Pääministeri Marin Ylellä: En usko, että Uudenmaan liikkumisrajoituksille tulossa jatkoa

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo uskovansa, että Uudenmaan sulku päättyy nykyisten suunnitelmien mukaisesti ensi viikon sunnuntaina. Asiaa Ylen A-studiossa kommentoineen Marinin mukaan tautitilanne maan eri osissa tasaantuu, minkä takia hän ei usko, että rajoitustoimenpiteelle olisi tulossa jatkoa.

Marinin mukaan tautitilanteen tasaantuessa ei Uudenmaan liikkumisrajoituksille ole enää sellaista perustetta tai välttämättömyyttä, jota valmiuslaki edellyttää.

Hallitus kertoi kehysriihen ja lisäbudjettiarvionsa yhteydessä valmisteluryhmästä, jonka on määrä viitoittaa Suomen tie ulos koronakriisistä. Ryhmän puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki.

Valmisteluryhmä suunnittelee Suomelle strategian, jonka on määrä rajoittaa koronaviruksen aiheuttamia taloudellisia ja terveydellisiä vahinkoja. Ryhmän on määrä myös esittää laajan kokonaisarvion pohjalta, milloin rajoitustoimenpiteistä voidaan luopua.

Ryhmä toimikausi kestää toukokuun loppuun.

– Valmisteluryhmän tulee kuitenkin tehdä 1.5. mennessä suunnitelma välittömän kriisivaiheen taloudellisten, terveydellisten ja sosiaalisten vahinkojen rajoittamiseksi ja nyt päätetyistä toimenpiteistä irtaantumiseksi oikea-aikaisesti, pääministeri Marin sanoi tiedotustilaisuudessa.

Marin sanoi myös keskiviikkona, että aivan vielä ei ole oikea aika luopua rajoituksista.

– Tärkeimmät kriteerit ja mittarit, joilla arvioimme rajoitustoimenpiteiden oikea-aikaista purkua ovat tapausilmaantuvuus ja sen muutokset, tehohoidon täyttöaste, tautikuolleisuus sekä väestön immuniteetin taso, Marin taustoitti.

Valmisteluryhmä saa tukea sosiaali- ja terveysministeriön asettamalta työryhmältä, työmarkkinajärjestöiltä ja monialaiselta, tutkijoista ja asiantuntijoista koostuvalta tiedepaneelilta.

Myös työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ovat asettaneet selvitystyöryhmän arvioimaan keinoja, joilla talouden vaurioita voidaan rajoittaa. Työryhmää johtaa työelämäprofessori Vesa Vihriälä, ja myös sen on määrä summata huomioitaan toukokuun alkuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 2. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 5. Talous: Antti Luusuaniemi mukana uudessa sponsorointifirmassa – Red Carpet Brand Alliances myy yhteistyökuvioita elokuvan, tv:n, urheilun ja kulttuurin ammattilaisille
 6. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 7. Hyvinkään säästötoimilistassa lähes sata kohtaa – Kaupunginjohtaja pitää veronkorotusta välttämättömänä
 8. Kevitsan kaivoksessa Sodankylässä tulipalo
 9. Hyvinkääläinen, kävitkö kuntoilemassa Eskokreetassa? – Nyt on haussa kuvia avajaisista, joissa esiintyi itse Tapio Rautavaara
 10. Eläimet: Löytökoira Papi on nyt onnellinen kaveri – perhe Huhtakallio Hyvinkäältä avasi sille kotinsa ja sydämensä
 11. Aikuisetkin ovat tervetulleita Riihimäen taidekouluun syksyllä 2020 – myös kaikkein pienimmät saadaan mukaan pitkän tauon jälkeen
 12. Normaali.fi -chatissa voi kertoa mistä vain ja tehdä vaikka huolitestin – "Monen nuoren elämää piinaavat huolet, joista he eivät uskalla kertoa kenellekään"
 13. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 14. Näköislehdessä tänään: Kun itseään satuttaa työkseen, omat rajansa pitää tuntea – "Mietin aina, mitä kipu viestii"
 15. Viro sallii suomalaisten saapumisen ilman karanteenia kesäkuun alusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.