Saksalaismies ensi kertaa Suomessa­ – "Lohi ja olut erinomaista"

Matthias Hahn ei ole aiemmin käynyt yhdessäkään Pohjoismaassa.

Matthias Hahn asuu pari päivää Hotel Sveitsissä ja käy työtehtävissä Valion meijerillä Herajoella. Scandic Hyvinkään ravintolassa hän juo lohiaterian päälle ensi kertaa suomalaista olutta. Seppo Ylönen

toimitus

Saksalainen Matthias Hahn asuu muutaman päivän ajan Hyvinkään Hotel Sveitsissä. Hän tuli Suomeen tarkastamaan sitä, että Valion Riihimäen meijerillä olevat jogurttipurkkeja täyttävät laitteet toimivat moitteettomasti. Herajoelle Matthias suunnisti vuokra-autolla ja navigaattorilla.

Mies on ensimmäistä kertaa Suomessa ja Pohjoismaissa. Tähän mennessä pohjoisin kaupunki on ollut Berliini. Hän ihmettelee suomenkielisiä kadunnimiä, jotka ovat pitkiä ja vilisevät ä- sekä e-kirjaimia. Pitkä valoisa päivä on myös baijerilaiselle ihmetyksen aihe.

Matthias Hahn on elektroniikka-alan ja työturvallisuuden asiantuntija. Eri oppilaitoksissa tapahtuneiden opiskelujensa jälkeen hän on ollut kahdeksan vuotta työssä SL Innovativ -nimisessä yrityksessä Dinkelsbühlin kaupungissa. Matthiaksen koti on tällä hetkellä Schopflohen kylässä, joka sijaitsee Baijerissa noin 70 kilometriä Rothenburgista etelään.

– Asun vanhempieni Ulrichin ja Irmgardin talon yläkerrassa tyttöystäväni Franziskan kanssa. Maaliskuussa aloin tehdä meille omaa taloa Nördlingenin kaupungin lähelle Löpsingeniin. Alakertaan tulevat olohuone, keittiö, ruokailuhuone ja yksi makuuhuone. Yläkerrassa on työhuone, kylpyhuone ja lastenhuoneet. Saan talon valmiiksi seuraavana kesänä.

Illalla mies tutustuu Hyvinkään keskustaan. Hyvinkään kirkon muoto ja sisätilan avaruus kiinnittää hänen huomionsa. Scandic Hyvinkään ravintolassa Matthias Hahn syö maittavan lohiaterian ja juo samalla ensi kertaa suomalaista olutta, Karhu nelosta.

– Ensi kertaa elämässäni söin näin hyvää lohta. Olutkin on erinomaista, hän kehuu.

Tämänvuotinen kesäloma menee Matthias Hahnilla talonrakennuksen parissa. Viime kesänä hän ajoi autolla tyttöystävän kanssa lomalle Kroatiaan ja siellä Adrianmeren rannalla olevaan Porečin kaupunkiin.

– Neljä vuotta sitten pyöräilin Franziskan kanssa Bodensee-järven ympäri. Sveitsissä joimme sikäläistä olutta. Siellä pieni oluttölkki maksoi viisi euroa. Samankokoisen oluen hinta on Saksassa noin 80 senttiä. Sveitsi on kallis maa.

Olut kuuluu tunnetusti hyvin vahvasti saksalaiseen kulttuuriin. Matthias Hahn mainitsee erään hänen mielestään vetovoimaisen matkailukohteen, johon liittyy hyvä olut.

– Etelä-Saksassa, lähellä Itävallan rajaa on Tegernseen kaupunki samannimisen järven rannalla. Siellä on vanha benediktiiniläisluostari ja ravintola, jonka nimi on Klosterbräustüberl Tegernsee. Ravintolassa voi syödä hyvin ja juoda hyvää Tegernseer Bier -olutta. Sitä voi ostaa myös omalla kotiseudullani. Kahdenkymmenen pullon kori maksaa noin 15 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näköislehdessä tänään: Ronja Paani muutti maalle etsimään itseään – ensin yllätti talven pimeys, sitten koronaepidemia vei perimmäisten kysymysten äärelle
 2. Kolmelle tuomittiin ehdollista vankeutta pahoinpitelystä – kahden tuomio nuorena tehdystä rikoksesta
 3. Hyvinkään kaupunki ei käytä etuosto-oikeuttaan Sahanmäen kiinteistökaupassa – ostajana Tieluiskan tytäryhtiö
 4. Jalkapallon Uudenmaan piiri tuli tiensä päähän – lopettamiskokouksessa julkistettu historiikki sisältää runsaasti hyvinkääläisväriä
 5. Suuri nilviäisilta tulossa elokuussa Riihimäellä – tuhtia tietoa etenkin espanjasiruetanoista
 6. Rekkaliikenteen yhteiset EU-pelisäännöt valmistuvat viimein
 7. Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia
 8. Tulsassa on havaittu koronatartuntapiikki Trumpin kampanjatapahtuman jälkeen
 9. Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen
 10. Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?
 11. Serbiassa osoitettiin taas mieltä maan epäjohdonmukaisten koronatoimien vuoksi
 12. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa
 13. Helsinkiläisessä ravintolassa ydinkeskustassa ammuskeltu – yksi toimitettu sairaalaan, ulkopuolisiin ei kohdistu vaaraa
 14. Manchester City ryöpytti Newcastlea ja varmisteli toista sijaansa – nousijajoukkue Sheffield United harppasi sensaatiomaisesti kiinni europelipaikkaan
 15. Nuorten voimistelijoiden asiattomasta kohtelusta Britanniassa aloitetaan tutkinta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 2. Viihde: Sponsorialan tulokas Red Carpet Brand Alliances palkkasi kolme uutta työntekijää ja haku jatkuu – Antti Luusuaniemi on nyt yhtiön luova johtaja
 3. DJ All Jam viihdyttää väkeä heinäkuussa Hyvinkäällä Willan Kesäklubeilla: ”Tähän aikaan ja hetkeen pitää soittaa jotain iloista”
 4. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 5. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 6. Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Lopella
 7. Hausjärveläinen Jari Salonen alias Jon Landlord julkaisi uuden albumin: "Lähipiirin rakkaiden lemmikkieläinten kuolemat saivat pohtimaan syvällisempiä asioita"
 8. Hyvinkään Metsäkaltevaan pieniä tontteja – alueen tonttitarjontaa monipuolistetaan
 9. Puisto-ojan punaista väriä arvuuteltiin somessa – Yksi keskustelijoista päätti soittaa palopäällikön paikalle
 10. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 11. Kiljavantien liikenneonnettomuuden kuljettaja menehtyi vammoihinsa
 12. Suutari Ari Mömmö pystyy ratkomaan monenlaiset kenkäongelmat, joilla kengät saavat lisää käyttöikää: "Olen rakentanut buutseihin kokonaan uusia korkoja"
 13. Timo Tuomainen ikuisti Seitsemän veljeksen vaellusreitin kauneimmat kohdat – reitillä tarjolla kilometrikaupalla mielenrauhaa
 14. Tilapäiset opasteet tulivat maksullisiksi kaupalliseen toimintaan –  Tieto ei ole vielä tavoittanut marjatiloja
 15. Lemmikeiksi myydään kanien ja marsujen lisäksi hittiäisiä – hyönteisten hoitaminen on melko vaivatonta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.