Sannaisten taposta yli 10 vuoden tuomio – "Ampui tahallaan uhria selkään"

Vesa Marko Samuli Häkälää (oik.) avusti käräjäoikeudessa asianajaja Jussi Haara. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus langetti Häkälälle Sannaisten taposta ja kahdesta muusta rikoksesta 10 vuoden ja 3 kuukauden vankeustuomion. Juha Perämäki

Samu Karvala

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Vesa Marko Samuli Häkälän, 48, taposta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Tuomioksi luettiin 10 vuotta ja kolme kuukautta vankeutta.

Käräjäoikeus katsoi, että Häkälä oli Porvoon Sannaisissa ampunut tahallaan uhriaan, 70-vuotiasta miestä selkään. Oikeus ei pitänyt uskottavana puolustuksen väitteitä pelottelutarkoituksesta ja uhrin horjahtamisesta vahingossa ampumalinjalle. Oikeus ei myöskään uskonut, ettei kokenut ammunnan harrastaja olisi kyennyt halutessaan estämään laukausta.

Rikosta edelsi sanaharkka Munkkalan ampumaradalle johtavan yksityistien käytöstä. Uhri oli vuosien ajan hankaloittanut ampumaharrastajien kulkua tiellä asettamalla sille erilaisia esteitä.

Häkälä tuomittiin lisäksi noin 20 000 euron suuruisiin korvauksiin uhrin omaisille, uhkaamalleen ampumakaverille ja valtiolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.