Pullovesien mikromuovista nousi kohu – Muoviteollisuus: "Ei tällaista pitäisi koskaan tapahtua"

Jari Pietiläinen

Tänään mediassa on uutisoitu laajasta kansainvälisestä tutkimuksesta, jonka mukaan huomattavan monissa pullotetuissa vesissä on runsaasti mikromuovia.

Nyt asiasta nousseeseen kohuun vastaa Muoviteollisuus ry. Yhdistys muistuttaa, että erityisesti elintarvikekäyttöön tarkoitettujen muovipullojen materiaaleille on olemassa tarkat vaatimukset. Lisäksi tuotteiden valmistus ja käyttö ovat viranomaissäädeltyjä.

– Pakkauksen päätehtävä on suojella tuotetta pilaantumiselta. Pakkaus merkintöineen kertoo myös tärkeää tietoa sisällöstä ja sen oikeasta käytöstä, yhdistys korostaa.

Muoviteollisuuden mukaan lähtökohta valmistus- ja toimitusketjun joka portaassa on se, ettei pakkauksesta siirry kuluttajaa vaarantavia tai tuotetta pilaavia ainemääriä. Nykyisen tiedon perusteella ei kuitenkaan ole tarkoin arvioitavissa, mistä mikromuovia olisi vesiin tullut.

– Asianmukaisesti valmistetusta ja käsitellyistä muovipakkauksista muovia ei tulisi irrota, ei myöskään sulkimista, joihin epäilys osin on kohdistunut, yhdistys kertoo.

Sen mukaan ainakin tunnetuimmat veden pullottajayritykset ovat tarkistaneet prosessinsa uutisoinnin perusteella.

Muoviteollisuus ry lupaa seurata lisätiedon karttumista ja tiedottaa uusista käänteistä heti kotimaisia jäsenyrityksiään sekä sidosryhmiä. Tavoitteena on taata turvallisin mahdollinen pakkausmuoto niin juomille kuin muillekin pakattaville tuotteille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.