Kanta-Hämeen uutta keskussairaalaa aletaan rakentaa parin vuoden päästä

Uuden keskussairaalan on määrä olla valmis 2023. Arkistokuva Marko Kekki

toimitus

AAMUPOSTI| Kanta-Hämeen uusi keskussairaala on saanut investointiluvan.

Hanke esitetään toteutettavaksi uudisrakennuksena, joka sijoittuu KHSHP:n omistamalle tontille Ahvenistontien varteen Hämeenlinnassa.

–Nyt uuden keskussairaalan toteutumisen voi sanoa olevan vihdoinkin varmaa, mikä saa valmistelussa täysin uuden vaihteen päälle. Kanta-Hämeen maakunnan ja erikoissairaanhoidon tulevaisuuden kannalta päätöksen merkitystä ei voi korostaa liikaa, iloitsee KHSHP:n johtaja Hannu Juvonen.

Valtioneuvoston raha-asianvaliokunta hyväksyi torstaina perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) esityksen poikkeusluvan myöntämisestä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin nk. Kantasairaala-hankkeelle.

Kantasairaalahankkeen toteutusvaiheen suunnitellaan alkavan vuonna 2020 ja rakennus otettaneen käyttöön vuonna 2023. Rakennuksen hyötyala on 43 000 neliötä. Perusterveydenhuollon osuus tiloista on 12 prosenttia. Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 388,5 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.