Wall Streetillä toinen neljännes alkoi yli neljän prosentin laskupäivällä

STT

Toinen vuosineljännes alkoi Wall Streetillä yhtä synkästi kuin edellinen päättyi. Pörssikurssit sukelsivat jälleen koronaviruskriisin edetessä Yhdysvalloissa.

Kaikki New Yorkin pörssin kolme keskeistä indeksiä, Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq, putosivat keskiviikkona 4,4 prosentilla.

Tammi-maaliskuussa indeksit laskivat noin 20 prosenttia, mikä on suurin pudotus vuosikausiin. Pudotus on vieläkin jyrkempi helmikuulta, jolloin indeksit kävivät ennätyslukemissa.

Keskiviikkona koronatilanne synkkeni jälleen Yhdysvalloissa, jossa terveysviranomaiset varoittivat että virus voi vaatia jopa 240 000 ihmisen hengen. Kuolleita on tällä hetkellä yli 4 700. Presidentti Donald Trump varoitti kansalaisia sanoen, että edessä on kovia aikoja.

Suuri osa yhdysvaltalaisista elää nyt tiukkojen rajoitusten alla, kun osavaltio toisensa jälkeen määrää ihmisiä pysymään kotona.

Talouden ollessa pysähdyksissä työttömien määrä Yhdysvalloissa kasvaa nopeasti. Keskiviikkona saatiin jälleen uusia ikäviä lukuja, kun yksityisen sektorin työpaikat vähenivät 27 000:lla. Pudotus oli ensimmäinen sitten syyskuun 2017, ja ekonomistien mukaan lukema on todellisuudessa vielä pahempi. Työllisyystilanne heikkeni nopeasti aivan kuukauden viime päivinä, mikä ei vielä näy tilastoissa.

Myös Yhdysvaltojen teollisuustuotanto supistui maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Hyriasta lähtee todistus 221 valmistuneelle – Tässä nimet
 2. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 3. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 4. Hyvinkään Liikenne ajaa paikallislinjat ainakin lähivuosina – kaupunki päätti jatkaa sopimusta nykyisillä ehdoilla
 5. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 6. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 7. Päihtyneen nuoren matka katkesi
 8. Lopen lukio menestyi parhaiten lukiovertailussa – Hyvinkään yhteiskoulun lukio jäi kauimmas kärjestä
 9. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 10. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 11. Ravintolat avaavat oviaan 1.6. alkaen – "Tässä tilanteessa on toivottava, että ihmiset kokevat ulkona syömisen omanlaisena lomakohteena"
 12. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 13. Aviomies menehtyi, pankki sulki tilit – Terttu Hokkanen oppi kovimman kautta, että raha-asiat kannattaa sopia ajoissa
 14. Hangonväylän kuolonkolarin rikostutkinta loppusuoralla – "Tapahtumien kulku viittaa siihen, että henkilöauton kuljettaja on ajanut tahallaan vastaantulevien kaistalle"
 15. Näköislehdessä tänään: Eläkejohtaja: Talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.