Suuria klubihittejä tehnyt Alex Kunnari saapuu Hyvinkäälle

”Tartuin ennakkoluulottomasti haasteeseen, vaikka en tiennyt hommasta mitään.”

Alex Kunnari on Suomen tunnetuimpia Dj-nimiä. Arkisto / Toni Tervo

Mia Lagström

Elektronisen tanssimusiikin konkari Alex Kunnari aloitti musiikin tekemisen ja tuottamisen 2000-luvun puolivälissä. Sitä edelsi pitkä ura DJ:nä. Kunnarin mukaan kaikki alkoi vähän puolivahingossa. Kun Kunnari asui Pohjois-Suomessa 90-luvulla, häntä pyydettiin tuuraamaan sairastunutta DJ:tä paikalliseen diskoon.

– Tartuin ennakkoluulottomasti haasteeseen, vaikka en tiennyt hommasta mitään.

Maailmankuululla bailusaarella Ibizalla Kunnari esiintyi ensimmäisen kerran 1995. Hän on ensimmäinen suomalainen DJ, joka on kiinnitetty maailman parhaimmaksi klubiksi äänestetyn Space Ibizan resident DJ:ksi. Nykyisin Kunnari organisoi Electric Retro kiertuetta, Colors -iltoja sekä toimii Helsingin Messukeskuksen trance-musiikin tapahtuman, Electric Festivalin tuottajana. Kunnarilla on myös oma viikoittainen radio-ohjelma. Radiokanava KISS lähettää lauantaisin Kunnarin Electric Weekend -ohjelmaa, jossa kuullaan elektronisen tanssimusiikin tulevia hittejä ja klubiuutuuksia.

Ensimmäisen singlensä Kunnari julkaisi 2007. Lifter oli kova klubihitti ympäri maailman. Nykyisin hän tekee musiikkia useammalle levymerkille. Suomessa Universalille ja ulkomailla Armin van Buurenin sekä Tiëston omistamille levymerkeille. Osa kappaleista päätyy radiosoittoon, osa klubeille.

Hyvinkään Amarilloon Kunnari saapuu Electric Retro Tour 2018 -kiertueensa tiimoilta. Illan aikana kuullaan 1990- ja 2000-luvun suurimpia hittejä sekä muutamia miehen omia kappaleita.

– Pääpaino on isoissa vanhoissa klassikoissa, joista olen tehnyt omia versioita ja uusia remixejä. Osan soitan alkuperäisessä muodossa.

1990-luvulla elektroninen tanssimusiikki oli musiikkimaailmassa massiivinen ilmiö. Sen jälkeen hip hop ja R&B veivät siltä alaa, kunnes kuusi vuotta sitten koettiin varsinainen vallankumous. Alex Kunnarin mukaan syynä on, että musiikki alkoi menestyä myös Yhdysvalloissa.

– Siihen saakka maailman suurille festarikeikoille palkattiin pääesiintyjiksi suuria rokkibändejä. Nyt pääesiintyjänä saattaa olla Paul van Dyk, Above & Beyond, Armin van Buuren tai Tiësto.

– Kappaletta arvostetaan maailmalla käsittämättömän paljon, hän sanoo.

– Kappale soi aina suurissa urheilutapahtumissa, kuten NHL:n peleissä tai NBA:n koripallo-otteluissa.

Electric Retro Tour Amarillossa

Alex Kunnari & Electric Retro Tour 2018 Amarillossa (Uudenmaankatu 4-6, Hyvinkää) lauantaina 14.4. klo 22.

Valtakunnallisella KISS-radiokanavalla Electric Weekend -ohjelmaa juontavan DJ-artisti Alex Kunnarin suosittu Electric Retro Tour 2018 tarjoilee nimensä mukaisesti suurimmat ”retrot” ja isoimmat dance-kappaleet 90-luvulta tähän päivään. Seteissä kuullaan niin Alexin omaa tuotantoa kuin suurimpia hittejä Armin van Buurenin, DJ Sashin, Daft Punkin, Faithlesin, Prodigyn, Pendulumin, Scooterin sekä Tiëston kaltaisilta legendaarisilta artisteilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Täydet pisteet uusitulle Viertolanpuistolle Hyvinkäällä – etenkin ritarilinna keräsi kehuja lapsilta ja aikuisilta
 2. Hyvinkääläismies kuoli ajettuaan alas sillalta
 3. Ammoniakkivuoto aiheutti vaaratilanteen Turengissa
 4. Näköislehdessä tänään: Viimein tuli aika sooloilla – Tommi Salmela haluaa näyttää, että rokkari voi olla muutakin kuin mihin pinta viittaa
 5. RiPS jatkoi kautta tasapelilinjalla – Seppälä: "Emme pystyneet hyödyntämään sitä, että TuPS väsyi ja kentälle alkoi tulla tilaa"
 6. Leidit jatkoi voittopolulla naisten superissa – sade vihmoi ja liukkaat mailat lentelivät, mutta Tahkon ote piti
 7. Jokerimörssärit Riikonen ja Kortelainen pommittivat KaMan kauden avauspisteille
 8. Mäkelä ja Lipsanen loikkivat voittoihin kylmässä sadekelissä – "Mies alkoi olla jo kohmeessa"
 9. Suur-Hollolassa katseet kääntyvät Elian Webiin – "En vaihtaisi hevosta muiden finalistien kanssa"
 10. Saderintama etenee kohti pohjoista – suurimmat sademäärät mitattu länsirannikolla
 11. Norwichille jälleen tappio Valioliigassa, Pukki tuli vaihdosta kentälle
 12. Adrenaliinin huumasta nauttinut Valtteri Bottas kiilasi paalulle kauden avauksessa – Hamiltonia uhkaa lähtöruuturangaistus
 13. Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan
 14. Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin – 34-vuotiasta miestä epäillään asiattomasta koskettelusta, ehdottelusta ja videokuvaamisesta Helsingin Kannelmäessä
 15. Kataloniassa eristettiin 200 000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.