Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Killuuko riihimäkeläisnaisten korvissa pian robottikorvis? Osmo Kotosen 3D-tulostin suoltaa "outoja" juttuja – Tanskassakin ollaan kiinnostuneita.

RIIHIMÄKI| – Älkää ihmetelkö, jos tuijottelen naisten korvia. Jostain pitää löytää tietoa ja fiilistä siitä, millaisia korvakoruja ja millaiset naiset niitä kantavat, naurahtaa riihimäkeläinen Osmo Kotonen.

Kotosen Oddd Things -korvakorut on otettu innolla vastaan Riihimäellä, joten mallisto kaipaa jatkuvasti kehittelyä.

– Idea voi tulla yhtäkkiä mistä vaan, joten mukanani kulkee aina paperia ja kynä. 90-prosenttisesti piirränkin kaikki mallit ensin paperille.

Suosio on yllättänyt tekijän itsensäkin. Etenkin kun hän päätyi koruntekijäksikin miltei vahingossa.

Kaikki lähti Kotosen hankkimasta 3D-tulostimesta, jolla alunperinkin oli ajatuksena luoda jotain hyödyllistä. Itse asiassa jo ensimmäinen, arjen ongelmasta noussut keksintö näyttäisi ottaneen tulta alleen. Nyt Kotonen odottelee viestiä tanskalaisyritykseltä, joka innostui keksinnöstä nähtyään siitä videon.

Samalla tavoin ”syöksyen suoraan syvään päähän” Kotonen vei heti ensimmäiset korujen prototyyppinsä Pompotiin näytille. Ja sekin osui ja upposi.

Kotonen myöntää, että pöytälaatikossa odottaa useita keksintöaihioita.

– Kaikki ihmiset keksivät ideoita, miten jonkin jutun voisi tehdä paremmin, mutta harva jatkaa siitä pohdintaa eteenpäin. Minä taas syvennyn heti tutkimaan, onko ideaani keksitty aiemmin jossain.

Maailma kun ei koskaan ole valmis.

Kotonen työskentelee Riihimäen teatterin myynti- ja markkinointisihteerinä, joten aikaa 3D-toiminnalle jää vähän. Se toimii kuitenkin hyvänä vastapainona; luovuus on saatava purettua johonkin.

Ajatus päätoimisesta 3D-pientuotantotoiminnasta siintää silti haaveissa. Yksi idea olisi myös tehdä paikallisille yrityksille prototyyppejä.