Uusi Tangokuningatar Saana Sassali, 29, on jo todella suosittu – ihmiset lähestyvät laulajan äitiä

Saana Sassali oli voittoisa lauantaina Tangomarkkinoilla Kari Martiala

toimitus

Helsinkiläinen Saana Sassali, 29kruunattiin eilisiltana Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kisa-Areenalla uudeksi Tangokuningattareksi.

–Tangokuninkaallisuus on minulle koko loppuelämän virka. Kannan "tangokuningattaren kruunua" ylpeydellä koko urani ajan, ja se ohjaa kaikkea tekemistäni musiikin parissa. Tangokuninkaallisuus ei ole minulle elämänvaihe, vaan siitä tulee elämäntehtävä.

–Odotan paljon töitä, keikkoja sekä upean tangokansan tapaamista innolla. Minulla on paljon annettavaa kotimaiselle tanssimusiikille sekä tangoon liittyviä musiikillisia ideoita. Tiedän, että kun pääsen toteuttamaan ideoitani, tavoitan ennenkuulumattoman paljon uusia tangon kuuntelijoita. Tangokuninkaallisena minulla on tähän mahdollisuus.

Sassali on pikkutytöstä asti halunnut osallistua tangolaulukilpailuun.

–Osallistuminen on odottanut vain aikaansa ja sopivaa hetkeä. Nyt on se sopiva hetki ja elämäntilanne, hän sanoo.

–Olen seurannut tangomarkkinoita pienestä asti ja kaikki kisat katsottiin yhdessä perheen kanssa. Meillä ei kotona lauleltu lastenlauluja, vaan kotimaista iskelmää ja tangoa. Äiti on kävelevä tango-laulukirja. Sieltä lapsuudesta se tango tulee ja siksi siihen liittyy paljon muistoja. Tangosta tulee minulle mieleen koti, perhe, kotikylän lavatanssit, maalaismaisema ja kesä.

Sassalilla oli mukana Tangolaulukilpailun finaalissa iso ja kovaääninen kannattajajoukko.

–Olen saanut hyvin paljon kannustusviestejä somessa ja puhelimitse. Tiedän, että lappilaiset ihmiset ovat puolellani ja minusta ylpeitä, se on osa lappilaista sielunmaisemaa. Omia kannustetaan, tuetaan ja omista pidetään huolta.

–Äitini on kertonut, että finaalin karsinnan jälkeen häntä on aina joku kauppareissulla Sodankylässä lähestynyt ja lähettänyt minulle terveisiä. Tämä lämmittää kovasti mieltäni. Sodankylän alueella ihmiset tuntevat toisensa ja ovat yhtä suurta perhettä, hän sanoo.

Läheiset ovat myös kannustaneet ja antaneet hänelle kaiken tukensa.

–Isoveljeni on alusta asti käskenyt seuraamaan sydämeni ääntä, se on jäänyt mieleeni. Nyt sydän vei minut tangomarkkinoille.

Tangokuningattaren keikkakalenteri on jo valmiiksi täynnä, mutta Sassali toivoo, että hän pääsisi mahdollisimman pian keikkailemaan myös Lappiin.

–Valtavan suuri kiitos Sodankylään ja koko Lappiin siitä kaikesta tuesta ja kannustuksesta, mitä olen teiltä omiltani saanut. Tulen vielä joskus keikalle sinne ja sitten pidetäänkin hauskaa! Sassali sanoo olevansa monipuolinen laulaja ja vahva tulkitsija, jolla on tangoon sopiva tumma äänenväri. Saana Sassalilla on musiikkialan koulutus Lappia pop-jazz -konservatoriosta vuodelta 2010 ja Ammattikorkeakoulusta laulun C-tutkinto vuodelta 2012.

Hän on laulanut muun muassabilebändeissä GeeTee sekä Saana & the Sinners ja keikkaillut satunnaisesti sairaanhoitajan työn ohessa. Suosikeikseen hän mainitsee Laura Voutilaisen ja Anna Erikssonin

–Minusta tulee uusi kuninkaallinen, koska minulla on kaikki kyvyt ja edellytykset tehdä tangoa tunnetuksi laajemmalle yleisölle ja tuoda tanssimusiikille lisää näkyvyyttä. En ole vain laulaja, vaan myös musiikintekijä.

Sassalin mukaan tanssiyleisö saa hänestä monipuolisen, yllättävän, ajattoman ja helposti lähestyttävän Tangokuningattaren.

–Olen kaikkea muuta kuin tavanomainen. Suurin ja ainoa unelmani on keikkailla työkseni ja tehdä musiikkia. Se on ollut sitä pienestä asti.

Teksti ja kuvat Kari Martiala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 2. Mieskuoro tarjoaa taas laulamisen iloa Hyvinkäällä – kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan toimintaan
 3. Koulut alkavat Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä ensi viikolla – Kouluissa pyritään pitämään etäisyyttä ja välttämään turhia kontakteja
 4. Rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja kasvoivat Lopella – Hausjärvellä määrä pysyi identtisenä viime vuoteen nähden
 5. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 6. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 7. Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa
 8. Kävelystä saa pienten muutosten avulla tavallista tehokkaampaa – katso personal trainerin vinkit
 9. Chilen kaivosturma 10 vuotta sitten johti poikkeukselliseen pelastusoperaatioon
 10. Kertaalleen heikentynyt Isaias-hurrikaani iski Pohjois-Carolinaan
 11. Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa
 12. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 13. Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia
 14. Outi Lähde, 27, ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan, mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 15. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 2. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 3. Tammi-kesäkuussa kirjatut rikokset kasvoivat Hyvinkäällä viime vuodesta – huumerikoksissa kasvua 44 prosenttiyksikköä
 4. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 5. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 6. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia – Vaasan ravintoloissa ehkä altistuksia
 7. Koulut alkavat Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä ensi viikolla – Kouluissa pyritään pitämään etäisyyttä ja välttämään turhia kontakteja
 8. Hamilton kaahaa kohti kaikkien aikojen formulakuninkuutta – kuljettajakollegat ovat jo heittäneet pyyhkeen kehään
 9. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 10. Kimi Patova ajoi Barcelonassa hyvin, mutta joutui ryöstetyksi kisan jälkeen – "Siinä oli arvokasta tavaraa"
 11. Mönkijäajelu päätyi ojaan Lopella – kuski oli humalassa
 12. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 13. Bensavoro haastoi huoltoasemayrittäjän oikeuteen – käräjäoikeus tuomitsi kauppiaan sakkoihin yksityisyyden suojan loukkaamisesta
 14. Harrasteajoneuvot kokoontuvat Hyvinkäällä myös tänä kesänä – "Kerrankin pääsi rivistöön ja täytyyhän sitä nyt ainakin yksi autotapahtuma kesään mahduttaa"
 15. Rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja kasvoivat Lopella – Hausjärvellä määrä pysyi identtisenä viime vuoteen nähden

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.