Valtuutettu Anni Antila kurvailee kesällä ensimmäisen sukupolven Ford Fiestalla

Anni Antila harmittelee, ettei Valencia-moottoriseen Ford Fiestaan löydy kovinkaan helposti viritysosia. Teltassa oli kuulemma oikein mukavasti lämmintä. Marko Kekki

Marko Kekki

RIIHIMÄKI |  Sussex-paloauton kunnostuksen moottorina ja kaupunginvaltuutettuna lähes kaikille riihimäkeläisille tutuksi tullut Anni Antila on kurvaillut tänä kesänä ensimmäisen sukupolven Ford Fiestalla.

Auto oli esillä Nostalgiapiknik 2018 -tapahtumassa Riihimäen kaupunginmuseolla sunnuntaina.

– Olin jo jonkin aikaa kaipaillut meille helppoa harrasteautoa, joka kävisi lapsiperheenkin tarpeisiin. Tämä on mieluisa malli ja Fordeja olen harrastanut ennenkin, Antila kertoo.

Punainen pikkuauto löytyi netin kautta Sammatista, Paikkarin torpan liepeiltä.

– Auto oli ollut myyjällä yli kaksikymmentä vuotta – ihan arkiajossa mutta erittäin hyvällä hoidolla. Se on myös aivan perusmallia 950-kuutioisella koneella ja ilman tehostimia, Antila valottaa.

Vanhat autot ovat läsnä Antilan elämässä niin arjessa kuin juhlassa. Hän työskentelee tällä haavaa valtakunnallisessa tieliikenteen erikoismuseo Mobiliassa Kangasalla.

Nostalgiapiknikin vuosikymmenistä Antilalle tutuin on 1980-luku, mutta kiinnostavimpana hän pitää ehkä 1970-lukua.

– Syynä tähän on varmaankin ihan lapsuuden ajan nostalgisointi, mutta myös tuon tunkkaisena pidetyn vuosikymmenen ristiriitaisuus on kiehtovaa, Antila sanailee.

Kaikkien aikojen parhaaksi kesäbiisiksi Antila nimeää pienen tiukkauksen jälkeen Dannyn Kesäkadun. Ikimuistoisin omista autoista puolestaan on nuoruudessa omistettu Ford Taunus Coupé.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.