Riihimäkeläinen Kaisa-Mari Ruokolainen palailee hoitovapaalta tanssilavoille

”On ihanaa, kun on päästy silloin tällöin laulamaan ja soittamaan tässä lähistöllä.”

Kaisa-Mari Ruokolaisen mukaan on mahtava päästä esiintymään kotikaupungissa. Granitin aukiolla järjestettävällä keikalla yleisö saa pistää myös tanssiksi. – Jalkaan kannattaa laittaa tanssikenkien sijaan tennarit, sillä tanssialusta on aukion kivetys, Ruokolainen vinkkaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäkeläinen tanssiyhtye Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop on keikkaillut viime aikoina maltillisesti. Kaisa-Mari Ruokolainen kertoo olleensa hoitovapaalla.

– On ihanaa, kun on päästy silloin tällöin laulamaan ja soittamaan tässä lähistöllä. Kun kotona on pieni lapsi, on pitänyt harkita järjen kanssa, lähteekö pistokeikalle toiselle puollelle Suomea ja takaisin.

Tanssi- ja iskelmämusiikki on ollut tärkeä osa Ruokolaisen elämää jo kauan. Ylioppilasvuotenaan hän pääsi kiertämään Suomea Yölinnun kesäkiertueelle ja myöhemmin konserttikiertueelle.

– Yölinnun kesäkiertueille haettiin naislaulajaa Foxpop-orkesterin solistiksi. Koelaulun jälkeen pääsin mukaan.

Ruokolainen julkaisi Simo Silmun kanssa myös dueton En koskaan Vuonna 2010 Ruokolainen julkaisi Saippuakupla-singlen, joka singahti Radio Suomen listaykköseksi ja oli radiokanavan soitetuin kappale.

– Se on pirskahteleva kappale, jota on kiva tanssia.

Vuonna 2013 hän voitti Suomi Iskelmän SM-kilpailun naisten sarjan, mikä mahdollisti pääsyn studioon. Esikoislevy Helmiä ilmestyi 2015.

– Levy jatkoi musiikillisesti samaa linjaa tanssikeikkojemme kanssa. Osa albumille valituista lauluista olikin kulkenut keikoillamme jo pitkään ja osa valikoitui vasta tekoprosessin aikana.

Levyn tekeminen oli varsin opettavainen ja mielenkiintoinen projekti.

– Pääsin mukaan valitsemaan kappaleita ja sain osallistua tiiviisti myös tuotantoon, mikä oli hieno asia. Levy tuntuu omalta.

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop Granitilla

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2001. Foxpopissa soittavat Jari Kokkinen (haitari, basso, koskettimet), Jukka Laakso (rummut) ja Valtteri Bruun (kitarat).

Ruokolaisen 2010 julkaisema Saippuakupla-single nousi Radio Suomen listaykköseksi ja oli kanavan soitetuin kappale. Paljon radiosoittoaikaa sai myös vuonna 2011 julkaistu Trumpetin tanssiinkutsu.

Esikoisalbuminsa Helmiä Ruokolainen julkaisi 2015.

Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop esiintyy Riihimäen Granitin aukiolla keskiviikkona 1.8. klo 19. Keikalle on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Talous: Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja rakentaa täyden valikoiman hubin Lopelle – "Tästä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme"
 2. Viihde: Sponsorialan tulokas Red Carpet Brand Alliances palkkasi kolme uutta työntekijää ja haku jatkuu – Antti Luusuaniemi on nyt yhtiön luova johtaja
 3. DJ All Jam viihdyttää väkeä heinäkuussa Hyvinkäällä Willan Kesäklubeilla: ”Tähän aikaan ja hetkeen pitää soittaa jotain iloista”
 4. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 5. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 6. Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Lopella
 7. Hausjärveläinen Jari Salonen alias Jon Landlord julkaisi uuden albumin: "Lähipiirin rakkaiden lemmikkieläinten kuolemat saivat pohtimaan syvällisempiä asioita"
 8. Hyvinkään Metsäkaltevaan pieniä tontteja – alueen tonttitarjontaa monipuolistetaan
 9. Puisto-ojan punaista väriä arvuuteltiin somessa – Yksi keskustelijoista päätti soittaa palopäällikön paikalle
 10. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 11. Kiljavantien liikenneonnettomuuden kuljettaja menehtyi vammoihinsa
 12. Timo Tuomainen ikuisti Seitsemän veljeksen vaellusreitin kauneimmat kohdat – reitillä tarjolla kilometrikaupalla mielenrauhaa
 13. Suutari Ari Mömmö pystyy ratkomaan monenlaiset kenkäongelmat, joilla kengät saavat lisää käyttöikää: "Olen rakentanut buutseihin kokonaan uusia korkoja"
 14. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"
 15. Uudessa Hyvinkään kaupunginmuseon Rilli-tutkijapisteessä vietetään aikaa pidempääkin – teollisuushistoria näkyy edelleen katukuvassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.