”Kaikki Kyllikit pääsevät ilmaiseksi sisään”

Maantien Ritarit järjestävät Kyllikin iltamat Vihreällä Talolla.

Maantien Ritarit harjoittelivat lauantaina tulevaa konserttia varten kuoron taiteellisen johtajan Timo Kerosuon johdolla. Laulajien mukaan taiteellisen johtajan tausta peruskoulun ala-asteen opettajana edesauttaa tehtävän hoitamisessa. – Hän osaa pitää meidät kurissa, Timo Voipio perustelee. Mia Lagström

Mia Lagström

Öllerinkadun Musiikkitalolla on huumori herkässä, kun Maantien Ritarit valmistautuvat tulevaan keikkaan. Kyllikin iltamat -nimellä kulkeva konsertti sisältää monipuolisen setin iskelmämusiikkia. Timo Voipio lupaa että tunteet tulevat olemaan vahvasti pinnassa. Tällä kertaa mukaan keikalle otetaan myös sahansoittaja Nikander Hyvinkäältä.

– Täytyyhän Riihimäen eteläinen kaupunginosa olla edustettuna, laulajat perustelevat.

Riihimäen Maantiellä alkunsa saanut kokoonpano on kasvanut vuosien saatossa. Tällä hetkellä mukana on kuutisentoista laulajaa. Määrä on Voipion mukaan sopiva.

– Enemmän jos olisi, mentäisiin mieskuoron puolelle, ja sitä emme halua.

Muu porukka heittää tosin väliin, että yleislääkäri olisi vielä kiva saada joukkoon – ja mielellään reseptin kirjoitusoikeudella varustettu.

– Tässä alkaa kaikilla olla ikää jo sen verran, Juha Kujala selittää.

Maantien Ritarit on tullut tunnetuksi rennonpuoleisista keikoistaan. Iskelmien lisäksi esitetään juomalauluja, kansanlauluja ja lastenlauluja. Kerran vuodessa käydään ulkomailla laululeirillä treenaamassa uusia kappaleita. Tänä vuonna joukko suuntaa heinäkuussa Tšekkeihin Poděbradyyn, historialliseen kylpylä- ja kulttuurikaupunkiin.

Uusien kappaleiden saaminen mukaan ohjelmistoon on Jouni Hakulisen mukaan kylläkin varsin haasteellista.

– Fanit pyytävät aina laulamaan vanhoja kappaleita. Yritä siinä sitten uudistua. Meillä on paljon ohjelmistoa, jota emme pääse koskaan esittämään.

Kokoonpano on esiintynyt monenlaisissa kinkereissä ristiäisistä hautajaisiin. Keikkaa on tehty myös ulkomailla Volgan mutkasta Ruotsiin. Viime vuoden huippuhetkiin kuuluivat puuceemessut (puutarhamessut toim. huom.) Helsingissä sekä tamperelaisille matemaatikoille järjestetty konsertti.

– Sen riehakkaampaa yleisöä ei meillä ole ollut, Kujala kertoo.

Huippuhetkiin on kuulunut myös esiintyminen Kaustisten kansanmusiikkifestivaaleilla, jossa laulajat saivat rintaansa nimilaput, joissa luki nimen lisäksi ”pelimanni”.

– Se oli hieno hetki, Voipio kuvailee.

Tavoitteista tärkeimmät ovat pääsy esiintymään uudelle mantereelle Floridaan – kutsua odotellaan edelleen – sekä 23-vuotisjuhlakonsertti.

– 23-vuotisjuhla siksi, ettemme usko pääsevämme 25-vuoteen saakka, Iike Ropponen selittää.

Kyllikin iltamat Vihreällä Talolla

Maantien Ritarit järjestävät Kyllikin iltamat Vihreällä Talolla perjantaina 13.4. klo 20 alkaen. Ovet avautuvat klo 19.30. Kuoron taiteellinen johtaja on Timo Kerosuo. Ohjelmistossa on tunnelmallisia iskelmiä. Yllätysvieraana on sahansoittaja Nikander. 15 euron lippuja voi varata ennakkoon Vihreältä Talolta olli@vihreatalo.fi Paikkoja on vähän, joten ennakkovarausta suositellaan. Kyllikit pääsevät sisään ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tiukka äänestys Riihimäen valtuustossa: Petsamonkadun pohjoispään kaavamuutos oli taas vähällä palautua uuteen käsittelyyn
 2. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 3. Riihimäen 217 merkittävää rakennuskohdetta – uusin selvitys rakennetusta kulttuuriympäristöstä julkistettu
 4. Terveyskeskus purkaa koronavalmiutta Riihimäellä – Tavallisella vastaanotolla ollut vähän kävijöitä
 5. Uimarannoille ei tule bussikyytejä Riihimäellä – somessa toivottiin autottomille ilmaisia yhteyksiä Hirvijärvelle ja Paalijärvelle
 6. Britannian ja EU:n neuvottelut jatkuvat tänään, asialistalla kauppasuhteita ja kalastusta
 7. George Floydin virallinen kuolinsyy vaihtui poliisien aiheuttamaksi tukehtumiseksi
 8. Pörssikurssit nousivat Yhdysvalloissa mellakoinnin keskellä
 9. New York Times: Uusi ruumiinavausraportti vahvistaa George Floydin tukehtuneen kuoliaaksi
 10. Huipputamma Mascate Match juhli Kuopio Stakesissa
 11. Red Bull -pomo: Mercedes vastustaa aika-ajouudistusta, jottei Hamiltonin mestaruuskausi häiriinny
 12. Espanjassa ja Italiassa koronavirus näyttää viimein hiipumisen merkkejä – Espanjassa ensi kertaa sitten maaliskuun päivä ilman yhtään uutta viruskuolemaa
 13. Laivat eivät täyttyneet Tallinnan-matkaajista – "Viikonloppu saattaa olla vähän vilkkaampi"
 14. Kuusi kuntaa ylitti kriisikuntarajat – arviointimenettely aloitetaan elokuussa yhdessä uudessa kunnassa
 15. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tavarajunan tulipalo pysäytti junaliikenteen Riihimäeltä Lahteen ja myös pääradalla – tilanne jatkunee vielä tunteja
 2. Hyrian satoja toimisto- ja koulukalusteita myynnissä Hyvinkäällä – Torikadun halli tyhjennetään ulosheittohinnoilla
 3. Parvekkeelta lähtenyt palo sammutettiin ripeästi Hyvinkäällä
 4. Senioreja houkutellaan virkistymään puistoihin – luvassa kahvittelua ja ohjelmaa kymmenessä kohteessa Riihimäellä kesän ajan
 5. Puutavarajunassa syttyi tulipalo – aiheutti lukuisia maastopaloja
 6. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 7. Robotti soittaa taas riihimäkeläisille – torstaina kysellään museoista, ensi viikolla yrittäjät saavat kertoa koronakesän kuulumiset
 8. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 9. Hyvinkääläinen pääsee yhä Hyvinkäällä lääkäriin – Keusoten suuri numerouudistus voi näyttää sekavalta, mutta onkin yksinkertainen: "Hoito aloitetaan saman tien jo puhelusta"
 10. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 11. Saariselän hiihtokeskus avasi rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen – tunturin huipulla on yhä kesäkuussa metrin lumikerros
 12. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 13. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 14. Poliisiväkivallan vastustajat ovat saaneet joukkoonsa kovan luokan urheilijoita – Jordan: "Olemme saaneet tarpeeksemme"
 15. Kokoomuksen valmistelema lakialoite tiputtaisi Carunan tuottoa 70 prosenttia – "Monopolilla rahastamiselle on pistettävä viimein stoppi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.