Pehmolelut pääsevät taas yökylään kirjastoon Hyvinkäällä

Lelut tulee tuoda kirjastoon viimeistään perjantaina klo 17.

Silja Rytkösen ja Paula Karojärven mukaan lukukoirille on vielä muutamia aikoja jäljellä, joita voi kysyä kirjastosta. Lauantaina lukukoirina toimivat 3-vuotias havannankoira Max sekä 4-vuotias griffon bruxellous Wookie. – Koirille voi lukea omaa kirjaa tai kirjaston kirjaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään pääkirjastossa vietetään tulevana lauantaina Lasten lauantaita. Ohjelmaa on monenmoista ja päivän nimestä huolimatta aikuisetkin ovat tervetulleita, kirjastonhoitajat Omaa laatuaikaansa pääsevät viettämään kirjastossa myös pehmoeläimet, jotka ovat tervetulleita kirjastoon yökylään.

– Jos haluaa tuoda oman lelunsa kirjastoon yökylään, tulee se tuoda kirjastoon viimeistään perjantaina klo 17. Viime vuonna tänne tuotiin lähemmäs 70 pehmoeläintä, joukossa oli vaikka ja mitä, Karojärvi kertoo.

Kirjaston henkilökunta kuvasi salaa pehmoeläinten yöllisiä seikkailuja ja niitähän riitti.

– Ne laskivat kaidetta ja pomppivat henkilökunnan tilan sohvalla. Yöpuulle käytiin kirjaston löytötavaralaatikkoon, jossa oli tumppuja ja mukavan pehmeä paikka nukkua. Saa nähdä, mitä ne tänä vuonna keksivät, Rytkönen naurahtaa.

Lauantaina kirjastossa ovat paikalla myös lukukoirat 4-vuotias griffon bruxellous Wookie ja 3-vuotias havannankoira Max. Niille voi varata oman lukuajan. Karojärven mukaan aikoja on varattu paljon, mutta muutamia on vielä jäljellä.

– Lukukoirat auttavat niitä, jotka opettelevat lukemaan tai joilla on lukemisen kanssa vaikeuksia. Koirille voi lukea rauhassa ääneen omaan tahtiin. Ne eivät arvostele.

Lukemaan oppii vain lukemalla. Kuinka innokkaasti lapset kirjoihin tarttuvat, periytyy vanhemmilta. Jos vanhemmat ovat aktiivisia lukijoita, tarttuu innostus yleensä myös lapsiin.

Rytkönen ja Karojärvi kannustavat aikuisia lukemaan lapsille paljon. On suositeltavaa, että lapsille luettaisiin joka päivä vähintään kymmenen minuutin ajan.

Äänen lukeminen on tärkeää vielä senkin jälkeen, kun lapsi oppii lukemaan. Kun lapsi on oppinut lukemaan, sitä voidaan lukea yhdessä niin, että välillä lapsi lukee vanhemmilleen ja välillä vanhemmat lapsilleen.

Lasten lauantaina kirjastossa tehdään myös kasvomaalauksia. Kävijät voivat askarrella itselleen myös rintamerkit. Kaikki tarvittava materiaali löytyy kirjastosta. Paikalla on myös peliesittelyä.

Lasten lauantai Hyvinkään kirjastossa

Lasten lauantai Hyvinkään pääkirjastossa 14.4. Kasvomaalausta klo 10–11 ja 12–13, rintamerkkipaja klo 10–15, satutunti klo 11.15. Lukukoirat ovat tavattavissa klo 10–13, ajanvaraus etukäteen numerosta 019 459 2423 tai kirjaston neuvonnasta. Pehmolelun voi tuoda kirjastoon yökylään. Lelu tulee tuoda kirjaston yläkerran neuvontaan perjantaina 13.4. klo 17 mennessä. Lelut haetaan pois lauantaina klo 10–15. Muistoksi lapsi saa kuvia ja pienen tarinan lelun seikkailuista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Täydet pisteet uusitulle Viertolanpuistolle Hyvinkäällä – etenkin ritarilinna keräsi kehuja lapsilta ja aikuisilta
 2. Hyvinkääläismies kuoli ajettuaan alas sillalta
 3. Ammoniakkivuoto aiheutti vaaratilanteen Turengissa
 4. Näköislehdessä tänään: Viimein tuli aika sooloilla – Tommi Salmela haluaa näyttää, että rokkari voi olla muutakin kuin mihin pinta viittaa
 5. RiPS jatkoi kautta tasapelilinjalla – Seppälä: "Emme pystyneet hyödyntämään sitä, että TuPS väsyi ja kentälle alkoi tulla tilaa"
 6. Leidit jatkoi voittopolulla naisten superissa – sade vihmoi ja liukkaat mailat lentelivät, mutta Tahkon ote piti
 7. Jokerimörssärit Riikonen ja Kortelainen pommittivat KaMan kauden avauspisteille
 8. Mäkelä ja Lipsanen loikkivat voittoihin kylmässä sadekelissä – "Mies alkoi olla jo kohmeessa"
 9. Suur-Hollolassa katseet kääntyvät Elian Webiin – "En vaihtaisi hevosta muiden finalistien kanssa"
 10. Saderintama etenee kohti pohjoista – suurimmat sademäärät mitattu länsirannikolla
 11. Norwichille jälleen tappio Valioliigassa, Pukki tuli vaihdosta kentälle
 12. Adrenaliinin huumasta nauttinut Valtteri Bottas kiilasi paalulle kauden avauksessa
 13. Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan
 14. Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin – 34-vuotiasta miestä epäillään asiattomasta koskettelusta, ehdottelusta ja videokuvaamisesta Helsingin Kannelmäessä
 15. Kataloniassa eristettiin 200 000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.