Eikö oma bussisi kulje lakon vuoksi? – Näillä vinkeillä liikkuminen helpottuu tänään

Kuvituskuva. Klaus Nurmi / Arkisto

Jari Pietiläinen

Aktiivimallin käyttöönottoa vastustavat työnseisaukset ovat tänään hiljentäneet pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä merkittävästi. Esimerkiksi busseista on perjantaiaamuna ollut liikenteessä vain noin neljännes normaalista tarjonnasta.

Runkolinjoissa 550 ja 560 on noin vartin vuoroväli ja niiltä on useita vaihtomahdollisuuksia juniin. Itä-Helsingissä kannattaa siis mennä runkolinjoilla 550 ja 560 radanvarteen. Linjalla 54 Itäkeskus-Pukinmäki-Pohjois-Haaga-Pitäjänmäki ajetaan melkein kaikki vuorot.

Laajasalo on melkein kokonaan ilman bussiliikennettä. Herttoniemessä ajetaan linjoilla 58/B jonkin verran vuoroja. Linjalla 506 Myllypuro-Latokartano-Pasila-Meilahti ajetaan useita vuoroja. Kulosaaressa 16 liikennöi melkein normaalisti.

Koillis-Helsingissä linjalla 75 on noin 30 minuutin vuoroväli. Muuten kannattaa suosia lähijunia. Linjalla 506 Myllypuro-Latokartano-Pasila-Meilahti ajetaan useita vuoroja.

Pohjois-Helsingissä ajetaan joitain vuoroja linjoilla 64, 65, 66 ja 67.

Länsi-Helsingissä kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia lähijunia. Linjoilla 14, 39B, 43 ja 550 ajetaan noin 15 minuutin vuorovälillä. Linjalla 54 ajetaan melkein kaikki vuorot. Linjoilla 51, 52, 57, 58 ja 552 on yksittäisiä lähtöjä.

Lauttasaaressa linjoja 20 ja 21/B ajetaan normaalisti. Linjalla 21 pääsee Erottajalle.

Etelä-Espoosta ajetaan jonkin verran vuoroja linjoilla 531 ja 542, joilla pääsee Espoon keskukseen ja sieltä junalla eteenpäin. Tapiolasta ajetaan linjoja 550 ja 551 noin vartin vuorovälillä, ja niiltä voi vaihtaa juniin Leppävaarassa tai Pasilassa. Myös linjoilla 113 ja 114 on jonkin verran lähtöjä.

Pohjois-Espoossa linja 565 ajetaan normaalisti. Linjalta voi vaihtaa lähijunaan Myyrmäessä ja Espoon keskuksessa. Muilla linjoja on vain yksittäisiä lähtöjä.

Itä-Vantaalla ajetaan vain yksittäisiä vuoroja. Linjat 785-788/K ajetaan normaalisti.

Keski-Vantaalla ajetaan linjaa 571 noin 20 minuutin vuorovälillä ja linjaa 615 noin 15 minuutin vuorovälillä. Länsi-Vantaalla kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan lähijunaliikennettä.

Sipoossa ajetaan lähes kaikki vuorot. Keravalla, Korson seudulla ja Kivistössä kannattaa suosia lähijunia. Tuusulassa U-linjat liikennöivät melkein normaalisti.

Kirkkonummella Lapinkylän linjat (900-sarjassa) eivät liikennöi lainkaan. 171,173 linjoista noin kolmannes ajetaan. Lisäksi useilla muilla linjoilla on yksittäisiä lähtöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näköislehdessä tänään: Ronja Paani muutti maalle etsimään itseään – ensin yllätti talven pimeys, sitten koronaepidemia vei perimmäisten kysymysten äärelle
 2. Kolmelle tuomittiin ehdollista vankeutta pahoinpitelystä – kahden tuomio nuorena tehdystä rikoksesta
 3. Hyvinkään kaupunki ei käytä etuosto-oikeuttaan Sahanmäen kiinteistökaupassa – ostajana Tieluiskan tytäryhtiö
 4. Jalkapallon Uudenmaan piiri tuli tiensä päähän – lopettamiskokouksessa julkistettu historiikki sisältää runsaasti hyvinkääläisväriä
 5. Suuri nilviäisilta tulossa elokuussa Riihimäellä – tuhtia tietoa etenkin espanjasiruetanoista
 6. Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia
 7. Uusi synkkä koronaraja rikki: maailmanlaajuisesti varmistettu jo yli 12 miljoonaa koronatartuntaa
 8. Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 9. Australia jatkoi hongkongilaisten viisumeja viidellä vuodella ja varoitteli kansalaisiaan uudesta turvallisuuslaista
 10. Yön uutiskooste : Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa
 11. Rekkaliikenteen yhteiset EU-pelisäännöt valmistuvat viimein
 12. Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia
 13. Tulsassa on havaittu koronatartuntapiikki Trumpin kampanjatapahtuman jälkeen
 14. Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen
 15. Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 2. Viihde: Sponsorialan tulokas Red Carpet Brand Alliances palkkasi kolme uutta työntekijää ja haku jatkuu – Antti Luusuaniemi on nyt yhtiön luova johtaja
 3. DJ All Jam viihdyttää väkeä heinäkuussa Hyvinkäällä Willan Kesäklubeilla: ”Tähän aikaan ja hetkeen pitää soittaa jotain iloista”
 4. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 5. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 6. Hausjärveläinen Jari Salonen alias Jon Landlord julkaisi uuden albumin: "Lähipiirin rakkaiden lemmikkieläinten kuolemat saivat pohtimaan syvällisempiä asioita"
 7. Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Lopella
 8. Kiljavantien liikenneonnettomuuden kuljettaja menehtyi vammoihinsa
 9. Puisto-ojan punaista väriä arvuuteltiin somessa – Yksi keskustelijoista päätti soittaa palopäällikön paikalle
 10. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 11. Timo Tuomainen ikuisti Seitsemän veljeksen vaellusreitin kauneimmat kohdat – reitillä tarjolla kilometrikaupalla mielenrauhaa
 12. Hyvinkään Metsäkaltevaan pieniä tontteja – alueen tonttitarjontaa monipuolistetaan
 13. Suutari Ari Mömmö pystyy ratkomaan monenlaiset kenkäongelmat, joilla kengät saavat lisää käyttöikää: "Olen rakentanut buutseihin kokonaan uusia korkoja"
 14. Tilapäiset opasteet tulivat maksullisiksi kaupalliseen toimintaan –  Tieto ei ole vielä tavoittanut marjatiloja
 15. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: "Yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.