Have Eskman tarjoili piknikväelle korvakarkkia monelta vuosikymmeneltä

Hannu "Have" Eskman esitti sunnuntaina musiikkia monelta eri vuosikymmeneltä. Taustalla Sussex-paloauto. Marko Kekki

Marko Kekki

RIIHIMÄKI  |  Vaikka Riihimäen kaupunginmuseon pihapiirissä oli sunnuntaina kosolti nähtävää, niin moni poikkesi myös sisällä tutustumassa Riksun huoltsikoita -näyttelyyn.

Huoltoasemat ovat tuttuja myös Nostalgiapiknik 2018 -tapahtumassa elävästä musiikista vastanneelle Hannu "Have" Eskmanille Legendaarisimmaksi Eskman nostaa Karavaanin, jossa parhaimpaan aikaan oli viikonloppuisin jopa bändejä esiintymässä.

– Itse en tosin siellä päässyt kertaakaan soittamaan, Eskman muistelee.

Toinenkin huoltoasemamuisto mieheltä löytyy.

– Joskus koulun kuvaamataidon tunnilla Irma Airisto laittoi luokan ulkopiirustustunnille. Kiivettiin Rityn tasanteelle ja sieltä tuli piirrettyä niitä kahta huoltoasemaa, mitkä olivat risteyksen toisella puolella. Muistikuva on, että kohtuullisesti onnistuinkin, Eskman sanoo.

Mutta puhutaanpa musiikista. Kokeneena muusikkona Eskman on oikea mies kertomaan, mikä oli parasta musiikkia 1950–80-luvuilla.

1950-luvun biiseistä Hannu "Have" Eskmanin mielestä on paras joko Jerry Lee Lewisin Great Balls Of Fire tai Eddie Cochranin C’mon Everybody. Lopulta hän tuomitsee Cochranin voittajaksi

– 1960-luku ei tuota vaikeuksia Beatles-fanille. Vanhaa bändikaveria siteeraten, kovin hittisävellys kautta aikojen on The Beatlesin She Loves You. Puolen tahdin rumpufilli ja saman tien suoraan asiaan, eli kertosäkeeseen, Eskman kiteyttää.

– 1970-luvulla bändinä eniten kylmiä väreitä aiheutti John McLaughlinin Mahavishnu Orchestra.

1980-luvulta Eskmanin mieleen ei ole montaa rallia jäänyt. Kärkeen hän nostaa Michael Jacksonin kappaleen Beat it, ja tietysti myös "Weird Al" Yankovicin version Eat It.

– Ja AC/DC tietty oli jo 1980-luvulla kovassa vedossa, Eskman muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.