Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

”Tarvitsen kimmokkeen tehdä biisejä” – Anna Eriksson lähti mukaan IskelmäKesä-kiertueelle

Laulaja julkaisee syksyllä myös elokuvan Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Anna Eriksson nousee festarilavalle viiden vuoden tauon jälkeen. Kesään kuuluu myös kalastamista. – Olen käynyt silakoilla jo pariin otteeseen. Pitää vain lähteä Norjaan, Suomessa ei kalaa riitä, taiteilija-laulaja kertoo. annaeriksson.fi

Mia Lagström

Anna Eriksson nousee festarilavalle viiden vuoden tauon jälkeen.

– Olen jo useampana kesänä miettinyt, että joku rundi pitäisi tehdä. IskelmäKesä on kompakti ja sisältää sopivan määrän keikkoja, Eriksson perustelee mukaan lähtemistään.

Fiilis nousta lavalle on hyvä, ongelmana on vain valita esitettävät kappaleet. Tunnin settiin ei loputtomasti kappaleita mahdu.

– Kyllähän sitä on runsauden pulaa. Parituntisen konsertin rakentaminen on helpompaa. Ainakin haluan esittää ”Ei se mennyt niin” ja ”Kaikista kasvoista”. Niistä pidän paljon.

Syksyllä Eriksson julkaisee Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla kokeellisen elokuvan ”M”.

Eriksson paitsi näyttelee elokuvassa, hän on myös ohjannut, leikannut ja tehnyt elokuvan musiikin ja äänimaailman. Erikssonin mukaan musiikki ei ole ainoa taidemuoto, joka on häntä kiinnostanut.

– Olen maalannut aktiivisesti aina ja minua kiinnostaa kuvan, äänen ja musiikin yhdistäminen. Tarkoitukseni oli tosin tehdä lyhytelokuva tai videotaideteos, mutta projekti vähän laajeni ja vei lopulta useamman vuoden.

Hän kertoo jännittäneensä melkoisesti esittäessään elokuvaa ystävilleen ja tutuilleen.

– Tuskin tulen jännittämään niin paljon, kun elokuva saa ensi-iltansa. Tiukan loppurutistuksen jälkeen sitä haluaa vain nauttia olostaan.

Erikssonin mukaan mielessä muhii jo seuraavakin elokuva. Kokonaan hän ei ole kuitenkaan musiikkia jättämässä.

– Olen vain sellainen, että tarvitsen kimmokkeen tehdä biisejä. Tarvitsen maailman ja isomman teemakokonaisuuden, jossa velloa. En voisi tehdä kappaleita vain kappaleiden vuoksi.

IskelmäKesä Riihimäellä

IskelmäKesä Riihimäen vanhalla torilla 15.–16.6. Portit aukeavat molempina päivinä klo 17. Ikäraja K-18. Yhden päivän lippu 39,90 euroa, kahden päivän lippu 69,90 euroa ennakkoon ostettuna lippu.fi tai tiketti.fi. Liput ovelta 1 pv 45 e, 2 pv 75 e. Perjantaina lavalla klo 18 Jari Sillanpää, klo 20 Yö, klo 22 Tuure Kilpeläinen ja klo 00 Anna Eriksson. Lauantaina lavalla klo 18 Neljänsuora, klo 20 Ressu Redford, klo 22 Laura Voutilainen ja klo 00 Lauri Tähkä. Illan pääesiintyjien jälkeen Leo.

Hyvinkäälle IskelmäKesä saapuu 20.–21.7.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jari Sillanpää avaa Riihimäen Iskelmäkesän 15. kesäkuuta – illat huipentuvat keskiyön huippukeikkoihin 21.5.2018 15:40
  2. Iskelmäkesä -festareilla huippubileet – Anna Eriksson, Jari Sillanpää, Laura Voutilainen ja muut hittitykit Riihimäellä ja Hyvinkäällä 28.2.2018 10:26

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut