”Tekisi mieleni läimäyttää raivoavaa Audi-herraa avokämmenellä” – poliisi paljastaa sen, mitä et Poliisit-sarjassa kuule

Jari Pietiläinen

Suositussa Poliisit-sarjassa kerrotaan poliisimiesten ja -naisten arkisesta työstä järjestystä valvomassa. Sarjan ulkopuolella tapahtuu kuitenkin paljon sellaista, joka ei koskaan pääse julkisuuteen.

Poliisi X kertoo oman tarinansa Sunnuntaisuomalaisessa – hänen kertomuksessaan käydään läpi parin päivän työvuoron tapahtumat.

Väsyneen Poliisi X:n työvuoro alkaa kätkytkuolematapauksella, jossa poliisit joutuvat rauhoittelemaan kuolleen puolivuotiaan lapsen hysteerisiä vanhempia. Heti sen jälkeen on vuorossa iloinen lastenpäivä päiväkodissa.

Keskemmällä päivää poliisit joutuvat kuljettamaan juoppoa pois ihmisten ilmoilta ja kuuntelemaan ohikulkijan naljailua siitä, miksi poliisiauto on pysäköity kävelykadulle.

Iltapäivällä poliisit selvittelevät jo peltikolaria, jonka osapuolina ovat Audi-mies ja opiskelijatyttö.

– Herra nappaskengissään raivoaa, kun Audin puskuri on haljennut. Opiskelijatyttö on ajanut perään liikennevaloissa. Rauhoittelemme, että vakuutus kyllä korvaa, mutta se ei miestä kiinnosta, Poliisi X kertoo.

– Tekisi mieleni läimäyttää avokämmenellä ja näyttää kuvaa aamun keikasta. Teemme paperit ja toivotamme hyvää päivänjatkoa.

Poliisin työpäiviin mahtuu lisäksi muun muassa itsemurhayritys, jossa perheenäiti on ajanut autonsa päin rekan keulaa.

– Pelastuslaitos siivoaa romua ja ruumiinkappaleita, me ohjaamme liikennettä. Syntyy ruuhka, ja lomalaiset jupisevat poliisin toiminnasta. Eräs kuski käyttää asiatonta kieltä, koska poliisin vuoksi hän myöhästyy tilaisuudesta, johon on menossa. Kehotan herraa rauhoittumaan ja toivotan hyvää lomaa, Poliisi X kertoo työpäivästään.

Työvuoroon mahtuu myös humalaisen perheenisän rauhoittelua ja perheväkivallan hillintää. Poliisin kertomus on pysäyttävä tarina virkavallan kokemasta tiukasta työpäivästä – ja siitä, miten kaikki kansalaiset eivät välttämättä arvaa mitä kaikkea poliisin työ todella pitää sisällään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Versowoodin henkilökunta taltutti palonalun Riihimäellä
 2. Korona haukkasi jopa puolet liikevaihdosta – Yritysten tunnelmat Riihimäellä ja Hyvinkäällä vaihtelevat toimialasta riippuen
 3. Riihimäen kaupungintalolle laadittava uusi kaava ennen myyntiä
 4. HyPS voitti HIFKin naisten Kolmosessa – B-tytöt aloittavat sarjansa lauantaina vieraissa
 5. Uusia tiemerkintöjä tehdään tänä vuonna ainakin elo-syyskuulle – "Keltaisia merkintöjä näkyy varmasti toukokuun 2023 loppuun asti"
 6. IS: Valmentajalle yli kolme vuotta vankeutta alaikäisen pelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä
 7. Jokerit pelaa SM-liigajoukkueita vastaan kuuden vuoden tauon jälkeen – osallistuu harjoitusturnaukseen Imatralla
 8. Lumeavioliitto avasi ovet kisalavoille – Neuvostojohtaja Brežneviäkin lähestynyt mestaribodari Olev Annus muutti Suomeen tammikuussa 1984
 9. Koronapelot laimentuivat – suomalaiset ryntäsivät ostamaan lomamatkoja Välimerelle
 10. Mari Kiuru kilpaili toiseksi Pikonlinnassa
 11. Linda Henriksson golfasi reikäpelin Suomen mestaruuden ja pohtii paluuta Yhdysvaltain kakkostason kilpailuihin
 12. HyPSin miesten kiri puri Nelosessa – Nurminen maalasi kahdesti
 13. Muhoksen metsäpalon sammutustyöt jatkuvat viikonlopun yli – palopesäkkeitä on runsaasti
 14. Miestä epäillään alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – poliisi on saanut useita ilmoituksia miehestä tämän vuoden ja viime syksyn aikana.
 15. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.