Remukin vierailee uudella levyllä – Beatmakers on nyt enemmän rock kuin koskaan

Perjantai ja 13. päivä on hyvä ajankohta julkaista uusi rautalankalevy.

Juha Heinonen, Jori Venemies ja Pekka Tiilikainen ovat varsin tyytyväisiä uuteen Beatmakers-pitkäsoittoon. Marko Kekki

Marko Kekki

AAMUPOSTI|Pekka Tiilikainen & Beatmakersia ei voi syyttää ainakaan turhasta taikauskosta. Nelikon uusin pitkäsoitto, Used Guitars Etc., julkaistaan nimittäin perjantaina 13. huhtikuuta.

Lauantaina 14.4. Beatmakers soittaa levynjulkistamis- ja 30-vuotisjuhlakeikkansa Hämeenlinnan Suisto-klubilla. Luvassa on parhaita biisejä yhtyeen koko uran varrelta. Lippuja on vielä jäljellä.

Uusimman kiekon tekoprosessia Beatmakersin ydinkolmikko – siis laulaja-kitaristi Pekka Tiilikainen, kitaristi Juha Heinonen ja basisti Jori Venemies – kuvaa helpoimmaksi ikinä.

–Kaikki meni sisään yhdellä tai kahdella otolla. Ei mitään stressiä, ei mitään kiirettä. Studiossa juteltiin paljon – kehuttiin toisiamme, naureskelee Venemies.

Englanninkielinen levy sisältää 12 raitaa. Tiilikaisen, Heinosen ja Venemiehen lisäksi Beatmakersissa soittaa rumpali Mikko Lund

Kunnon juhlia ei synny ilman vieraita. Heistä ensimmäinen on australialainen surfmies Martin Cilia, jonka kitarointia kuullaan aloitusraidalla Twistin’ Around. Cilia jättää levyyn muutenkin syvän jälkensä kolmella tekemällään biisillä.

Kiekon kakkospuolen aloittaa toinen ulkopuolinen, Remu Aaltonen, jonka viidakkolaulua kuullaan kappaleessa Copper Sky.

Kyllä, se on sama ralli kuin pieneksi hitiksikin noussut Kuparinen taivas.

Idea Remun vierailusta lähti Venemiehen puolitotisesta heitosta, joka muutaman päivän makustelun jälkeen oli pakko toteuttaa. Manageri Lasse Norres sai muodostettua yhteyden Beatmakersin ja Remun välille nopeasti.

–Meillä oli ajatus siitä mitä tehdään, mutta Remu on Remu. Hänellä oli omat taiteelliset visionsa. Lopulta äänitimme vähän kaikkea, ja Remu sanoi, että käytätte mitä käytätte, Venemies kertoo.

–Remu vaan hoki, että ”tästä tulee kuule hitti, tästä tulee hitti”, Heinonen jatkaa.

Used Guitars Etc. on saatavissa sekä vinyyli- että cd-levynä. Vinyylipainos on rajattu 500 kappaleeseen.

Rautalankaa jo vuodesta 1988

Perustettu alkuvuonna 1988.

Alkuperäiskokoonpanossa kitaristi Juha Heinonen, basisti Jori Venemies ja laulaja-rumpali Petri Ylönen. Paavo Gröhn korvasi Ylösen vuonna 1992.

Pekka Tiilikainen liittyi bändiin vuonna 1998. Samana vuonna rumpaliksi vaihtui Hannu Yli-Tuomola.

Vuonna 2003 bassoon Vesa Messman ja rumpuihin ensin Jan Widberg sitten Heikki Kaaranen. Vuodesta 2009 rummuissa Mikko Lund.

Tehnyt 14 albumia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.