Koronaviruksen aiheuttama tauti on vienyt teholle Suomessa 81 ihmistä, 228 sairaalahoidossa

Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 228 ihmistä, joista tehohoidossa 81, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tautiin on kuollut THL:n mukaan Suomessa kaikkiaan 27 ihmistä. Eilen kuolleita kerrottiin olevan 28, mutta THL:n mukaan yhden erityisvastuualueen ilmoituksessa oli laskentavirhe.

THL tiedotti aiemmin tänään, että Suomessa on todettu nyt 2 176 varmistettua koronavirustartuntaa. Määrä oli kasvanut eilisestä 249 tartunnalla, eli päivässä oli tapahtunut suuri hyppäys.

Eilen laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi lauantain lukemista 45:llä.

– Nyt kirjatusta tartuntamäärän kasvusta ei voida päätellä, että koronaepidemia olisi pahentunut Suomessa. Maanantaina julkaistussa vuorokauden tartuntaluvussa on erittäin todennäköisesti mukana viikonlopulta perjantain, lauantain ja sunnuntain tartuntoja, sanoi ylilääkäri Hanna Nohynek THL:ltä STT:lle aamupäivällä.

Nohynekin mukaan noussut tartuntaluku kertoo myös siitä, että koronatartuntojen testauskapasiteetti on Suomessa kasvanut.

– Ihmiset hakeutuvat nyt entistä enemmän testeihin, kun he ovat kuulleet lisääntyneistä testausmahdollisuuksista.

THL on jo aiemmin todennut, että koronaviruksen tartuntojen raportoinnissa saattaa ilmetä etenkin viikonloppuisin viivettä.

Viikonloppuna THL arvioi, että tartuntakäyrät näyttävät Suomessa tasaisilta ja valtiovallan asettamat rajoitukset vaikuttavat purevan.

Kaupungeista koronatartuntoja on todettu selvästi eniten Helsingissä, runsaasti myös Espoossa ja Vantaalla.

Helsingissä on tuoreiden tietojen mukaan todettu 741 varmistettua koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kokoamista paikkakuntien tartuntatiedoista. Espoossa tartuntoja on todettu 227 ja Vantaalla 141.

Uudenmaan pienemmistä kunnista esimerkiksi Kirkkonummella on kirjattu 30 ja Lohjalla 26 tartuntaa.

Isommista kaupungeista Tampereella on löytynyt 84, Oulussa 67 ja Jyväskylässä 64 koronaviruksen saanutta.

Kuolemista noin kaksi kolmasosaa on tapahtunut Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Useita koronakuolemia on kirjattu myös Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella.

Tähän mennessä Suomessa on todettu eniten koronatartuntoja ikäryhmässä 50–59-vuotiaat. Tartunnan saaneissa on ollut miehiä hieman enemmän kuin naisia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut