Perjantain jättilakko laajenee: Myös metro ja raitiovaunut pysähtyvät – "Kohtuutonta ihmisille"

Jari Pietiläinen

Julkisen ja hyvinvointialojen liittoon kuuluva raitiovaunu- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL 019 aikoo pysäyttää koko Helsingin metro- ja raitiovaunuliikenteen perjantaina.

Seisaus on osa SAK:n järjestämää mielenilmausta työttömyysturvan aktiivimallia vastaan.

HSL kertoi eilen, että bussiliikenteestä ainakin osa pyritään ajamaan. Suurin osa busseista jää kuitenkin varikoille.

Lähijunat ja HSL:n Suomenlinnan lautta kulkevat normaalisti.

Metro- ja ratikkaliikeenteessä lakko iskee pahiten.Kuntatyönantajatpaheksuvat JHL:n alaisen liiton päätöstä pysäyttää pääkaupungin raideliikenne.

– Poliittinen lakkoilu ei paranna neuvottelujen ilmapiiriä. Odotettavissa on liikennekaaos, koska myös bussiliikenne keskeytyy samaan aikaan, kun mielenosoittajat suuntaavat Helsingin keskustaan, muistuttaa Kuntatyönantajain työmarkkinajohtaja Markku Jalonen

Hänen mukaansa raideliikenteen lakon vaikutukset kohdistuvat syyttömiin kuntalaisiin estämällä pääsyn töihin. Mittakaava on Jalosen mielestä kohtuuton.

JHL aikoo pysäyttää #Helsinki kaupungin metro- ja raitiovaunuliikenteen mielenilmaisuna 2.2. Mittakaava täysin kohtuuton. Toimenpide kohdistuu syyttömiin kaupunkilaisiin ja estää työhön pääsyä. — Markku Jalonen (@MarkkuJalonen) 29. tammikuuta 2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.