ei ole tietokonetta tai älylaitetta, Hyria voi lainata opiskelijalle Chromebook-laitteen. Lainalaitteita on varattu 500 kappaletta.

Etäopetukseen siirtymisen yhteydessä Hyria sulkee osan toimipisteistään. Riihimäellä avoinna pidetään Sakonkadun A-talo, Hyvinkäällä avoinna ovat Torikadun ja Kauppalankatu 18:n toimipisteet.

Ravintola Ruokakello palvelee Sakonkadulla ja Pulssi Kauppalankadulla. Torikadun ravintola on suljettu. Aamupuurotarjoilu keskeytetään. Lounasta on tarjolla niille opiskelijoille, jotka ovat lounaalle etukäteen ilmoittautuneet. Ruokailuun ilmoittautumisesta tulee erillinen ohje Wilmaan.

Ruokailu järjestetään siten, että ravintoloihin otetaan vain rajattu asiakasmäärä kerrallaan, ja ruokailijat ohjataan istumaan mahdollisimman etäälle toisistaan.

Riihimäellä Café Harju ja Hyvinkäällä Café Sveitsi on suljettu. Hyvinkäällä Café Rentukan kahvila- ja ravintolapalvelut ovat avoinna.

Ohjausta tarjotaan etäyhteyksillä.

Hyvinkäällä opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat auki Hyvinkäällä Kauppalankatu 18:ssa ja Riihimäellä Sakonkadulla.

Opiskeluterveydenhuolto priorisoi tässä vaiheessa terveiden opiskelijoiden kutsuntatarkastusten hoitamisen ja perhesuunnitteluun.

Työpaikoilla oppimisessa noudatetaan työpaikkojen ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjauksessa hyödynnetään etäohjausta, mikäli mahdollista. Mikäli työpaikka suljetaan, opiskelija palaa Hyrian ohjeistusten piiriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 2. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 5. Talous: Antti Luusuaniemi mukana uudessa sponsorointifirmassa – Red Carpet Brand Alliances myy yhteistyökuvioita elokuvan, tv:n, urheilun ja kulttuurin ammattilaisille
 6. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 7. Hyvinkään säästötoimilistassa lähes sata kohtaa – Kaupunginjohtaja pitää veronkorotusta välttämättömänä
 8. Kevitsan kaivoksessa Sodankylässä tulipalo
 9. Hyvinkääläinen, kävitkö kuntoilemassa Eskokreetassa? – Nyt on haussa kuvia avajaisista, joissa esiintyi itse Tapio Rautavaara
 10. Eläimet: Löytökoira Papi on nyt onnellinen kaveri – perhe Huhtakallio Hyvinkäältä avasi sille kotinsa ja sydämensä
 11. Aikuisetkin ovat tervetulleita Riihimäen taidekouluun syksyllä 2020 – myös kaikkein pienimmät saadaan mukaan pitkän tauon jälkeen
 12. Normaali.fi -chatissa voi kertoa mistä vain ja tehdä vaikka huolitestin – "Monen nuoren elämää piinaavat huolet, joista he eivät uskalla kertoa kenellekään"
 13. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 14. Näköislehdessä tänään: Kun itseään satuttaa työkseen, omat rajansa pitää tuntea – "Mietin aina, mitä kipu viestii"
 15. Viro sallii suomalaisten saapumisen ilman karanteenia kesäkuun alusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.