Antti Rantalainen jyrisee mielipidekirjoituksessaan: "Työttömille passiivihenkilöille tarjottava päivä kuukaudessa siistimistöitä tai vanhustenhoitoa"

Arkistokuva.

toimitus

Paljon meteliä aktiivimallista, onhan työmarkkinoiden käytössä oleminen mahdoton vaatimus työttömältä!

Korostamme yleisesti, että meillä toimii pohjoismainen hyvinvointimalli, joka perustuu kansalaisten uutteruuteen ja vastuuseen toinen toisistamme.

Poikkeamme kuitenkin muista Pohjoismaista sillä, että meidän työmarkkinamme eivät ilmeisesti perustu työmarkkinoiden käytössä olemiseen, siis velvoitteeseen, niin kuin muissa Pohjoismaissa.

Tanskan-mallissa etuudet on sidottu vahvimmin työmarkkinoiden käytössä olemiseen, siksi tanskalaisia on työmarkkinoiden käytössä yli miljoona enemmän kuin suomalaisia, siis suurin piirtein samankokoisesta väestöstä!

Duunarien järjestöpomot ilmeisesti aliarvioivat omansa täydellisesti agitoidessaan joukkoja barrikadeille vastustamaan työttömien aktivointia.

Mitä vähemmän työttömältä vaaditaan, sen enemmän duunarin pitää itse tehdä työtä, jotta etuudet saadaan maksettua.

Hyvinvointi ei ole irrallinen asia työmarkkinoista, koska kansakunta pärjää vain, kun meistä mahdollisimman suuri osa tekee töitä. Työ on parasta hyvinvointia niin mielenterveyden kuin kansantalouden kannalta.

Jokainen poliittinen lakko heikentää vetovoimaamme investointikohteena ja siten duunarin, duunarien lasten ja lastenlasten tulevaisuus on yhä epävarmempi. Vaikka taloutemme on nyt kasvussa, julkinen talous on edelleen vahvasti alijäämäinen, siis maksatamme tämän päivän tulonsiirtoja edelleen lapsillamme ja lastenlapsillamme.

Eläkeläisten määrä kasvaa nopeasti, siis työtätekevien määrä vähenee yhtä nopeasti, kun duunaripomot jarruttavat työperusteista maahanmuuttoa. Siis lapsemme ja lastenlapsemme kantavat nopeasti kasvavaa taakkaa suoriutua eläkelupauksistamme.

Olemme heidän osaltaan jo hyväksyneet huomattavasti pidemmän työuran, siis eläkeikä 80-luvulla syntyneiden osalta ylittänee 70 vuotta.

Siis duunaripomot puhuvat ihan muuta kuin millaisia päätöksiä he meidän puolestamme ovat tehneet. Heidän edustajansa ovat oppositiopolitiikassaan pystyneet ainoastaan kieltämään kaiken uuden, pystymättä tuomaan mitään vaihtoehtoja asioille.

Olen huolissani, jos tällainen joukko ihan oikeasti pyrkii valtaan ilman minkäänlaista positiivista visiota tulevaisuudesta. Vasemmiston käpristyminen nykyisyyteen, saatika menneisyyteen ei lupaa lapsillemme turvallista tulevaisuutta.

Tarvitsemme ratkaisuehdotuksia, emme kiukuttelua, epä-älyllistä jargoniaa.

Tässä vapaasti kopioitava positiivinen ratkaisu pelastamaan se pieni joukko, joka ei ilmeisesti halua aktiivisesti hakea työtä (ja jonka takia duunaripomot laittavat persuksensa penkkiin –siis ainoa asia mitä he ilmeisesti osaavat).

Ehdotukseni: Kuntien työllisyyden puolesta tekemään upeaan työhön liitetään palvelu, jolla näille passiivihenkilöille tarjotaan mahdollisuus päivä kuukaudessa palvella yhteisöään siistimistöissä tai vaikka vanhenevan väkemme avustajina ja seuralaisina.

Työmarkkinat ovat valtavassa murroksessa, meiltä kaikilta vaaditaan jatkuvaa uuden oppimista ja joustavuutta. Poliittinen lakkoileminen on edesvastuuton tapa vaarantaa kansalaisten tulevaisuuden usko. Toivon, että nämä duunaripomot ryhtyisivät visioimaan miten uutta työtä synnytetään kuin keskittyvät tuhoamaan kasvavaa optimismia työllistymisen mahdollisuudesta.

Myönnän, että itse en tunne työttömyyden ideologiaa, kun olen keskittynyt työnantamiseen, turvallisen tulevaisuuden luomiseen työntekijöillemme.

Sitä suosittelen kaikille muillekin, luomaan, ideoimaan ratkaisuja tulevaisuuden työhön. Hyvinvointi on yhdessä tekemämme työn summa ja vastuu kavereista voidaan kantaa vain aktiivisesti töitä tekemällä.

Aktiivinen työn etsiminen on vähintä, millä työtön voi osallistua työmarkkinoihimme! Siis hyvinvointimme ylläpitämiseen.

Antti Rantalainen

kaupunginvaltuutettu (kok.)

Hyvinkää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut