Euroopassa todettu nyt yli 750 000 koronavirustartuntaa – WHO: Rajoitusten höllentäminen nyt voisi olla vaarallista

STT

Euroopassa vahvistettujen koronavirustapausten määrä on ylittänyt 750 000 tartunnan rajan.

Tartuntamäärät lienevät todellisuudessa vielä tätäkin suurempia, koska useissa maissa kaikkia tautiepäilyjä ei testata.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoo, että Euroopan koronavirustartunnat edustavat noin puolta koko maailman tartunnoista.

Maailman kymmenestä viruksesta eniten kärsineestä maasta seitsemän sijaitsee Euroopassa.

WHO:n Euroopan aluejohtajan Hans Henri P. Klugen mukaan koronaviruksesta pahasti kärsineiden Italian ja Espanjan kuolinluvut ovat tasaantumassa.

Kluge mainitsi positiivista kehitystä tapahtuneen myös Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Saksan osalta hän mainitsi yhdeksi syyksi muun muassa laajamittaisen testauksen.

Hän kuitenkin painotti, että vielä ei ole aika höllentää rajoituksia. Kluge myös totesi, että liikkumisrajoitusten purkaminen tässä vaiheessa vaatii äärimmäisen tarkkaa harkintaa mailta.

– Nyt on aika kaksin- tai kolminkertaistaa yhteiset toimenpiteemme tartunnan heikentämiseksi, hän sanoi tiedotustilaisuudessa brittilehti Guardianin mukaan.

– Meillä on vielä maratonissa paljon matkaa jäljellä. Prosessi, jonka olemme tehneet viruksen taltuttamiseksi, on yhä äärimmäisen hauras. Sellainen ajattelu, että olisimme jo lähellä loppua, on vaarallista, hän lisäsi.

Espanjassa koronavirukseen kuolleiden määrä on tänään jatkanut nousuaan toista päivää. Tautiin on kuollut vuorokaudessa 757 ihmistä, mikä on hieman enemmän kuin eilisen lukema 743.

Kuolleiden määrä kääntyi eilen nousuun neljän perättäisen päivän laskun jälkeen.

El Pais -sanomalehti kertoo, että Espanjassa on nyt tautiin kuollut yli 14 500 ihmistä. Tartuntoja on todettu yli 146 600.

Koronavirukseen kuolleiden määrän on kuitenkin arvioitu olevan hiljalleen laskussa maassa. Kuolinluvut ovat nyt alhaisempia kuin maaliskuun loppupuolella ja huhtikuun ensimmäisinä päivinä, jolloin ne ylittivät usein 800, El Pais kertoo.

Saksassa uusia koronavirustartuntoja on todettu vuorokauden aikana 4 003, kertoo brittilehti Guardian Lehti perustaa tietonsa Saksan tartuntatauteihin erikoistuneen Robert Koch -instituutin lukuihin.

Uusien tartuntojen määrä on kasvanut jo kaksi päivää peräkkäin. Tätä ennen uusien tartuntojen määrä oli laskussa neljän päivän ajan.

Vuorokaudessa virukseen on kuollut 254 ihmistä, mikä nostaa kuolinluvun 1 861 ihmiseen.

Saksassa on nyt yli 103 200 vahvistettua tartuntaa.

Puolan päätös järjestää presidentinvaalit toukokuussa koronavirustilanteesta huolimatta herättää kritiikkiä EU:ssa.

EU:n arvojen ja avoimuuden komissaari Vera Jourova kertoo puolalaismedialle olevansa huolissaan, miten tilanne vaikuttaa vaalien reiluuteen ja läpinäkyvyyteen.

Puolan konservatiivinen valtapuolue Laki ja oikeus on saanut myös kritiikkiä siitä, että se asettaa omat poliittiset intressinsä kansalaisten terveyden edelle.

Puolaa on syytetty oikeusvaltion ajamisesta alas, kun maan hallitus on tehnyt lukuisia muutoksia oikeusjärjestelmään.

Venäjällä varmistettujen koronatartuntojen määrä on noussut lähes 8 700:aan, kertoo maan koronakriisikeskus uutistoimisto Tassin mukaan. Lisäystä kertyi eiliseen tapaan yli tuhat tapausta vuorokauden kuluessa. Yli puolet tartuntatapauksista on rekisteröity pääkaupungin Moskovan alueella.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on virallisten tilastojen mukaan kuollut 63 ihmistä. Yleisesti arvioidaan, että niin tartuntojen kuin kuolemienkin määrä on Venäjällä selvästi tilastoitua korkeampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Hyriasta lähtee todistus 221 valmistuneelle – Tässä nimet
 2. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 3. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 4. Hyvinkään Liikenne ajaa paikallislinjat ainakin lähivuosina – kaupunki päätti jatkaa sopimusta nykyisillä ehdoilla
 5. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 6. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 7. Päihtyneen nuoren matka katkesi
 8. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 9. Lopen lukio menestyi parhaiten lukiovertailussa – Hyvinkään yhteiskoulun lukio jäi kauimmas kärjestä
 10. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 11. Ravintolat avaavat oviaan 1.6. alkaen – "Tässä tilanteessa on toivottava, että ihmiset kokevat ulkona syömisen omanlaisena lomakohteena"
 12. Aviomies menehtyi, pankki sulki tilit – Terttu Hokkanen oppi kovimman kautta, että raha-asiat kannattaa sopia ajoissa
 13. Hangonväylän kuolonkolarin rikostutkinta loppusuoralla – "Tapahtumien kulku viittaa siihen, että henkilöauton kuljettaja on ajanut tahallaan vastaantulevien kaistalle"
 14. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 15. Näköislehdessä tänään: Eläkejohtaja: Talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.