Pehmolelut pääsevät taas yökylään kirjastoon Hyvinkäällä

Lelut tulee tuoda kirjastoon viimeistään perjantaina klo 17.

Silja Rytkösen ja Paula Karojärven mukaan lukukoirille on vielä muutamia aikoja jäljellä, joita voi kysyä kirjastosta. Lauantaina lukukoirina toimivat 3-vuotias havannankoira Max sekä 4-vuotias griffon bruxellous Wookie. – Koirille voi lukea omaa kirjaa tai kirjaston kirjaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään pääkirjastossa vietetään tulevana lauantaina Lasten lauantaita. Ohjelmaa on monenmoista ja päivän nimestä huolimatta aikuisetkin ovat tervetulleita, kirjastonhoitajat Omaa laatuaikaansa pääsevät viettämään kirjastossa myös pehmoeläimet, jotka ovat tervetulleita kirjastoon yökylään.

– Jos haluaa tuoda oman lelunsa kirjastoon yökylään, tulee se tuoda kirjastoon viimeistään perjantaina klo 17. Viime vuonna tänne tuotiin lähemmäs 70 pehmoeläintä, joukossa oli vaikka ja mitä, Karojärvi kertoo.

Kirjaston henkilökunta kuvasi salaa pehmoeläinten yöllisiä seikkailuja ja niitähän riitti.

– Ne laskivat kaidetta ja pomppivat henkilökunnan tilan sohvalla. Yöpuulle käytiin kirjaston löytötavaralaatikkoon, jossa oli tumppuja ja mukavan pehmeä paikka nukkua. Saa nähdä, mitä ne tänä vuonna keksivät, Rytkönen naurahtaa.

Lauantaina kirjastossa ovat paikalla myös lukukoirat 4-vuotias griffon bruxellous Wookie ja 3-vuotias havannankoira Max. Niille voi varata oman lukuajan. Karojärven mukaan aikoja on varattu paljon, mutta muutamia on vielä jäljellä.

– Lukukoirat auttavat niitä, jotka opettelevat lukemaan tai joilla on lukemisen kanssa vaikeuksia. Koirille voi lukea rauhassa ääneen omaan tahtiin. Ne eivät arvostele.

Lukemaan oppii vain lukemalla. Kuinka innokkaasti lapset kirjoihin tarttuvat, periytyy vanhemmilta. Jos vanhemmat ovat aktiivisia lukijoita, tarttuu innostus yleensä myös lapsiin.

Rytkönen ja Karojärvi kannustavat aikuisia lukemaan lapsille paljon. On suositeltavaa, että lapsille luettaisiin joka päivä vähintään kymmenen minuutin ajan.

Äänen lukeminen on tärkeää vielä senkin jälkeen, kun lapsi oppii lukemaan. Kun lapsi on oppinut lukemaan, sitä voidaan lukea yhdessä niin, että välillä lapsi lukee vanhemmilleen ja välillä vanhemmat lapsilleen.

Lasten lauantaina kirjastossa tehdään myös kasvomaalauksia. Kävijät voivat askarrella itselleen myös rintamerkit. Kaikki tarvittava materiaali löytyy kirjastosta. Paikalla on myös peliesittelyä.

Lasten lauantai Hyvinkään kirjastossa

Lasten lauantai Hyvinkään pääkirjastossa 14.4. Kasvomaalausta klo 10–11 ja 12–13, rintamerkkipaja klo 10–15, satutunti klo 11.15. Lukukoirat ovat tavattavissa klo 10–13, ajanvaraus etukäteen numerosta 019 459 2423 tai kirjaston neuvonnasta. Pehmolelun voi tuoda kirjastoon yökylään. Lelu tulee tuoda kirjaston yläkerran neuvontaan perjantaina 13.4. klo 17 mennessä. Lelut haetaan pois lauantaina klo 10–15. Muistoksi lapsi saa kuvia ja pienen tarinan lelun seikkailuista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lopella on vanhan tavaran ystävän taivas: ”Kuparipannujakin ostetaan”
 2. Venetsiasta puhalsivat modernit tuulet ja lasitaide löysi uuden äänen – sen takana oli Paolo Venini: "Hän halusi mukaan kansainvälisiä muotoilijoita"
 3. Näköislehdessä tänään: Kesäkukkia ei löydy maisemasuunnittelijan omalta pihalta – poimi talteen Eva Wuiten puutarhavinkit
 4. Valtuusto: Riihimäki kaipaa rohkeampaa markkinointia – talouden raamit puheenaiheena – veronkorotus jakaa mielipiteitä.
 5. Musiikki soi taas ravintolassa – Pasi Rissanen keräsi joukon nimekkäitä muusikoita soittamaan Riihimäelle
 6. Hallitus neuvottelee maskeista ja ulkomaanmatkailun rajoitusten lieventämisestä – rajoitusten tilannetta käydään läpi erityisesti lähialueiden osalta
 7. "Kriisi on tuonut kuormaa, mutta ei tasaisesti kaikille" – työryhmä esittää, että Suomeen perustettaisiin riippumaton hyvinvointipolitiikan arviointineuvosto
 8. Huuhkaja-kapteenilta tiukka kannanotto: "USA, mitä v*ttua?"
 9. KRP uskoo Espoon Mäkkylän räjähdyksen kohdistuneen nimenomaan poliiseihin
 10. Boris Johnson lupaa Hongkongin jättäville pääsyä Britanniaan
 11. Hallitus ei ottanut vielä kantaa EU:n mittavaan elvytysrahastoon
 12. Intiassa odotetaan hirmumyrsky Nisargan iskevän Mumbaihin
 13. Harakka: Valtio sitoutuu investoimaan Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun liikenteen hankkeisiin vähintään 755 miljoonaa euroa
 14. VR lopettaa toistaiseksi lipunmyynnin kaukojunissa koronaviruksen takia
 15. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maastopalo taltutettiin Hausjärvellä
 2. Keusote purkaa koronavalmiuksia nyt askel askeleelta – testejä tehdään kuitenkin vielä satoja viikossa
 3. Hyrian satoja toimisto- ja koulukalusteita myynnissä Hyvinkäällä – Torikadun halli tyhjennetään ulosheittohinnoilla
 4. UPM aikoo sulkea Suomen vanhimman toiminnassa olevan vaneritehtaan Jyväskylässä – Teollisuusliitto vaatii, että UPM selvittää kaikki mahdollisuudet toiminnan jatkamiselle
 5. Näköislehdessä tänään: Kesäkukkia ei löydy maisemasuunnittelijan omalta pihalta – poimi talteen Eva Wuiten puutarhavinkit
 6. Hyvinkään säästöistä tingittiin kaksi päiväkotia – Listalla vielä 76 kohtaa
 7. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 8. Tavarajunan tulipalo pysäytti junaliikenteen Riihimäeltä Lahteen ja myös pääradalla – tilanne jatkunee vielä tunteja
 9. Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia erityisen raa'asta henkirikoksesta Lohjalla
 10. Tiukka äänestys Riihimäen valtuustossa: Petsamonkadun pohjoispään kaavamuutos oli taas vähällä palautua uuteen käsittelyyn
 11. Hallitus kasasi massiivisen 5,5 miljardin lisäbudjetin – rahaa luvassa kunnille, nuorille ja iäkkäille
 12. Parvekkeelta lähtenyt palo sammutettiin ripeästi Hyvinkäällä
 13. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 14. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 15. Senioreja houkutellaan virkistymään puistoihin – luvassa kahvittelua ja ohjelmaa kymmenessä kohteessa Riihimäellä kesän ajan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.