Nainen odotti pysäkillä bussia turhaan ja otti taksin – Yle: HSL hävisi kiistan alle 20 euron työmatkasta

Jari Pietiläinen

Espoolaisnainen on voittanut kuluttajariitalautakunnassa HSL:n, joka kieltäytyi maksamasta naiselle reilun 19 euron taksimatkaa. Nainen oli ottanut taksin, koska hänellä oli kiire töihin eikä bussia odotuksesta huolimatta näkynyt. Asiasta kertoi Yle

Tapaus sattui helmikuussa 2017 Tapiolassa, josta nainen yritti matkustaa Helsingin Meilahteen. Perättäisiä bussivuoroja jäi tulematta kaksi, mutta HSL:n asiakaspalvelun mukaan kaiken olisi pitänyt olla kunnossa.

Lautakunnan mukaan pääkaupunkiseudun tiheillä joukkoliikenteen vuoroväleillä kyydin pitäisi järjestyä yleensä puolessa tunnissa. Jos bussi myöhästyy merkittävästi tai vuoroja peruuntuu huolimattomuuden vuoksi, voi HSL joutua korvaamaan matkustajan taksikulut.

HSL ei kyennyt osoittamaan, että jokin ennalta-arvaamaton asia olisi ollut viivästymisen syy. Tällainen syy olisi vapauttanut sen korvausvastuusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 2. Henkilöauto suistui tieltä Janakkalassa – poliisi tavoitti viinapullo kädessä paikalta poistuneen kuljettajan huoltoaseman pihalta
 3. Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 5. Iivo Niskanen: ”Fluorikielto suosii kestäviä hiihtäjiä”
 6. Moottoripyörä väisti autoa ja ajoi ulos tieltä Hausjärvellä – Molempia kuljettajia epäillään rikoksesta
 7. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 8. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 9. Osuuskauppa Hämeenmaa teki viime vuoden alkupuoliskoa paremman tuloksen  – markettimyynti kasvoi kahdeksan prosenttia
 10. Sydämeni lauluja lauletaan Hyvinkäällä sunnuntaina – pääsolistina nähdään Mikko Alatalo
 11. Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa viikossa – Tartuntalukujen kasvu ollut vähäistä
 12. Näköislehdessä tänään: Anu Kuivalainen teki dokumenttielokuvan vanhenevien ihmisten moninaisesta rakkaudesta – "Lähtökohta tämän elokuvan aiheeseen oli alun perin seksuaalinen. Kun sitten aloin tehdä elokuvaa ja aloin jutella näiden ihmisten kanssa huomasin, että se on aika kapea lähtökohta"
 13. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 14. Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"
 15. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.